Foccacia med ramsløg. Uhm her får du opskriften på et lækkert foccacia brød i bradepande med ramsløgsolie.

Jeg elsker bare ramsløg!

I dag får du endnu en dejlig opskrift med ramsløg. Den lækre krydderurt, der vokser i skoven – eller i haverne – og som dufter og smager skønt af hvidløg.

Ramsløgssæsonen er fra marts til juni, så du kan godt nå det endnu.

Gå efter hvidløgsduften, når du er på skovtur, så ved du, at du er på rette ramsløgs spor.

Ramsløg

Sidste år fik jeg nogle ramløgs-løg af min søde svigermor og de har heldigvis formeret sig godt i sommerhushaven.Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Mine nye ramsløg har allerede dannet basis for mange ramsløgseksperimenter i mit køkken.

Alle opskrifterne kan du se nederst i dette indlæg. Jeg kan nævne ramsløgssmør, ramsløgsmayo, ramsløgsalt. Se alle bloggens opskrifter ved at klikke her.

I dag får du endnu en dejlig ramsløgsopskrift, nemlig et dejligt ramsløgsfocacia – med ramsløgsolie på toppen. Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Kan jeg mon bage madbrødet uden ramsløg?

Måske du tænker – øv jeg har ingen ramsløg, men jeg vil gerne bage foccacia brødet alligevel. Fortvivl ej, det kan du nemlig sagtens.

Du kan bruge alle mulige andre slags krydderurter til olien: persille, oregano, hvidløg? Prøv f.eks. denne lækre hvidløgsolie  – den er også super god på foccacia.

Bradepandebrødet kan også laves med asparges

Få inspiration til lækkert foccacia fyld og gode ideer til andre lækre madbrød nederst i dette indlæg.  Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Er det svært at lave ramsløgsolie?

Slet ikke! Det er såmænd bare ramsløg du skal blende med olie og smage til med groft salt. Ramsløgsolien kan bruges næsten som ramsløgspesto, som dip og den er også fin i ramsløgsmayonnaise.Ramsløgsolie - nem opskrift med ramsløg

Dette foccacia er meget nemt at lave og faktisk så er det bare en god luftig gærdej med ramsløgsolie på toppen.Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Foccacia med ramsløg – opskrift på madbrød i bradepande

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
Nemt foccacia brød i bradepande med ramsløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
Portioner: 10 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Foccacia dej:

  • 5 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk sukker ell. honning
  • 2 spsk olie raps- eller solsikkeolie. Kan udelades
  • 650 gram hvedemel - gerne Tipo 00 eller Manitobamel ca. Halvdelen kan udskiftes med durummel
  • 1 tsk salt

Fyld:

  • 1 dl ramsløgsolie (blend 15 ramsløgsblade med 1 dl olie + salt) kan erstattes med anden krydderurteolie (krydderurter blendet med olie og smagt til med salt)
  • 1-2 tsk groft salt eller flagesalt
  • Olie raps- eller solsikkeolie
  • flagesalt/groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie. Tilsæt melet lidt efter lidt sammen med saltet. Dejen bliver fast men klistret. Brug gerne køkkenmaskine eller rør dejen med håndkraft. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 45 minutter (gerne i ovnen på 30 grader)
    Foccacia med asparges - nemt madbrød
  • Pensl en bradepande med olie og fordel dejen heri. Min form (Scanpan bradepande) målte 27x34 cm. Lad nu dejen hæve ca. ½ time igen et lunt sted (gerne i ovnen v. 30 grader)
    Foccacia med asparges - nemt madbrød
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). Tryk huller i dejen med fingrene og hæld ny ramsløgsolien på. Drys med flagesalt. Pensl evt. med ekstra olie, på de kanter, hvor ramsløgsolien ikke dækker
    Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
  • Bag nu brødet ca. 25-30 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). Hold øje med brødet. Det er færdigt, når det er sprødt og gyldent.
    Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
  • Brødet serveres lunt, men smager også godt koldt. Du kan bruge brødet som madbrød, til tapas, til suppe eller som sandwich brød
    Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Noter

Få opskriften på ramsløgsolien her
Har du ingen ramsløg, så kan du bruge denne hvidløgsolie i stedet
Ramsløg kan erstattes med andre krydderurter f.eks. persille, basilikum, oregano. 
Prøv også foccacia brødet med asparges  eller cherrytomater
Du kan erstatte 100-150 gram hvedemel med en grovere meltype f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel eller havregryn
Foccaciabrødet kan også koldhæves
Brødet er fryseegnet
Foccacia brødet kan lunes i ovnen dagen efter, gerne med ost. Brødet kan bruges til foccacia sandwich.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Uhm et lækkert foccacia brød med krydderolie – et nemt bradepandebrød

Uhm et sprødt foccacia brød med blød krumme. Olien gør, at madbrødet også bliver sprødt under bunden.

Det smager knasende godt, ja faktisk smagte brødet så godt, at jeg næsten kunne nøjes med foccacia til aftensmad.

Foccacia er et hit med ramsløg også. Det må du prøve. Spring du bare på. Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Ramsløg kan sagtens erstattes med andre krydderurter f.eks. persille, basilikum, oregano. Ellers måske du har andre gode ideer til krydderurter?

Denne hvidløgsolie er f.eks. også god:

Hvidløgsolie - opskrift til pizza, pasta eller brød
Nem og lækker olie med hvidløg og persille, oregano eller basilikum
Se opskriften her
Hvidløgsolie - opskrift til pizza, pasta eller brød

Prøv også foccacia brødet med asparges  eller cherrytomater

Foccacia med asparges - nemt madbrød
Smukt madbrød med grønne asparges og tomater
Se opskriften her
Foccacia med asparges - nemt madbrød
Kan foccacia brødet koldhæves?

Foccaciabrødet kan sagtens koldhæves / langtidshæves. Bare brug koldt vand og 10 gram gær i så fald. Spring 1. hævning over og hæld dejen direkte i formen.

Lad den stå natten over og lad dejen hæve lidt på køkkenbordet, før du pynter det og bager det.

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Kan jeg bruge Tipo 00 og Manitoba mel til foccacia brødet?

Jep – netop dette mel er perfekt at bruge til madbrødet. Foccacia brødet bliver ekstra luftigt og hæver så flot op.Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepandeJeg har brugt det gode Tipo 00 mel, der har ekstra god bageevne.

Sammen med Manitobamel, så er det en type hvedemel, der får brød, boller og bagværk til at hæve ekstra flot op. Melet indeholder ekstra protein / gluten og det er så godt at bage med.

Denne dej blev rigtig luftig, så melet er perfekt til et dejligt foccacia brød.

Du kan købe Tipo 00 og Manitoba i næsen alle supermarkeder, også discount. Almindeligt hvedemel kan selvfølgelig også sagtens bruges til brødet.Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Du kan erstatte 100-150 gram hvedemel med en grovere meltype f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel eller havregryn.

Jo mere groft mel du bruger, jo mere tungt bliver brødet, så brug endelig ikke for meget. Et foccacia brød skal nemligt være luftigt og let i konsistensen.Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Kan foccacia brødet fryses?

Jep madbrødet er fryseegnet, men det kan godt holde sig 1-2 dage. Bare opbevar det på køkkenbordet eller i køleskab.

Lun det gerne i ovn eller mikroovn dagen efter. Prøv at halvere et stykke foccacia og lægge sammen med en skive ost, så det smelter. Uhm. Brødet kan sagtens også bruges som sandwich brød også.

Hvad kan man spise foccacia brødet til?

Det smager skønt lunt, bare som snack. Et lækkert madbrød til f.eks. suppe, lasagne eller pastaretter.

Foccacia i bradepande kan også serveres som tilbehør til tapas. Det er et hit at servere det som brød til gæster eller på et buffet bord.

Foccacia brødet kan lunes i ovnen dagen efter, gerne med ost. Brødet kan bruges til sandwichbrød.

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

Få flere opskrifter på madbrød ved at klikke her

Få flere lækre opskrifter på foccacia brød her:

1.

Foccacia brød i bradepande med hvidløg
Lækkert foccacia hvidløgsbrød i bradepande, med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Foccacia i bradepande med hvidløg og persille

2.

Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
Bløde luftige boller med pesto - perfekte sandwichbrød
Se opskriften her
Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

3.

Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Se opskriften her
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich

4.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
Lækre foccaciabrød lavet af koldhævet dej
Se opskriften her

5.

Foccacia med pesto i bradepande - madbrød
Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Se opskriften her
Foccacia med pesto og tomat - madbrød

6.

Foccacia med tomat, ost & bacon - koldhævet
Lækre foccacia madbrød med mozzarellaost, bacon og soltørret tomat
Se opskriften her
Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet

7.

Foccacia bradepandebrød med tomat - nem opskrift
Foccacia / bradepandebrød med rosmarin og tomat
Se opskriften her
Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

8.

Hvidløgsbrød i bradepande - nem grov opskrift
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Se opskriften her

9.

Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande
Sprødt og lækkert madbrød i bradepande med hvidløg og oregano
Se opskriften her
Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

10.

Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød
Et lækkert sammenbagt madbrød med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.