Græskarkage. Her får du opskriften på en nem svampet kage med græskar. En lækker saftig krydret græskarkage med kanel.
Sikke en skøn kage du får opskriften på her. Det er sæson for hokkaido græskar i oktober og straks fik jeg da lyst til at prøve at lave en dejlig kage med det søde græskar.
Wow hvor var den god! Totalt “fugtig” kage, der var meget nem at lave.
I en vejbod havde vi købt små fine græskar på 6-700 gram og til denne kage skal du bruge ca. et halvt græskar.
Det blev bloggens populære opskrift på gulerodskage med ostecreme jeg brugte.
En genial opskrift på krydderkage med brun farin og olie i dejen. Den kage er virkelig en succes. En god grundopskrift – den må du prøve.
Opskriften kan du også bruge til en dejlig squashkage og du kan også bruge dejen til muffins. Beregn bare ca. den halve bagetid.
Få inspiration til flere opskrifter på lækre krydderkager nederst i dette indlæg.
Kan man bruge skrællen på hokkaido græskar?
Jeps det kan man nemlig. Du kan bare nøjes med at vaske dit græskar godt, fjerne kernerne og så herefter rive dit græskar med skræl. Jeg kogte ikke græskarret til græskarpuré først.
Du kan også bage hokkaido græskar i ovnen, så bliver det blødt og lækkert.
Jeg brugte bare frisk hokkaido med skræl til denne kage og den blev bare super god.
Hermed en anbefaling fra mig og min familie.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Græskarkage – få en god nem opskrift på svampet kage med græskar og ostecreme hér

Ingredienser
Græskarkagedej:
- 4 æg
- 200 gram brun farin eller Muscovadosukker. Almindeligt sukker kan også bruges
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 200 gram hvedemel
- 1 spsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1,5 dl olie raps- eller solsikkeolie
- 350 gram revet hokkaido græskar - med skræl kan erstattes med revet gulerod eller revet squash
Frosting - ostecreme:
- 250 gram flødeost naturel hvis du bruger light flødeost, kan du opleve at cremen bliver tynd
- 2-3 spsk citronsaft smag til
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 3-4 spsk flormelis smag til
- 1 håndfuld grofthakkede mandler kan udelades, eller erstattes af anden pynt
Sådan gør du
- Pisk æg, farin og vaniljesukker. Tilsæt olie
- Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen (med dejspatel)
- Skyl hokkaido græskarret, fjern kernerne og riv det på rivejernet. Du behøver ikke skrælle eller koge græskarret.
- Vend græskarret i dejen.
- Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad målte 24 cm og var 5 cm højt. Kan også laves i en springform eller et ildfast fad
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den er gennembagt, men stadig saftig og svampet. Tjek den undervejs. Lad kagen afkøle helt
- Rør frosting glasuren sammen og smag den til med citronsaft og flormelis.
- Hak mandlerne groft og drys på toppen
- Opbevar kagen på køl, til den skal serveres
Noter
Hokkaido græskar kan erstattes med gulerødder eller squash
Har du ikke flødeost på lager, så er kagen også rigtig lækker med smørcremeOpbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet og kan holde sig frisk i dagevis.
Fryseegnet uden glasur Kagen kan bages som muffins - halvér bagetiden i så faldSaftig svampet kage med græskar, kanel og olie i dejen – og lækker flødeostecreme
Den nemmeste kage i verden! Jeg sprang over hvor gærdet var lavest og kogte ikke græskarret til græskarpuré, så denne kage er ekstra nem og hurtig at lave. En skøn græskarkage med masser af smag og en saftig krumme.
Græskarkagen var en stor succes herhjemme. Ostecremen på toppen var som altid et stort hit. Hvis du ikke er så vild med flødeostecreme, så kan du også smøre kagen med smørcreme.
Du kan også dele kagen og lægge den sammen med smørcreme, som i denne sirupskage.
En lækker kage er det uanset hvilken topping du putter på kagen. Det var virkelig lækkert med græskar i kagen. Gulerodskagerne og squashkagerne har nu fået en konkurrent hjemme hos os. 
Hvis du gerne vil lave en sund(ere) version af græskarkagen, så kan du undlade topping og nyde kagen som et slags græskarbrød. Du vil godt kunne halvere sukkermængden, tænker jeg.
Skøn kage som vi nød i sommerhuset med vores børn, der er hjemme på efterårsferie. Sikke vi hygger os og vejret er skønt! Solen har skinnet fra en skyfri himmel, sikke heldige vi er.
Perfekt med en lækker græskarkage i efterårsferien. Mon ikke vi har fået os en ny tradition herhjemme? Jeg tror det.
Mon ikke også græskarkagen også bliver en succes hjemme hos jer? Spring du bare på.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på krydderkager, så kig med her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
