Stuvet pastinak. Uhm her får du opskriften på flødestuvet pastinak nemt og hurtigt lavet i gryde.

Stuvet pastinak med fløde - nem opskriftHer i huset er vi storfan af pastinakker.

Vi spiser mange af dem, især om vinteren. Vi spiser dem som hasselback olieristet i ovnen, som ovnbagte rodfrugter eller serveret som en lækker kartoffel-pastinak-suppe måskeKartoffelsuppe med pastinak og bacon - nem og lækker

I dag skal du høre om en ny pastinak ret, som også er en succes. Flødestuvet pastinak.

Hvis du er vild med flødestuvede kartofler, vil du også være vild med flødestuvede pastinakker.

De kan laves i ovn, som normalt, når du laver flødekartofler. Det er dog faktisk endnu nemmere at lave dem gryde.

Hvis du er vild med den gratinerede top, så kan du sagtens lave dem i ovnen eller give grydeversionen 10 minutter i ovnen til sidst.

Stuvet pastinak er nemt tilbehør, der smager godt til mange retter. Spis dem som tilbehør, i stedet for kartofler måske?

Stuvet pastinak med fløde - nem opskriftEn portion flødestuvet pastinak, kan være færdig på ½ time. Jep – nemt og lækkert tilbehør.

Prøv dig frem med smagen. Jeg synes de skal krydres godt, og jeg putter også hvidløg i (som i en portion ægte Verdens Bedste Flødekartofler)

Brug gerne en tykbundet eller en slip-let-gryde, når du laver flødestuvninger i gryde.

Fløden vil nemlig nemt gro på bunden, så rør godt og tilbered ved middel varme. Stuvet pastinak med fløde - nem opskriftOpskriften på flødestuvet pastinak er nem og du får den lige her:

Stuvet pastinak med fløde – nemt og hurtigt lavet i gryde – få opskriften her

Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg pastinak skrællet, skåret i tern eller skvier. Kan erstattes med andre rodfrugter: kartofler,
  • dl kogende vand
  • dl fløde madlavningsfløde eller piskefløde
  • 10 gram smør
  • 2-3 fed hvidløg friskpressede - kan udelades
  • 1 løg i tern
  • Salt/peber
  • Evt.: et knivspids stødt muskatnød

Sådan gør du

  • Skræl pastinakkerne og skær dem i små tern eller skiver
    Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift
  • Kog pastinakkerne 7-10 minutter - afhængigt af hvor store stykkerne er. De må gerne have lidt bid). Krydr med salt. Du kan også dampe dem i mikroovnen
    Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift
  • Tag gerne låget af pastinakkerne til de sidste minutter, så det meste af vandet kan fordampe. Er der meget vand tilbage, så hæld det fra.
  • Tilsæt smør, hvidløg, og løg i tern. Svits til løgene er klare. Tilsæt salt/peber og evt. muskatnød. Tilsæt fløde til sidst
    Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift
  • Lad stuvningen koge ind, under svag varme. Jo højere flødens fedtprocent er, jo hurtigere bliver retten cremet. Retten kan også laves i ovn. Smag til
    Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift
  • Retten er færdig, når pastinakkerne er helt møre.
    Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift

Noter

Pastinak kan erstattes med andre rodfrugter: persillerod, kartofler, gulerødder, selleri
Stuvningen kan også tilberedes i ovn
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Rodfrugter tilberedt som flødekartofler i gryde er så lækkert. Kan også laves i ovn

Jeg har også prøvet at lave flødestuvede kartofler i gryde. Nemt og lækkert. Flødestuvning som i gamle dage. Husmandskost. Stuvet hvidkål og stuvet spidskål smager jo også godt.

Stuvet pastinak med fløde - nem opskriftDu kan sagtens bruge almindeligt kaffefløde, men jeg må indrømme, at man får de allerbedste stuvninger med rigtigt piskefløde.

Ægte piskefløde, med høj fedtprocent. Det flopper aldrig! 😉

Piskefløde tryller både smag og konsistens til både flødekartofler og flødepastinakker. Uhm – du vil ikke fortryde det. SÅ lækkert! Stuvet pastinak med fløde - nem opskriftPastinak er en grøntsag de fleste kan lide. Den er mild og blid i smagen.

Har du ellers normalt grøntsags-kræsne børn, så vil de med garanti springe på en pastinak. En meget børnevenlig rodfrugt.

Prøv at servere hasselback pastinak i ovn først. De smager næsten som en snack – helt chipsagtigt godt. Så har du med garanti indfanget de kræsne.

Hov! Se lige en servering. Uhm. Måske familien slet ikke vil opdage, at du har “leget” lidt med “flødekartoflerne”?

Måske de slet ikke opdager, at det faktisk er pastinakker de spiser?

Sådan laver du stuvet pastinak med fløde – nemt og hurtigt lavet i gryde. Se billederne her:

Hvad kan man servere til stuvet pastinak?

Det kunne være lækkert til en god oksesteg, serveret med grønne bønner? Det vil også smage godt til en hakkebøf, til en steak, til kylling? Du bestemmer. 🙂

Bare spring på. Det er nemt at lave flødestuvninger i gryde. Det er mere energirigtigt, for du sparer på strømmen og selv opvasken vil gå som en leg.

Rigtig god fornøjelse med retten. Jeg håber – og tror – at retten også vil blive et hit hjemme hos jer. 🙂

Stuvet pastinak med fløde - nem opskriftFå flere gode opskrifter på stuvninger her:

1.

Stuvet spidskål med fløde - opskrift på flødestuvet spidskål
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Se opskriften her
Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

2.

Stuvet blomkål med mælk eller fløde - opskrift
Nem stuvning med blomkål
Se opskriften her
Stuvet blomkål med mælk eller fløde - opskrift

3.

Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift
Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en mormor frikadelle
Se opskriften her
Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift

4.

Flødekartofler i gryde - nemme og cremede
Flødekartofler - møre, cremede og lavet i gryde
Se opskriften her
Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.