Blomkålsfrikadeller – her får du en god, nem opskrift på sprøde, saftige, lækre vegetardeller med blomkål.

Kæmpe succes! Jeg er helt vild med disse vegetariske frikadeller med blomkål. Dem må du prøve.

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Blomkålsdellerne har en skøn smag og konsistens og så er de et rigtig godt alternativ til de klassiske kødfrikadeller.

Blomkålsfrikadellerne er også meget billigere at lave, da kød jo er blevet meget dyrt at købe.

De er også meget sundere, da man får spist en masse blomkål. Vegetardeller er en god måde at få spist flere grøntsager på. De smager også godt kolde i madpakken, så lav gerne en stor portion.

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Måske du også gerne vil snuppe en kødfri dag i ny og næ eller måske du er vegetar?

Nemme lækre deller med blomkål. Sprøde udenpå og bløde indeni, og med en mild smag. Både børn og voksne vil elske dem.

Blomkålsfrikadellerne kan nydes både som hovedret og som tilbehør, med dressing eller aioli til.

Faktisk så er det denne opskrift på vegetardeller med spidskål jeg har brugt som inspiration, hvor jeg bare har erstattet spidskål med blomkål.Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Du kan sagtens bruge andre grøntsager til dellerne end jeg har brugt. Prøv også disse med squash eller disse med broccoli.

Få flere opskrifter på frikadeller med grøntsager nederst i dette indlæg.

Blomkålsfrikadeller – opskrift på lækre vegetardeller

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller
Blomkålsdeller - lækre vegetar frikadeller med blomkål
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller
Kategori: grøntsager, vegetar
Portioner: 18 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål ca. 5-600 gram, fintrevet - kan erstattes med f.eks. spidskål, broccoli, squash eller andre grøntsager
  • 1 løg fintrevet
  • 4-5 fed hvidløg fintrevet - kan udelades eller du kan nøjes med færre fed
  • 1 bouillonterning revet
  • 2 æg
  • 5 spsk rasp - gerne pankorasp
  • 2 spsk hvedemel til farsen føles fast
  • 3-5 spsk havregryn - eller til farsen føles fast. Kan erstattes med hvedemel eller ekstra rasp.
  • 25-50 gram ost revet (f.eks. danbo, parmesanost, mozzarella, cheddar eller feta). Kan udelades eller du kan bruge mere ost end jeg.
  • Salt og peber smag til
  • Rigeligt smør eller olie til stegning jeg brugte smør

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og riv den fint. Jeg brugte et rivejern og rev kålen direkte ned i en stor røreskål. Minihakker, food processor eller lignende kan også bruges. Riv løg, hvidløg og bouillonterning fint og tilsæt.
    Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller
  • Rør æg og rasp i. Krydr godt med salt og peber. Smag gerne farsen til.
    Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller
  • Supplér med havregryn og hvedemel, til farsen føles fast, men stadig er noget klistret. Riv evt. lidt ost i - det smager godt. Lad gerne farsen trække i 5-10 minutter, så havregrynene og raspen kan suge væsken til sig.
    Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller
  • Varm en pande med rigeligt smør eller olie. Smør giver god smag. Form små frikadeller med en spiseske og steg frikadellerne på panden. Jeg fik 18 stk af denne portion. Supplér evt. med ekstra smør/olie undervejs.
    Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller
  • Steg frikadellerne ca. 7-8 minutter på hver side ved middel varme (4-5 på komfuret), eller til de er sprøde og gyldenbrune. Vend dem forsigtigt, når de har fået stegeskorpe. Sænk evt. temperaturen lidt, hvis de bliver for mørke.
    Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller
  • Servér straks blomkålsdellerne lune som tilbehør eller som hovedret med aioli/dressing og salat til. Smager også godt kolde i madpakken.
    Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Noter

Kan holde sig ca. 3-4 dage i køleskabet og kan også fryses.
Blomkål kan erstattes med andre grøntsager eller andre typer kål eller broccoli.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Blomkålsdeller med revet blomkål – sprøde vegetardeller med grøntsager

Vi var helt vilde med blomkålsdellerne herhjemme. De smagte virkelig godt!

Jeg brugte et blomkål, der trængte til at blive brugt. Et helt perfekt stop madspilds påhit jeg fandt på dér.

Blomkålsfrikadellerne nød vi som hovedret lune med creme fraiche dressing og brød til. Resten snuppede vi på en rugbrødsmad til frokost dagen efter. Det er lækkert med syltede rødbeder til.

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Tips og variationer til opskriften på blomkålsfrikadeller – lækre vegetardeller
  • Kan laves med næsten alle slags grøntsager: f.eks. ærter, gulerødder, pastinak eller kartofler.
  • Blomkålsdellerne kan krydres med f.eks. spidskommen, karry, paprika eller timian. Smag bare til med dit yndlingskrydderi.
  • Ost er lækkert i blomkålsdeller: Feta giver en cremet konsistens. Ønskes en kraftigere smag, kan du bruge cheddar, parmesan eller vesterhavsost. Jeg brugte Danbo.
  • Ønsker du mere mættende deller, så kan du rive lidt kogte kolde kartofler i farsen eller blande kogte kolde ris, quinoa, bulgur eller lignende i.

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Kan man lave blomkålsdeller i ovn?

Ja – bare læg de formede “deller” på en bageplade med bagepapir.

Steg dem ved 200 grader varmluft (225 gr. alm. ovn) i ca. 20-25 minutter, eller til de er sprøde og gyldenbrune. Vend dem evt. når halvdelen af tiden er gået.

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Hvad kan du servere til blomkålsdeller?

Blomkålsdellerne er gode både varme og kolde.

“Veggie dunserne” kan du tage med i madpakken, bruge som fyld i wraps, til tapas eller på en vegetarisk buffet.

De smager skønt til pastasalat, rissalat eller kartoffelsalat.

Blomkålsfrikadellerne var et hit hjemme hos os. Jeg er sikker på du også bliver vild med dem.  Spring du bare på. 🙂Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller

Få flere opskrifter på vegetarfrikadeller her:

1.

Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
Spidskålsfrikadeller - lækre vegetar frikadeller
Se opskriften her
Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller

2.

Grønne frikadeller med ærter – opskrift
Nemme ærtefrikadeller
Se opskriften her
Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller

3.

Risfrikadeller - sprøde vegetarfrikadeller med ris
Sprøde vegetarfrikadeller med ris
Se opskriften her
Risfrikadeller - sprøde vegetarfrikadeller med ris

4.

Broccoli frikadeller - lækre grøntsagsfrikadeller
Sprøde vegetar frikadeller med broccoli
Se opskriften her
Broccoli frikadeller - lækre grøntsagsfrikadeller

5.

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
Sprøde lækre kartoffelfrikadeller med mozzarella
Se opskriften her
Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller

6.

Pastinak røsti - vegetar frikadeller opskrift
Lækre vegetar frikadeller af pastinak. Skøn røsti opskrift
Se opskriften her
Pastinak røsti - vegetar frikadeller opskrift

7.

Squash frikadeller - sunde vegetarfrikadeller
Nemme og lækre frikadeller lavet af squash
Se opskriften her
Squash frikadeller med urter & kartofler - nemme & lækre

8.

Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Skønne Pommes Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Se opskriften her
Rösti med kartofler, gulerødder og cheddar - nem og lækker opskrift

9.

Røsti på pande - nem kartoffelrøsti opskrift
Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pande
Se opskriften her

10.

Kartoffelfrikadeller af stegt kartoffelmos opskrift
Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre
Se opskriften her

11.

Kartoffelfrikadeller med ost og gulerødder
Skønne kartoffelfrikadeller med cheddar og gulerødder af en kartoffelrest.  
Se opskriften her
Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre

Blomkålsfrikadeller - opskrift på lækre vegetardeller


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.