Brombær pandekager. Uhm i dag får du opskriften på lækre tykke pandekager med friske brombær.
Ej sikke en god idé jeg fik i dag! Vi gik en tur i plantagen og brombærkrattet bugnede!
På ingen tid havde vi plukket en stor skål og straks gik min kreative madlavnings-hjerne i gang.
Hvad kunne dagens brombæreksperiment mon være?
Siden jeg bagte de lækre jordbær pandekager, så har jeg haft lyst til at prøve at lave pandekager med andre bær.
Jep pandekager med brombær skulle det være og sikke da en god idé.
Se lige en fin farve.
og se da lige en fin stabel søde brombærpandekager jeg fik lavet. Glæd dig. De smagte skønt! 🙂
Vi spiste pandekagerne med råsyltede brombær og lidt flødeskum til.
Det ville også være et hit med vaniljeis til, så prøv du gerne det.
Pandekagerne er rigtigt nemme at lave. Jeg lavede dem som små tykke pandekager á la dem man spiser til brunch.
Du kan også stege store tynde pandekager i stedet? Du bestemmer. De vil smage godt uanset form. Farven er ihvertfald i top 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Brombær pandekager med råsyltede brombær – lækre dessertpandekager

Ingredienser
Råsyltede brombær - hele bær kan også bruges.
- 100 gram brombær
- 1 spsk sukker smag til. Du kan også bruge honning
- 1 tsk vaniljesukker
Brombær pandekager:
- 2 æg
- 3 dl tykmælk/ kærnemælk eller mælk jeg brugte tykmælk
- 2 spsk sukker eller honning. Mængden du skal bruge afhænger af hvor søde/sure dine bær er
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 250-275 gram hvedemel Erstat evt. 50 gram med f.eks. havregryn
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron bruges kun, hvis du bruger surmælksprodukt
- 2½ dl brombær kan udelades eller erstattes med andre bær
Sådan gør du
Råsyltede brombær:
- Bland brombær med sukker og vanilje og mos bærrene med en gaffel.
- Smag til. Hvis brombærrene er meget søde, så hold igen med sukkeret. Stil de råsyltede brombær på køl, til de skal bruges
Brombær pandekager:
- Bland æg med tykmælk/mælk. Tilsæt sukker, vaniljesukker. Bland bagepulver og natron med lidt af hvedemelet og tilsæt. Gem lidt hvedemelet. Pisk dejen, til den er klumpefri
- Tilsæt brombærrene. Enten hele bær eller råsyltede.
- Blend til dejen er klumpefri. Dejen bliver fint lilla. Føles pandekagedejen for tynd, så tilsæt lidt ekstra mel
- Smelt smør på en pande og læg nu dej til 4 små pandekager på stegepanden. Du skal bruge ca. 2-3 spsk dej pr. pandekage. Du kan også lave 1 stor tyndere pandekage
- Læg pandekagerne på en tallerken tildækket med stanniol. Mængden du får afhænger af hvor store dine pandekager er
- Servér brombær pandekagerne med råsyltede brombær og flødeskum eller vaniljeis
Noter
Brombærpandekager – perfekte pandekager til dessert, som morgenmad eller brunch
Pandekagerne vil være et hit, som festligt indslag på brunch eller til børnefødselsdagen?
Det kunne også være festligt at bruge dem til en pandekagekage måske med brombærskum imellem lagene?
Sikke ideerne pibler. Alt det vi må og skal have afprøvet med de sommersøde brombær. Jeg håber sæsonen vil vare nogle uger endnu 🙂
Hvis I ikke kan spise alle pandekagerne, så kan de lunes dagen efter, eller spises kolde med smør og sukker på. De kan også fryses.
Prøv også pandekager med jordbær eller andre bær. Skulle vi ikke også prøve med blåbær, hindbær eller ribs måske?
1.

2.

3.

Hvis du gerne vil have lidt grovere brombær pandekager, så kan du erstatte f.eks. 50 gram med grovere meltype eller havregryn.
Pandekager med natron og bagepulver, bliver tykke, sprøde, luftige og de hæver flot op.
Hvis du bare bruger mælk, så udelad bare natron. Natron virker bedst med syrlige ingredienser, som f.eks. surmælksprodukter eller deje med citron.
Natron gør pandekagerne sprødere, synes jeg, men natron kan også fint udelades.
Rigtig god fornøjelse med de lækre brombærpandekager. Jeg håber at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Få flere opskrifter på lækre pandekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
