Græskarmuffins – lækre saftige muffins med hokkaido græskar med kanel og smørcreme og mandler på toppen.
Jeg har virkelig fået øjnene op for de små lækre hokkaido græskar. Man kan nemlig bruge dette græskar til så meget lækkert, både mad og kage.
Det smager sødt og lækkert og er nemt at tilberede på så mange forskellige måder. På nogetiovnen.dk finder du allerede mange opskrifter med den gode grøntsag.
I dag har jeg prøvet at bage den gode græskarkage som muffins og sikke en god idé! De smagte skønt!
Totalt svampede hokkaido muffins, der smagte lækkert af krydderkage. Der er kanel og olie i dejen – lækre kryddermuffins.
Faktisk er det denne opskrift på gulerodskage, jeg har brugt. Det betyder jo så, at disse græskarmufins sagtens kan bages med gulerødder også.
Ja faktisk så kan du også lave dem med squash, som i denne opskrift på squashmuffins. En rigtig god grundopskrift, du sagtens kan eksperimentere med. 
Jeps man kan nemlig sagtens bruge grøntsager i kage og brød. Bagværket bliver både mere smagfuldt, får en fin farve og får tilført grøntsagsfibre.
Skal vi ikke bare sige at kagerne hér også bare bliver lidt sundere? 🙂
Få tips til flere opskrifter på lækre krydderkager og muffins med grøntsager nederst i dette indlæg.
Denne gang blev det til græskarmuffins med smørcreme,men du kan også bruge ostecreme på toppen. Få en god nem opskrift her.
Sikke nogle dejlige kager! Du kan tro de smagte godt.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her.
Græskarmuffins – opskrift på saftige muffins med hokkaido

Ingredienser
Græskarmuffins:
- 2 æg
- 100 gram brun farin kan erstattes med almindeligt sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 gram hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- ¾ dl olie raps- eller solsikkeolie
- 175 gram hokkaido græskar ca. et kvart friskrevet græskar med skræl. Kan erstattes med gulerødder, squash, æbler el. lign.
Smørcreme:
- 100 gram smør blødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram flormelis
- evt. 1 spsk citronsaft eller appelsinsaft kan udelades
- Drys: evt. fint/grofthakkede mandler kan udelades
Sådan gør du
Græskarmuffins:
- Pisk æg, brun farin og vaniljesukker. Tilsæt olie. Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen.

- Skyl græskarret godt og riv ca. et kvart græskar på et rivejern og vend det i dejen. Du behøver ikke skrælle græskarret.

- Put dejen i muffinsforme. Jeg fik 12 muffins og brugte 1½-2 spsk dej pr. form. Brug gerne muffinsforme af silicone eller sæt papirformene ned i en ekstra form af enten papir eller metal, så holder de bedre på formen

- Bag græskarmuffins'ene ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). Bag dem ikke for længe, de er bedst når de stadige er meget saftige indeni, men dog gennembagte. Stil kagerne til afkøling

Smørcreme:
- Rør smør med flormelis og smag til med vaniljesukker. Tilsæt evt. citronsaft

- Fordél smørcremen på muffins'ene med en kniv eller brug sprøjtepose/plastpose med et lille hul i. Brug gerne en sprøjtetylle hvis du har. Hak evt. mandler groft og drys på toppen. Det giver god knas og pynter så fint. Kan udelades.

- Servér muffins'ene straks. Opbevares på køl, til de skal serveres. De kan holde sig 2-3 dage i køleskabet og vil stadig være svampede og friske hér

Noter
Græskar kan erstattes med squash, rødbeder eller gulerødder.
Smørcremen kan erstattes med ostecreme af flødeost. Kan bages som en hel græskarkage, få en god nem opskrift her. Kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Fryseegnede.
Svampede hokkaido græskar muffins, med kanel og olie i dejen.
Meget nemme og billige at lave. Lækre kryddermuffins
Skønne svampede muffins, med en dejlig sød krydret smag.
Det er et hit at bruge hokkaido græskar til muffins! Det må du prøve. Foretrækker du at bage muffins’ene som en hel græskarkage, så fordobl bare bagetiden.
Der er olie i dejen, så kagerne er også ret billige at lave. Olien blødgør dejen og sammen med græskarret gjorde det græskarmuffins’ene friske og saftige i dagevis.

Jeg er blevet helt vild med at bruge græskar i alt muligt. Den sidste uge har vi også nydt disse lækre luftige græskarboller. Bollerne var også friske i dagevis og smagte virkelig godt. Dem skulle du da næsten også lige prøve. 
Skal man skrælle hokkaido?
Nej, det geniale er, at man kan bruge skrællen også, så du slipper for at skrælle dit græskar.
Jeg skræller det heller ikke når jeg f.eks. laver hokkaido græskar suppe. Blenderen kommer bare i sving her – vroom vroom. 🙂 Det samme gør jeg, når jeg laver græskarpuré.
Der sidder mange vitaminer og smag gemt i skrællen og så er det bare SÅ meget nemmere, når du slipper for at skrælle.
Virkelig tidsbesparende. Sørg for at skylle/vaske dit hokkaido græskar godt. Jeg brugte øko græskar her.

Vil du lave græskarmuffins’ene sundere?
Smørcremen kan sagtens udelades. Jeg tænker du også sagtens kan reducere sukkermængden? Hvis du tilsætter et par søde bananer eller revet æble f.eks. vil du kunne lave dem næsten sukkerfrie tænker jeg.
Du kan hurtigt lave en portion muffins. Spring du bare på. Kagerne var super gode. Vi nød dem i sommerhuset, da børnene var hjemme i efterårsferien. Fadet blev hurtigt tømt. 🙂
God fornøjelse med bageriet til dig.
Hvis du er vild med søde sager med græskar, så prøv også disse græskarpandekager. De er også super gode. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på krydderkager og muffins med eller uden grøntsager:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






