Jordbærroulade. Uhm her får du opskriften på en lækker, luftig og helt perfekt roulade med jordbær og flødeskum.
Uhm roulade er altså bare den lækreste kage! Tænk at man kan lave så dejlig en kage, så nemt og hurtigt!
På bloggen finder du en masse gode roulade opskrifter, men denne gang har jeg prøvet at lavet en roulade med jordbær flødeskum.
Jeg blandede en portion jordbærkompot i flødeskummet. Så nemt og meget lækkert. Du kan bruge både frosne og friske jordbær og faktisk også jordbærsyltetøj. Alt slags syltetøj!.
Kan man lave rouladen med andet jordbær?
Jeps du kan bruge alle slags bær i flødeskummet. Friske/mosede bær, banan eller f.eks. brombærkompot, hindbær, rabarberkompot, æblemos?
Du kan også bruge al slags marmelade, f.eks. blommemarmelade, nektarinmarmelade, appelsinmarmelade?
Kun fantasien sætter grænser. Brug gerne de bær, der er i sæson lige nu. Eller brug bare den syltetøj, du har i køleskabet.
En roulade er en virkelig nem kage at bage. Kagen kan laves på 20 minutter og både børn og voksne elsker den! Du skal kun bruge få og enkle ingredienser.
Er det svært at lave roulade?
Slet ikke! Følg bare den nemme opskrift nedenfor. Billederne viser hvor nemt det er – der er billeder af alle trin.
En genial kage, for ovnen skal kun være i gang 10 minutter. Et hit især lige nu, hvor strømmen er så dyr. 🙂
Den kage må du prøve. Spring bare på opskriften her
Jordbærroulade med flødeskum – få en god nem opskrift på roulade med jordbær her

Ingredienser
Rouladebund:
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 30 gram kartoffelmel kan erstattes med hvedemel
- 90 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Fyld:
- 2½ dl flødeskum brug 5 dl hvis du vil beklæde rouladen helt med flødeskum udenpå
- 200 gram jordbærkompot kan erstattes med anden kompot, friske mosede bær eller syltetøj. Brug mere, hvis du vil beklæde rouladen helt med flødeskum
- ½-1 tsk vaniljesukker smag til. Kan også udelades
Pynt:
- Lidt jordbærflødeskum
- gerne lidt friske jordbær
Sådan gør du
Rouladebund:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Gerne pisk 3-5 minutter
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Vend kun til der ikke er klumper i dejen længere. Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå med en dejskraber. Sørg for at dejen bliver godt fordelt og smør den helt ud til kanterne
- Bag rouladebunden ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje med den. Bunden skal kun være let gylden
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys det med sukker. Læg straks den varme bagte rouladebunden herpå, så bagepapiret er øverst og kagebunden ned mod sukkeret. Kør en fugtig klud over bagepapiret og træk nu forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden afkøle imens du pisker flødeskummet
Jordbær fyld:
- Pisk flødeskummet let og vend kompotten i. Smag evt. til med vaniljesukker
- Fordel fyldet på rouladebunden med en dejskraber. Gem lidt til pynt
- Sørg for at jordbærflødeskummet kommer godt ud til i alle hjørner og kanter
- Rul rouladen sammen på den lange led, ved at bruge bagepapiret til at trille den rundt med. Læg rouladen på et serveringsfad, med sammenføjningen er nederst
- Pynt rouladen med resten af jordbærflødeskummet. Jeg sprøjtede flødeskummet ud med en sprøjtetylle. Du kan også beklæde hele rouladen med jordbærflødeskum (så skal du bruge ca. dobbelt mængde fløde og mere kompot)
- Pynt gerne kagen med friske jordbær også. Opbevar rouladen på køl, til den skal serveres. Den er rigtig god dagen efter også.
Noter
En rouladebund er rigtig fin som lagkagebund også. Tjek denne opskrift på rabarberlagkage ud her.
Du kan lave to rouladebunde og lægge kagen sammen som en stor lagkage. Få inspiration i denne opskriftEn lækker jordbær roulade med kartoffelmel og jordbær flødeskum – en let og luftig gammeldags roulade, der er nem og hurtig at lave
En rouladebund er lavet af en luftig sukkerbrødsbund, der minder lidt om en lagkagebund. Du kan sagtens bruge opskriften til lagkagebunde også.
Faktisk så kan du sagtens bruge rouladebunde til en stor lagkage også. Så lægger du bare 2 bunde sammen. Kig f.eks. med på denne opskrift på lagkage i bradepande.
Tjek også denne opskrift på rabarberlagkage ud her – den er også lavet med rouladedej som bund. Jordbærkompot er erstattet med rabarberkompot.
Skal der kartoffelmel i en roulade?
Du kan sagtens lave rouladen bare med hvedemel, men erstat gerne lidt af melet med kartoffelmel.
Kartoffelmelet gør rouladen luftigere og så sprækker den heller ikke så nemt, når du ruller rouladen.
Sådan ruller du en roulade:
- Bag rouladebunden.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys det godt med sukker.
- Den bagte rouladebund lægger du nu med kagebunden ned mod sukkeret og med bagepapiret øverst.
- Kør en fugtig klud henover bagepapiret
- Træk bagepapiret af og læg fyldet på
- Rul rouladebunden sammen på den lange led ved at bruge bagepapiret. Læg rouladen med sammenføjningen nederst
Uhm sikke en lækker roulade! Nem og hurtig at lave. Et hit som sommer dessert men også god om vinteren
Om vinteren kan du sagtens putte syltetøj i flødeskummet. Så lækker en kage og meget nemmere og hurtigere at lave end en lagkage.
Måske du skulle prøve kagen i weekenden?
Har du aldrig prøvet at lave roulade før, så spring du bare på. Det er super nemt. Rigtig god fornøjelse 🙂
Få flere gode opskrifter på nemme lækre roulader her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Jeg foretrækker generelt bær/frugt der givr en kant til den bløde søde kage, jordbær er no go, men hindbær, abrikos, appelsin er godkendt