Brombærmuffins. Uhm i dag får du opskriften på nogle nemme og lækre brombærmuffins.
Det er bærsæson lige nu og i sommerhuset fejrer vi at det er brombærtid. I dag kom der en portion brombærmuffins på kagetallerkenen.
De var rigtigt gode og super nemme at lave. Du skal bruge få enkle ingredienser og muffins’ene er billige at lave. Dem må du prøve.
Brombær er lækre bær. Søde bær, samtidig med at de også er lidt “mørke” i smagen, med et let strejf af bitterhed.
Brombær er SKØNNE i kager, så pluk du bare løs, hvis du kan finde et brombærkrat. De er lækre bare at spise som de er, men du kan også bruge brombær i lækre kager, desserter, marmelade?I dag skal du høre om lækre muffins med brombær. Du kan sagtens bare bruge de bær du lige har på lager og som der er sæson for lige nu.
Skønne muffins du også kan lave med med f.eks. hindbær, kirsebær, solbær, ribs eller blommer måske?
Du får opskriften lige her. Kagerne er super nemme at lave. Det er for en lille portion der kun giver 7-8 små muffins eller 5 store muffins. Skal du bruge flere kager, så ganger du jo bare portionen op.
Opskriften får du lige her. Sæt endelig gerne dit eget præg på den med bær – eller frugter – efter eget valg:-)
Brombærmuffins – få en god nem opskrift på nemme muffins hér
Ingredienser
- 1 æg
- 75 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller marven af ½ vaniljestang
- 25 gram smeltet smør
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl mælk
- 100 gram brombær eller andre bær. Kan også erstattes med f.eks. grofthakket chokolade og/eller nødder
- Drys: perle- eller rørsukker
- evt. grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Skyl brombærrene og lad dem afddryppe godt
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker
- Smelt smørret 5 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt
- Bland bagepulveret i hvedemelet og rør/vend det i dejen sammen med mælken. Rør til dejen er klumpefri
- Fordel 1½-3 spsk dej i en muffinsform og top med brombær. Tryk bærrene godt ned i dejen. Brug gerne siliconeform eller sæt evt. 2 papirforme ned oveni hinanden. Du kan få 5 store eller 8 mindre brombærmuffins af denne portion
- Drys evt. med perlesukker eller rørsukker
- Bag muffins'ene 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 12-15 minutter. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af hvor store dine brombærmuffins er. Du kan også bage dem i airfryer.
- Kan nydes lune eller kolde. Kagerne er fryseegnet
Noter
Alle slags bær kan bruges.
Tilsæt evt. grofthakket chokolade eller grofthakkede nødder.Brug af frosne bær:
Vend dem med 1-1½ spsk kartoffelmel iblandet sukker, det vil opsuge noget af væden Muffins'ene er fryseegnetKan bages som en hel kage også - fordobl bagetiden i så fald. Kan også bages i airfryer
Nemme og lækre brombær muffins, der kan laves med alle slags bær
Kagerne var så hurtige at lave, at de snildt kunne laves imens aftensmaden blev tilberedt. Smart med sådan en rask lille dessert? Det er så lille en portion, at du sagtens kan lave kagerne i airfryer også.
Det blev nogle små, fine muffins, som smagte rigtigt godt. Har du brombær indenfor rækkevidde, så prøv da lige disse nemme lækre brombærmuffins. Små lækkerbiskener, der er færdige på ingen tid.
Muffins er oplagte kager at bage med bær og de er også nemme at tage med på farten.
Muffins’ene er derfor perfekte at servere på job eller i skole, for de er nemme at dele rundt og kræver hverken tallerken eller kagegaffel.
Næste gang prøver jeg måske også at tilsætte lidt revet marcipan eller lidt grofthakket hvid chokolade. Det ville også smage godt tror jeg?
Alle de lækre kager og desserter man kan lave med brombær
Prøv f.eks. også disse lækre makronmuffins med brombær.
På bloggen finder du efterhånden flere opskrifter på lækre brombærkager. Du finder bl.a. den fedtfattige bombærtærte og den overdådige brombærkage med marengs, der var en stor succes.
Man kan også lave en flot brombærtærte med brombærskum og man kan også lave en brombær mazarinkage?
Uhm jeg elsker bare brombærkager. Du kan få inspiration til lækre opskrifter med brombær ved at klikke her.
Smart med sådan en fiks lille portion. Genialt at der ikke står et helt kagefad og frister mig, nu jeg bager så tit.
Efter mine børn er flyttet hjemmefra er jeg begyndt at øve mig på at bage mindre portioner. Det du’r jo ikke, at det kun er mig og min mand, der spiser alle kagerne selv? 🙂
Mine naboer får kage tit, men deres sundhed tør jeg jo heller ikke blive ved med at tage ansvaret for i længden? 😀
Hvis man vil bage så meget som jeg gør, så er man vist også nødt til at nedjustere portionsstørrelserne bare engang imellem?
Uha alle de lækre frugter og råvarer der er derude i naturen i sensommeren
Vores søde sommerhusnaboer har også lige foræret mig en hel pose Victoria-blommer. Heldige mig! Måske de skal bruges til marmelade eller en lækker blomme-kage måske?
Rigtig god weekend til dig – og rigtig god kagebagefornøjelse.
Håber din weekend bliver god – hvad enten den bliver med eller uden små sukkersøde fristelser.
Få flere lækre opskrifter med brombær ved at klikke her eller få inspiration nedenfor
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte.
Kan man putte chokoladestykker I istedet for frugt i denne opskrift?
Mvh Mikkel
Det må prøves. Vi svømmer over i brombær lige nu, og jeg har egentlig mest brugt dem til marmelade.
Mht. de der blommer…..du KUNNE jo også eksperimentere med noget blommechutney, DET synes jeg vi trænger til – og jeg har også rigtig mange blommer, tilfældigvis 😉