Sommer pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær

  • Sommer pavlova med marcipanmarengs og hindbær og jordbær

DSC_7519Det er sommer, det er sol og det er BÆRTID.

Man kan lave de lækreste sommerlige kager med bær lige nu og pavlova kagen, du skal høre om i dag, er den lækreste nemmeste sommerkage.

Sommer pavlova med marcipan, vanillecreme og sommerbærrene: jordbær og hindbær.

DSC_7527

Lækker lækker kage, og opskriften kommer lige her:

Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 æggehvider
  • ½ tsk. eddike
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan
  • Vanillecreme: 2½ dl. Oma vanillecreme pisket op med 5 spsk. græsk yoghurt (vanillecremen kan erstattes af 2½ dl. piskefløde)
  • Pynt: 500 gram jordbær og hindbær
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike. Tilsæt ca. halvdelen af flormeliset. Pisk igen. Tilsæt resten af flormeliset. Det bliver en tyk sej marengs.
  3. Riv marcipanen i marengsen og vend rundt med en dejspatel.
  4. Hæld marengsen ud på en bageplade og form den rund med en dejspatel.
  5. Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 150 grader.
  6. Nu er det tid til at lave vanillecremen:
  7. Jeg piskede en hurtig creme af en Oma vanillecreme blandet med græsk yoghurt.
  8. Smør nu vanillecremen på marengsen og pynt med bærrene.
  9. Spises straks, men Pavlovaen kan også stå og trække lidt i køleskab inden servering.

DSC_7523Opskriften har jeg fundet inspiration til på Odense Marcipans hjemmeside

 

Jeg fik en rulle marcipan af Odense Marcipan, ELSKER at bage med marcipan! Marengs med marcipan bliver sej i konsistensen, og marcipanen giver en FANTASTISK smag. Prøv det gerne.

Skøn skøn sommerkage, som er hurtig og nem at røre sammen.

Pavlovaen kan fint laves uden marcipan i bunden og har du ikke lige vanillecreme på lager, kan flødeskum sagtens bruges i stedet for. Jeg tror dog stadig at det vil være godt at tilsætte lidt græsk yoghurt/creme fraiche, for at få lidt syrlighed som modvægt til den søde marengs?DSC_7521Beklager at solen nærmest var gået ned før jeg nåede at få taget billede af den smukke kage.

Den kommer jo slet ikke til sin ret her på dette dunkle foto, men håber du kan få en fornemmelse af, at denne kage er svær at stikke. Den er ultralet at lave, og smager som og ligner en million. At den så ovenikøbet er rimeligt fedtfattig, giver jo bare ekstra points?

Sommerens bedste kage!

Den skal du da prøve at lave her i sommer ikke? Køb et par bakker sommerbær i landevejsboden, eller, hvis du er heldig, så pluk sommerbærrene i din egen have.

Dette er mit sidste indlæg før familiens Norges-tur. Der pakkes på livet løs. Spis nogle jordbær for mig, imens vi er væk, ikke?DSC_7516Vi har storspist jordbær den sidste uge, for at være sikre på at nå at få vores portion sommerjordbær imens der stadig er højsæson. 3 bakker jordbær om DAGEN!? Det er jo ikke sikkert der stadigvæk er jordbær når vi kommer hjem fra Norge, vel, så vi var jo nødt til at blive “jordbær-mættede”, ikke? 😉

Det blev vi så. Det har været et sandt jordbær-med-fløde-orgie men sommer Pavlova kagen med sommerbær overgår alt og snupper førstepladsen som årets sommerkage her på matriklen.

Sommerpavlova: Sådan bliver jeg ALDRIG træt af at spise jordbær 🙂DSC_7526God sommer til dig. Du hører livstegn fra mig. Vi satser på stabilt internet, så jeg kan blogge lidt undervejs.  Måske ikke det bliver til et indlæg om dagen, men kender jeg mig selv ret, så kan jeg jo slet ikke lade være med at skrive til dig 😉

Vi skal til Bergen, til Ålesund og til Oslo. Vi skal bo i hytter tre forskellige steder. Vi skal have hav/ og fjordkig, se storbyer og ensomme bygder. Vi skal sejle om natten og vil vågne op til en smuk sejlads i de norske fjorde. Vi skal bestige fjeld og dovne i hytta.

Vi glæder os og vejrudsigten ser faktisk lovende ud, lige nu 🙂

Smut forbi bloggen en af de nærmeste dage og se om der er livstegn fra fjell-aberne oppe nordpå 🙂

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. Marianne 18. august 2014 af 12:58- Svar

    Hej Gitte,
    Hvordan fik vanillecremen fast..?? Havde du haft den i fryseren først…??
    Jeg har lavet den med flødeskum, da mit forsøg med vanillecremen ikke gik helt som forventet… cremen blev aldrig fast nok til at blive liggende på kagen, så tænker den skulle ha’ været i fryseren inden piskning..??
    Fortsat go’ dag og tak for mange lækre opskrifter :o)
    Mvh
    Marianne

    • Gitte Hansen 18. august 2014 af 21:10- Svar

      Hej Marianne
      Jeg piskede vanillecremen? Jeg købte en færdig brik fra Milda eller Oma? Jeg frøs den ikke først. Hjælper dette dig mon? Heldigvis smager Pavlova med flødeskum jo også fantastisk, så godt du kunne lave en feberredning. 🙂
      Håber du får lavet en Pavlova du bliver helt tilfreds med, dine gæster er sikkert glad for alle de smagsprøver du tilbyder dem 😉
      Tusind tak for din søde hilsen og dejligt du synes om opskrifterne. Håber du får lyst til at blive hængende på bloggen
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Gitte Hansen 9. juli 2014 af 22:51- Svar

    Hej Hasse
    Selv tak, selvom jeg er lidt i tvivl om hvad du mener 🙂
    God sommer til dig
    Mange hilsner
    Gitte

Læg en kommentar