Blomkålsfrikadeller – her får du en god, nem opskrift på sprøde, saftige, lækre vegetardeller med blomkål.
Kæmpe succes! Jeg er helt vild med disse vegetariske frikadeller med blomkål. Dem må du prøve.

Blomkålsdellerne har en skøn smag og konsistens og så er de et rigtig godt alternativ til de klassiske kødfrikadeller.
Blomkålsfrikadellerne er også meget billigere at lave, da kød jo er blevet meget dyrt at købe.
De er også meget sundere, da man får spist en masse blomkål. Vegetardeller er en god måde at få spist flere grøntsager på. De smager også godt kolde i madpakken, så lav gerne en stor portion.

Måske du også gerne vil snuppe en kødfri dag i ny og næ eller måske du er vegetar?
Nemme lækre deller med blomkål. Sprøde udenpå og bløde indeni, og med en mild smag. Både børn og voksne vil elske dem.
Blomkålsfrikadellerne kan nydes både som hovedret og som tilbehør, med dressing eller aioli til.
Faktisk så er det denne opskrift på vegetardeller med spidskål jeg har brugt som inspiration, hvor jeg bare har erstattet spidskål med blomkål.
Du kan sagtens bruge andre grøntsager til dellerne end jeg har brugt. Prøv også disse med squash eller disse med broccoli.
Få flere opskrifter på frikadeller med grøntsager nederst i dette indlæg.
Blomkålsfrikadeller – opskrift på lækre vegetardeller

Ingredienser
- 1 blomkål ca. 5-600 gram, fintrevet - kan erstattes med f.eks. spidskål, broccoli, squash eller andre grøntsager
- 1 løg fintrevet
- 4-5 fed hvidløg fintrevet - kan udelades eller du kan nøjes med færre fed
- 1 bouillonterning revet
- 2 æg
- 5 spsk rasp - gerne pankorasp
- 2 spsk hvedemel til farsen føles fast
- 3-5 spsk havregryn - eller til farsen føles fast. Kan erstattes med hvedemel eller ekstra rasp.
- 25-50 gram ost revet (f.eks. danbo, parmesanost, mozzarella, cheddar eller feta). Kan udelades eller du kan bruge mere ost end jeg.
- Salt og peber smag til
- Rigeligt smør eller olie til stegning jeg brugte smør
Sådan gør du
- Skyl blomkålen og riv den fint. Jeg brugte et rivejern og rev kålen direkte ned i en stor røreskål. Minihakker, food processor eller lignende kan også bruges. Riv løg, hvidløg og bouillonterning fint og tilsæt.

- Rør æg og rasp i. Krydr godt med salt og peber. Smag gerne farsen til.

- Supplér med havregryn og hvedemel, til farsen føles fast, men stadig er noget klistret. Riv evt. lidt ost i - det smager godt. Lad gerne farsen trække i 5-10 minutter, så havregrynene og raspen kan suge væsken til sig.

- Varm en pande med rigeligt smør eller olie. Smør giver god smag. Form små frikadeller med en spiseske og steg frikadellerne på panden. Jeg fik 18 stk af denne portion. Supplér evt. med ekstra smør/olie undervejs.

- Steg frikadellerne ca. 7-8 minutter på hver side ved middel varme (4-5 på komfuret), eller til de er sprøde og gyldenbrune. Vend dem forsigtigt, når de har fået stegeskorpe. Sænk evt. temperaturen lidt, hvis de bliver for mørke.

- Servér straks blomkålsdellerne lune som tilbehør eller som hovedret med aioli/dressing og salat til. Smager også godt kolde i madpakken.

Noter

Blomkålsdeller med revet blomkål – sprøde vegetardeller med grøntsager
Vi var helt vilde med blomkålsdellerne herhjemme. De smagte virkelig godt!
Jeg brugte et blomkål, der trængte til at blive brugt. Et helt perfekt stop madspilds påhit jeg fandt på dér.
Blomkålsfrikadellerne nød vi som hovedret lune med creme fraiche dressing og brød til. Resten snuppede vi på en rugbrødsmad til frokost dagen efter. Det er lækkert med syltede rødbeder til.

Tips og variationer til opskriften på blomkålsfrikadeller – lækre vegetardeller
- Kan laves med næsten alle slags grøntsager: f.eks. ærter, gulerødder, pastinak eller kartofler.
- Blomkålsdellerne kan krydres med f.eks. spidskommen, karry, paprika eller timian. Smag bare til med dit yndlingskrydderi.
- Ost er lækkert i blomkålsdeller: Feta giver en cremet konsistens. Ønskes en kraftigere smag, kan du bruge cheddar, parmesan eller vesterhavsost. Jeg brugte Danbo.
- Ønsker du mere mættende deller, så kan du rive lidt kogte kolde kartofler i farsen eller blande kogte kolde ris, quinoa, bulgur eller lignende i.

Kan man lave blomkålsdeller i ovn?
Ja – bare læg de formede “deller” på en bageplade med bagepapir.
Steg dem ved 200 grader varmluft (225 gr. alm. ovn) i ca. 20-25 minutter, eller til de er sprøde og gyldenbrune. Vend dem evt. når halvdelen af tiden er gået.

Hvad kan du servere til blomkålsdeller?
Blomkålsdellerne er gode både varme og kolde.
“Veggie dunserne” kan du tage med i madpakken, bruge som fyld i wraps, til tapas eller på en vegetarisk buffet.
De smager skønt til pastasalat, rissalat eller kartoffelsalat.
Blomkålsfrikadellerne var et hit hjemme hos os. Jeg er sikker på du også bliver vild med dem. Spring du bare på. 🙂
Få flere opskrifter på vegetarfrikadeller her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







