Chokoladekage med espresso – nem, lækker og fedtfattig

  • Chokoladekage med espresso - nem og lækker

Chokoladekage med espresso - nem, lækker og fedtfattigChokoladekage og en god kop kaffe er som yin og yan, uadskillelige som jordbær og fløde, som is om sommeren eller som flødeskumstoppen på en kop varm kakao.

Er du vild med kaffe og chokoladekage, så kig med her. Der venter dig nemlig opskriften på den lækreste chokoladekage med espresso i. Kaffesmag både i kagen og serveret med en varm kop kaffe ved siden af også. Perfekt! 🙂

Kagen smager skønt og der er faktisk kun ½ dl olie i, så smørsyndig er den ikke engang.Chokoladekage med espresso - nem, lækker og fedtfattigKaffen vil være perfekt at servere med vaniljeis eller flødeskum til og den vil være god at servere til både kage- eller dessertbord. Som kollega-kage fungerede den også rigtigt godt – mine kolleger jublede ihvertfald, da jeg tog den med på job til dem denne uge.

Vi har for nyligt fået en ny kaffemaskine på jobbet – som faktisk serverer ægte god kaffe, og med sådan et stykke chokoladekage til, var eftermiddagskaffen bare et ekstra hit på kontoret. Chokoladekage med espresso - nem, lækker og fedtfattigKagen er rigtig  nem at lave og du får opskriften lige her:

Chokoladekage med espresso - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Chokoladekage med espresso - nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 75-100 gram mørk chokolade
  • 2 dl.nykogt espressokaffe (eller en kop alm. stærk kaffe)
  • 2 æg
  • 125 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ dl smagsneutral olie (jeg brugte solsikkeolie)- Kan erstattes af 50-100 gram smeltet smør
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2-3 spsk kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • Pynt: Glasur eller et drys flormelis
Sådan gør du:
  1. Bræk chokoladen i små stykker og hæld den kogende espresso over. Lad chokoladen opløse heri.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker og rør olien i.
  3. Bland mel, bagepulver/natron, salt og kakaopulver og sigt det i dejen
  4. Hæld chokolade/espressoen i, i en tynd stråle.
  5. Smør et rundt højt tærtefad med smør og hæld dejen heri. En springform kan også bruges, en rugbrødsform, eller et firkantet kagefad.
  6. Bag chokoladekagen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen må godt være lidt klæg.
  7. Kagen kan nydes lun, men smager også rigtigt fint afkølet.
  8. Kagen kan drysses med flormelis-drys eller glasur (hvid eller mørk)

Chokoladekage med espresso - nem, lækker og fedtfattigKagen revnede lidt og hvorfor kan jeg ikke helt gennemskue. Pyt med det tænker jeg. Den smagte jo skønt, så hvad betyder en lille revne? Dækker du med glasur, kan du skjule revnen lidt og hvis du drysser med revet chokolade på toppen af glasuren, så vil der næsten ikke være en kat der ser den. 😉

Hvorfor nu olie i dejen?

Olie blødgør, og giver fugt og saftighed til kagen og det er rigtigt godt. Hvis du ikke kan undvære smørsmagen i kagen, så brug gerne 50-100 gram smeltet smør i stedet for. Du bestemmer. 🙂Chokoladekage med espresso - nem, lækker og fedtfattigDejen er chokoladelækker og du kan sagtens øge chokolademængden. Der er rimeligt meget kakaopulver i dejen, så være obs. på at kakaosmagen ikke bliver for intens.
Chokoladekage med espresso - nem, lækker og fedtfattigDet er en virkelig lækker chokoladekage, med kraftig chokolade- og kaffesmag. Jeg brugte en espresso-nescafe, men du kan også sagtens brygge en god kop stærk kaffe på helt almindelig vis.

Dejen er rørt sammen på kort tid, og her kan du se hvor nemt det er:

Så er der chokoladekage til folket.

Jeg håber, at kagen vil smage dig 🙂
Chokoladekage med espresso - nem, lækker og fedtfattigJeg iler til køjs. I morgen venter en lang togtur til Odense og retur – en spændende projektmøde venter. Jeg vinker når jeg krydser din landsdel i toget 🙂

Når jeg kommer hjem fra Odense, venter 1 uges vinterferie.  Som jeg skrev til dig i går, venter en tur til Norge forude. Vi sejler søndag og skal lige have pakket. Jeg skal også lige have bagt den obligatoriske portion pølsehorn til turen og et kæmpe-franskbrød til de allerførste dage i hytten også. Det er et must 🙂

Det er som om ferieboblerne er ved at sprede sig i kroppen – krimierne er lånt og jeg er SÅ klar til fjeldture og panoramaudsigt i fjeldhytten. Jeg satser på sol og højfjeldssol – men mindre kan også gøre det. Med Norge, ved man aldrig hvad der sker rent vejrmæssigt jo. Vi tager det som det kommer 🙂

Jeg håber, at jeg kan få netforbindelsen til at virke, så jeg kan blogge artikler til dig fra fjeldtoppen – det satser jeg på.  Følg også gerne med mig på ferie på Instagram eller Facebook – mon ikke også jeg holder profilerne åbne her 😉

De næste dage vil du også høre fra mig, så hold bare øje her på kanalen 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar