Gammeldags rabarberkage. Uhm her får du opskriften på nem og lækker rabarberkage i glas med flødeskum og makroner.
Nogle gange er det nemmeste altså bare det lækreste! 
En af de allerbedste sommerdesserter er en god gammeldags og helt klassisk rabarberkage med knuste makroner og masser af letpisket flødeskum.
Hvis du har lavet rabarberkompot klar i forvejen, kan desserten laves på få minutter. Du skal bare knuse makroner og piske flødeskum. Voila!
Jeg pyntede bare desserterne med lidt knust makron og 1 tsk rabarberkompot på toppen. Så fine og enkle sommer desserter. 
Rabarberkagen kan laves i en stor skål eller i 4 portionsglas.
Jeg lavede de nemme rabarberdesserter i weekenden, hvor sommersolen skinnede. Jeg sendte en sms til søde naboer: “Er I hjemme? Så kommer jeg lige forbi med rabarberdessert?”.
Du kan tro de vakte jubel. Vi havde en god hyggestund i en solskinsstribe. Kompotten havde jeg i køleskabet, så desserten tog kun 5 minutter at lave. Den nemmeste dessert.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Gammeldags rabarberkage med flødeskum – god nem opskrift

Ingredienser
- 12 spsk rabarberkompot ca. Kan erstattes med jordbærkompot, sveskemos, æblemos, pæremos?
- 12 makroner knuste - ca.
- 2-2½ dl piskefløde letpisket
Rabarberkompot:
- 250 gram rabarber ca. Kan erstattes med jordbær, blommer, æbler, svesker, pærer?
- 75 gram sukker ca. - smag til. Mængden afhænger af hvor søde dine rabarber er
- 1 tsk vaniljesukker smag til. Du kan også bruge ½ vaniljestang
Sådan gør du
Rabarberkompot:
- Vask og skyl rabarberne og skær dem i små skiver. Tilsæt lidt ca. halvdelen af sukkeret og vaniljesukker/vaniljestang. Kog rabarberne til de er møre. Kan også koges nemt i mikroovn

- Smag til med evt. mere sukker og vaniljesukker. Bruger du grønne rabarber, kan du tilsætte lidt rød frugtfarve, hvis du gerne vil have en flot rød farve på dine desserter. Stil rabarberkompotten til afkøling

Sådan laver du rabarberkagen i glas:
- Find 4 portionsglas. Pisk fløden let. Læg 1 spsk rabarberkompot i bunden, 1 knust makron ovenpå og 1-2 spsk flødeskum. Gentag. Bare knus makronerne med hænderne, så er de mest "crunchy". Kan også serveres i én stor skål

- Gentag til glassene er fyldt. Slut med flødeskum på toppen. Læg 1 tsk kompot på toppen og lidt knust makron

- Stil desserterne koldt, til de skal serveres. Du kan lave kompotten i god tid og så anrette desserterne, lige før servering. Makronerne bliver bløde, jo længere tid de trækker

Noter

Rabarbertrifli i glas med makroner og flødeskum – nemme, fine sommer desserter
Jeg har flottet mig og brugt en del piskefløde til denne dessert. Uhm når fløden er letpisket, så er den ekstra god at bruge.
Det er virkelig en lækker dessert. Flødeskum, crunchy makroner og syrlig/sød rabarberkompot.
Du bestemmer lidt selv hvor stor en mængde rabarberkompot du vil bruge. Du kan sagtens bruge mere end jeg. Det kommer også lidt an på hvor syrlig din rabarberkompot er.
Rabarberkagen kan anrettes i en større glasskål i stedet. Der går tit mere til, hvis du anretter desserten i en større skål.
Fordobl evt. mængderne ovenfor. Jep desserten smager så godt, at nogen godt kan finde på at tage 2 gange. 🙂

Kan en gammeldags rabarberkage laves i forvejen?
Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen i forvejen og så bare anrette desserten lige før servering.
En gammeldags rabarberkage i glas kan godt laves nogle timer i forvejen, men makronerne vil blive bløde med tiden.
Hvor længe kan en gammeldags rabarberkage holde sig?
Rabarberkagen kan sagtens holde sig til dagen efter i køleskabet. Makronerne vil være blevet bløde, så desserten er en del sødere her. Du kan evt. drysse med ekstra makronrasp før servering.

Kan man lave desserten med noget andet end rabarberkompot?
Faktisk så kan du lave denne dessert med æblemos også, og få en gammeldags æblekage. Du kan også bruge jordbærkompot eller, sveskemos, eller blommegrød?
Hvilken rabarbersort skal man bruge og hvordan får rabarberkagerne den flotte røde farve?
Jeg brugte vinrabarber til denne dessert. De er særligt søde og har en flot rød farve. Du kan evt. tilsætte lidt rød frugtfarve, hvis de rabarber du bruger, ikke har den samme flotte farve.
Den sukkermængde du skal bruge, afhænger meget af hvilken rabarbersort du bruger. Smag til, så går du ikke galt i byen.
Du kan sagtens flotte dig og bruge en ½ vaniljestang til kompotten, men de er jo ret dyre. Jeg har bare brugt vaniljesukker til denne dessert, det kan man sagtens. De smagte skønt!
Gammeldags rabarberkage med flødeskum og makroner er en virkelig lækker sommer dessert, der er meget nem at lave.
Måske din familie eller dine gæster trænger til dessert-forkælelse? Hvis du har lavet kompotten i forvejen, kan desserten laves på 5 minutter.
Vi kommer helt sikkert til at spise denne dessert MANGE gange fremover denne sommer. Heldigvis har vi altid rabarberkompot på lager. 🙂
Til efteråret kan den heldigvis nydes med æbler eller pærer – uhm gammeldags desserter med makroner og flødeskum er bare så lækre. 
Få flere opskrifter på lækre desserter med rabarber her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.






