Hindbærsyltetøj – her får du opskriften på lækker hjemmelavet syltetøj med hindbær.
Når man har et tøm-fryser-projekt i gang, så kan det betyde, at der pludselig spontant laves sådan noget som …..hindbærsyltetøj…….
Fantastisk at koge marmelade året rundt. Man får gode sommerdufte og sommersmag i munden, når man koger de sommersøde bær.
Hvad skal man bruge en pose frosne bær fra fryseren til? Marmelade, da!
Tænker du nu “øj manner, hun er sådan én der laver sit eget syltetøj”?
Det er faktisk rigtigt nemt!
Følg mine marmeladetricks her nedenfor, så vil det også lykkes for dig.
Du kan bruge alle slags bær til opskriften nedenfor, så bare spring på. Både frosne og friske bær, kan bruges.
Jeg laver ofte små portioner og tilsætter og skyller kun glas og låg med Atamon, hvis jeg laver større portioner.
Et par glas kan man godt nå at bruge på 2-3 uger, hvis man bare opbevarer glassene i køleskab.
Her kan du se mine seneste marmeladekreationer: hindbær- og appelsinmarmelade.
Begge slags syltetøj smager fantastisk og jeg vil ikke kunne stemme på en favorit. Opskriften på den lækre appelsinmarmelade kan du se her.
Det er forskelligt hvor søde bær er, så smag gerne til med sukker undervejs og til sidst.
Brug gerne grøn eller blå Melatin. Med grøn Melatin kan du koge sukkerfrit syltetøj, med blå Melatin en sukkerreduceret version.
Sådan laver du hindbærsyltetøj – få den nemme opskrift her:
Hindbærsyltetøj – få en god nem opskrift på hjemmelavet syltetøj hér
Ingredienser
- 500 gram hindbær - brug gerne frosne bær andre bær kan bruges
- 1½ dl sukker smag til undervejs og tilsæt mere/mindre
- Melatin følg anvigningerne bag på posen. Grøn, blå, rød, gul Melatin kan bruges
- Evt. vaniljesukker
- Evt. Atamon
Sådan gør du
- Vask og skyl hindbærrene, hvis de er friske, og put dem i en gryde
- Tilsæt sukker og evt.. vaniljesukker
- Lad marmeladen koge ca. 15 minutter uden låg, til den er kogt lidt ind
- Bland Melatin med et par spsk. sukker og drys det i den kogende marmelade.
- Marmeladen skal kun koge med Melatinen ca. 1 minut under omrøring. Herefter tages gryden af varmen.
- Dryp lidt marmelade på en kold tallerken - så kan du tjekke om konsistensen er fin. Er den for tynd, så tilsæt mere Melatin. Smag evt. til med mere sukker til sidst
- Marmeladen hældes straks på glas, der forinden er gennemskyllet med kogende vand (husk låget også).
- Stilles i køleskab efter afkøling
Noter
Skal syltetøj opbevares i længere tid, så tilsæt Atamon og skyl glas/låg med Atamonvand også.
Brug kun rent bestik, når du tager syltetøj fra glasset, så vil det kunne holde sig længe.Marmelade kan laves med alle slags bær. Tilsæt evt. mere/mindre sukker afhængigt af hvor søde/sure dine bær er.
Du kan udelade Melatin, hvis du koger syltetøjet længere tid og lader den tykne/koge indDet er nemt at lave hjemmelavet hindbærmarmelade. Prøv denne med hindbær eller andre bær
Marmelade kan laves med alle slags bær. Tilsæt evt. mere/mindre sukker afhængigt af hvor søde/sure dine bær er.
Opskriften ovenfor kan du også bruge til en lækker jordbærmarmelade?
1 pose Melatin rækker til 2 kg bær, så du skal ca. bruge 1/4 pose til denne portion.
Melatin findes i langt de fleste dagligvareforretninger. Du kan også lade syltetøjet tykne naturligt, ved at lade den koge ind i længere tid.
Det er nemt at lave syltetøj og prøv med hindbær. Det smager bare SÅ godt!
Dagens hindbærsyltetøj var virkelig vellykket.
Jeg var da nødt til at lave en testsmagning! Som sagt kan jeg ikke vælge, de er gode begge to, både appelsinmarmeladen og hindbærsyltetøjet.
Hindbærmarmeladen gav mig straks lyst til at lave hjemmelavede pandekager med is eller dejlige mazarinmuffins med hindbær og marcipan.
Hindbærsnitter fik jeg også lyst til at bage eller hvad med en lækker hindbærroulade eller en god lagkage?
1.
2.
3.
Du kan også bruge marmeladen til en lækker hindbærskum, du kan bruge som fyld i kager?
Ja mulighederne er mange.
Har du også en pose bær i fryseren der trænger til at blive brugt?
Prøv også denne hindbærcoulis, en nem hindbærsovs du kan lave på få minutter.
Det er jo lige nu det er fantastisk at hive sommerbær frem fra fryserens dyb. Vi trænger til de gode sommerdufte og til at blive mindet om sol, sommer og glade sommerminder.
Kommer du forbi opskriften her om sommeren, så kan friske bær selvfølgelig også sagtens bruges.
Det er ikke svært at lave marmelade. Tro mig. På under en halv time har du et fyldt marmeladeglas.
Glæder mig til at høre om dine marmeladeeksperimenter.
Smag til med sukker og brug en køkkenvægt og følg anvisningerne bag på Melatin pakkerne. Det kan ikke gå helt galt med hverken smag eller konsistens
God fornøjelse med marmeladekogningen! Jer er sikker på at du bliver helt vild med dit hjemmelavede syltetøj.
Det er nemt at lave hjemmelavet syltetøj. Få flere opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Vil gerne have dine nyheder ?… Synes du har nogen fine opskrifter.
Venlig hilsen
Britta
Hvis du vil teste, om marmelade/syltetøj har den rigtige konsistens, altså hverken for tykt eller tyndt, så tag en teskefuld marmelade på en talletken, sæt den i fryseren et par linutter. Hvis din finger lavet spor i marmeladen er den tilpas tyk. Hvis den er for tynd, så skal der bare mere marmelit i.
Helle bruun andersen