Tzatziki med squash – her får du en god nem opskrift på en cremet og lækker squash tzatziki.
Ja, man kan nemlig sagtens lave tzatziki med squash i stedet for agurk. Den smager super godt og dejligt man kan få brugt nogle af sine squash, hvis man har mange i haven.

Denne tzatziki bliver cremet og frisk og har en lidt mildere smag, end den klassiske tzatziki.
Mængden af hvidløg du tilsætter, bestemmer du jo som altid selv. Bare smag til og tilpas din tzatziki til dine egne smagsløg. 🙂

Squash kan vi købe året rundt, men særligt om sommeren er de store og billige.
En squash er neutral i smagen og smager skønt i retter, tilsat forskellige krydderier. I en tzatziki smager den rigtigt godt krydret med salt/peber og hvidløg. Nemt, enkelt og lækkert.
Squash kan bruges i mange retter, også i boller, brød og kage.

Nederst i dette indlæg får du inspiration til flere opskrifter med squash og du får også tips til tzatziki lavet med andre grøntsager.
Tzatziki med squash – opskrift på cremet lækker tzatziki

Ingredienser
- 250 gram squash jeg brugte en lille squash. Agurker kan også bruges
- 1 fed hvidløg presset eller revet
- 100 gram græsk yoghurt kan erstattes med f.eks. skyr eller creme fraiche.
- Salt og peber smag til
- 1 tsk olivenolie kan udelades
Sådan gør du
- Skyl squashen og riv den groft på et rivejern. Pres væden ud ved at klemme squashen med hænderne. Du kan også drysse lidt salt på, og lade den revne squash trække nogle minutter. Det vil trække væden ud.

- Hæld squashen i en skål og bland med græsk yoghurt. Smag til med friskpresset hvidløg, salt, peber og evt. olivenolie. Måske din squash er lidt større end min, tilsæt i så fald mere yoghurt, hvidløg og krydderier.

- Stil tzatzikien på køl til servering, gerne i mindst 15 minutter, så den kan trække smag.

- Din tzatziki er nu klar til servering. Smag den evt. til en sidste gang.

Noter
Prøv en cremet squash tzatziki, lækkert tilbehør til mange retter også grillmad
Denne tzatziki med squash er klar på få minutter og kan nemt laves i forvejen.
Det er en lille portion, men bruger du en større squash end jeg, så tilsæt bare mere yoghurt, hvidløg og krydderier.
En nem opskrift, der hurtigt kan blive en favorit, hjemme hos dig, når du mangler et lækkert tilbehør.
Din tzatziki bliver endnu bedre, hvis du lader den trække lidt i køleskabet før servering. Så forbered den gerne i lidt god tid.
Traditionelt laves tzatziki med græsk yoghurt, som gør den ekstra cremet, men du kan også bruge creme fraiche. Skyr kan du bruge, hvis du ønsker en fedtfattig version.

Tips og variationer til tzatziki med squash
- Skyr giver en syrlig, fedtfattig proteinrig tzatziki. Creme fraiche giver en mildere smag.
- Tilsæt evt. lidt citronsaft/friskrevet citronskal, det giver en frisk, syrlig citrussmag.
- Vil du have en tyk tzatziki, så brug gerne græsk yoghurt 10 %.
- Du kan krydre med lidt frisk dild, persille eller mynte.
- Tzatziki kan også laves med f.eks. gulerod eller rødbede.

Hvad kan man servere tzatziki til?
Tzatziki med squash er perfekt som tilbehør til grillmad, kødretter, fisk eller bare som dip til grøntsagsstænger og brød.
Server den også gerne som dip til grøntsager, som dressing i pita, durumruller, fladbrød eller som tilbehør til kylling, lam, fisk eller frikadeller.
Vi havde lige en squash til overs i grøntsagsskuffen og en bøtte græsk yoghurt også. Perfekt til dagens tzatziki eksperiment.
Et vellykket eksperiment! En skøn tzatziki med en dejlig smag. Den må du prøve. Vi nød vores tzatziki til grillmad. Helt perfekt sommerservering.
Rigtig god fornøjelse med din tzatziki med squash. Måske du også skal lave et lille brød til at dyppe i? Så kan jeg anbefale dette lækre hurtige madbrød.
Få flere opskrifter med squash her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Få flere opskrifter på tzatziki her:
1.

2.

3.

4.







