Stuvet pastinak. Uhm her får du opskriften på flødestuvet pastinak nemt og hurtigt lavet i gryde.
Her i huset er vi storfan af pastinakker.
Vi spiser mange af dem, især om vinteren. Vi spiser dem som hasselback olieristet i ovnen, som ovnbagte rodfrugter eller serveret som en lækker kartoffel-pastinak-suppe måske?
I dag skal du høre om en ny pastinak ret, som også er en succes. Flødestuvet pastinak.
Hvis du er vild med flødestuvede kartofler, vil du også være vild med flødestuvede pastinakker.
De kan laves i ovn, som normalt, når du laver flødekartofler. Det er dog faktisk endnu nemmere at lave dem gryde.
Hvis du er vild med den gratinerede top, så kan du sagtens lave dem i ovnen eller give grydeversionen 10 minutter i ovnen til sidst.
Stuvet pastinak er nemt tilbehør, der smager godt til mange retter. Spis dem som tilbehør, i stedet for kartofler måske?
En portion flødestuvet pastinak, kan være færdig på ½ time. Jep – nemt og lækkert tilbehør.
Prøv dig frem med smagen. Jeg synes de skal krydres godt, og jeg putter også hvidløg i (som i en portion ægte Verdens Bedste Flødekartofler)
Brug gerne en tykbundet eller en slip-let-gryde, når du laver flødestuvninger i gryde.
Fløden vil nemlig nemt gro på bunden, så rør godt og tilbered ved middel varme. Opskriften på flødestuvet pastinak er nem og du får den lige her:
Stuvet pastinak med fløde – nemt og hurtigt lavet i gryde – få opskriften her
Ingredienser
- 1 kg pastinak skrællet, skåret i tern eller skvier. Kan erstattes med andre rodfrugter: kartofler,
- 2½ dl kogende vand
- 2½ dl fløde madlavningsfløde eller piskefløde
- 10 gram smør
- 2-3 fed hvidløg friskpressede - kan udelades
- 1 løg i tern
- Salt/peber
- Evt.: et knivspids stødt muskatnød
Sådan gør du
- Skræl pastinakkerne og skær dem i små tern eller skiver
- Kog pastinakkerne 7-10 minutter - afhængigt af hvor store stykkerne er. De må gerne have lidt bid). Krydr med salt. Du kan også dampe dem i mikroovnen
- Tag gerne låget af pastinakkerne til de sidste minutter, så det meste af vandet kan fordampe. Er der meget vand tilbage, så hæld det fra.
- Tilsæt smør, hvidløg, og løg i tern. Svits til løgene er klare. Tilsæt salt/peber og evt. muskatnød. Tilsæt fløde til sidst
- Lad stuvningen koge ind, under svag varme. Jo højere flødens fedtprocent er, jo hurtigere bliver retten cremet. Retten kan også laves i ovn. Smag til
- Retten er færdig, når pastinakkerne er helt møre.
Noter
Rodfrugter tilberedt som flødekartofler i gryde er så lækkert. Kan også laves i ovn
Du kan sagtens bruge almindeligt kaffefløde, men jeg må indrømme, at man får de allerbedste stuvninger med rigtigt piskefløde.
Ægte piskefløde, med høj fedtprocent. Det flopper aldrig! 😉
Piskefløde tryller både smag og konsistens til både flødekartofler og flødepastinakker. Uhm – du vil ikke fortryde det. SÅ lækkert! Pastinak er en grøntsag de fleste kan lide. Den er mild og blid i smagen.
Har du ellers normalt grøntsags-kræsne børn, så vil de med garanti springe på en pastinak. En meget børnevenlig rodfrugt.
Prøv at servere hasselback pastinak i ovn først. De smager næsten som en snack – helt chipsagtigt godt. Så har du med garanti indfanget de kræsne.
Hov! Se lige en servering. Uhm. Måske familien slet ikke vil opdage, at du har “leget” lidt med “flødekartoflerne”?
Måske de slet ikke opdager, at det faktisk er pastinakker de spiser?
Sådan laver du stuvet pastinak med fløde – nemt og hurtigt lavet i gryde. Se billederne her:
Hvad kan man servere til stuvet pastinak?
Det kunne være lækkert til en god oksesteg, serveret med grønne bønner? Det vil også smage godt til en hakkebøf, til en steak, til kylling? Du bestemmer. 🙂
Bare spring på. Det er nemt at lave flødestuvninger i gryde. Det er mere energirigtigt, for du sparer på strømmen og selv opvasken vil gå som en leg.
Rigtig god fornøjelse med retten. Jeg håber – og tror – at retten også vil blive et hit hjemme hos jer. 🙂
Få flere gode opskrifter på stuvninger her:
1.
2.
3.
4.