Foccacia med ramsløg. Uhm her får du opskriften på et lækkert foccacia brød i bradepande med ramsløgsolie.
Jeg elsker bare ramsløg!
I dag får du endnu en dejlig opskrift med ramsløg. Den lækre krydderurt, der vokser i skoven – eller i haverne – og som dufter og smager skønt af hvidløg.
Ramsløgssæsonen er fra marts til juni, så du kan godt nå det endnu.
Gå efter hvidløgsduften, når du er på skovtur, så ved du, at du er på rette ramsløgs spor.

Sidste år fik jeg nogle ramløgs-løg af min søde svigermor og de har heldigvis formeret sig godt i sommerhushaven.
Mine nye ramsløg har allerede dannet basis for mange ramsløgseksperimenter i mit køkken.
Alle opskrifterne kan du se nederst i dette indlæg. Jeg kan nævne ramsløgssmør, ramsløgsmayo, ramsløgsalt. Se alle bloggens opskrifter ved at klikke her.
I dag får du endnu en dejlig ramsløgsopskrift, nemlig et dejligt ramsløgsfocacia – med ramsløgsolie på toppen. 
Kan jeg mon bage madbrødet uden ramsløg?
Måske du tænker – øv jeg har ingen ramsløg, men jeg vil gerne bage foccacia brødet alligevel. Fortvivl ej, det kan du nemlig sagtens.
Du kan bruge alle mulige andre slags krydderurter til olien: persille, oregano, hvidløg? Prøv f.eks. denne lækre hvidløgsolie – den er også super god på foccacia.
Bradepandebrødet kan også laves med asparges
Få inspiration til lækkert foccacia fyld og gode ideer til andre lækre madbrød nederst i dette indlæg. 
Er det svært at lave ramsløgsolie?
Slet ikke! Det er såmænd bare ramsløg du skal blende med olie og smage til med groft salt. Ramsløgsolien kan bruges næsten som ramsløgspesto, som dip og den er også fin i ramsløgsmayonnaise.
Dette foccacia er meget nemt at lave og faktisk så er det bare en god luftig gærdej med ramsløgsolie på toppen.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Foccacia med ramsløg – opskrift på madbrød i bradepande

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Foccacia dej:
- 5 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 1 tsk sukker ell. honning
- 2 spsk olie raps- eller solsikkeolie. Kan udelades
- 650 gram hvedemel - gerne Tipo 00 eller Manitobamel ca. Halvdelen kan udskiftes med durummel
- 1 tsk salt
Fyld:
- 1 dl ramsløgsolie (blend 15 ramsløgsblade med 1 dl olie + salt) kan erstattes med anden krydderurteolie (krydderurter blendet med olie og smagt til med salt)
- 1-2 tsk groft salt eller flagesalt
- Olie raps- eller solsikkeolie
- flagesalt/groft salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie. Tilsæt melet lidt efter lidt sammen med saltet. Dejen bliver fast men klistret. Brug gerne køkkenmaskine eller rør dejen med håndkraft. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 45 minutter (gerne i ovnen på 30 grader)

- Pensl en bradepande med olie og fordel dejen heri. Min form (Scanpan bradepande) målte 27x34 cm. Lad nu dejen hæve ca. ½ time igen et lunt sted (gerne i ovnen v. 30 grader)

- Tænd ovnen på 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). Tryk huller i dejen med fingrene og hæld ny ramsløgsolien på. Drys med flagesalt. Pensl evt. med ekstra olie, på de kanter, hvor ramsløgsolien ikke dækker

- Bag nu brødet ca. 25-30 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). Hold øje med brødet. Det er færdigt, når det er sprødt og gyldent.

- Brødet serveres lunt, men smager også godt koldt. Du kan bruge brødet som madbrød, til tapas, til suppe eller som sandwich brød

Noter
Uhm et lækkert foccacia brød med krydderolie – et nemt bradepandebrød
Uhm et sprødt foccacia brød med blød krumme. Olien gør, at madbrødet også bliver sprødt under bunden.
Det smager knasende godt, ja faktisk smagte brødet så godt, at jeg næsten kunne nøjes med foccacia til aftensmad.
Foccacia er et hit med ramsløg også. Det må du prøve. Spring du bare på. 
Ramsløg kan sagtens erstattes med andre krydderurter f.eks. persille, basilikum, oregano. Ellers måske du har andre gode ideer til krydderurter?
Denne hvidløgsolie er f.eks. også god:

Prøv også foccacia brødet med asparges eller cherrytomater

Kan foccacia brødet koldhæves?
Foccaciabrødet kan sagtens koldhæves / langtidshæves. Bare brug koldt vand og 10 gram gær i så fald. Spring 1. hævning over og hæld dejen direkte i formen.
Lad den stå natten over og lad dejen hæve lidt på køkkenbordet, før du pynter det og bager det.

Kan jeg bruge Tipo 00 og Manitoba mel til foccacia brødet?
Jep – netop dette mel er perfekt at bruge til madbrødet. Foccacia brødet bliver ekstra luftigt og hæver så flot op.
Jeg har brugt det gode Tipo 00 mel, der har ekstra god bageevne.
Sammen med Manitobamel, så er det en type hvedemel, der får brød, boller og bagværk til at hæve ekstra flot op. Melet indeholder ekstra protein / gluten og det er så godt at bage med.
Denne dej blev rigtig luftig, så melet er perfekt til et dejligt foccacia brød.
Du kan købe Tipo 00 og Manitoba i næsen alle supermarkeder, også discount. Almindeligt hvedemel kan selvfølgelig også sagtens bruges til brødet.
Du kan erstatte 100-150 gram hvedemel med en grovere meltype f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel eller havregryn.
Jo mere groft mel du bruger, jo mere tungt bliver brødet, så brug endelig ikke for meget. Et foccacia brød skal nemligt være luftigt og let i konsistensen.
Kan foccacia brødet fryses?
Jep madbrødet er fryseegnet, men det kan godt holde sig 1-2 dage. Bare opbevar det på køkkenbordet eller i køleskab.
Lun det gerne i ovn eller mikroovn dagen efter. Prøv at halvere et stykke foccacia og lægge sammen med en skive ost, så det smelter. Uhm. Brødet kan sagtens også bruges som sandwich brød også.
Hvad kan man spise foccacia brødet til?
Det smager skønt lunt, bare som snack. Et lækkert madbrød til f.eks. suppe, lasagne eller pastaretter.
Foccacia i bradepande kan også serveres som tilbehør til tapas. Det er et hit at servere det som brød til gæster eller på et buffet bord.
Foccacia brødet kan lunes i ovnen dagen efter, gerne med ost. Brødet kan bruges til sandwichbrød.

Få flere opskrifter på madbrød ved at klikke her
Få flere lækre opskrifter på foccacia brød her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







