Kylling i fad. Uhm her får du opskriften på en nem alt i ét ret med kylling, ris og grøntsager.
Alt i ét fad-retter er vi totalt fan af her i huset. Nemme retter, fyldt med smag og hvor selv opvasken går som en leg.
På bloggen finder du flere af disse One pot-retter – foruden alle simreretterne til stegeso, hvor alt også laves færdigt i ét. I love it! Denne er jo faktisk en One pan ret, for den laves i et fad/dyb sautérpande i stedet for en gryde.
Det er primært pasta jeg har eksperimenteret med til One Pot-retterne. I dag skal du høre om en ny og lækker variant. Kylling i fad med ris og grøntsager. Halløj en lækkerbisken.
En virkelig smagfuld ret, hvor risene nærmest smager som stegte ris. Kyllingen giver rigtig god smag til ris og grøntsagerne. Uhm – en skøn ret.
En perfekt ret som nem aftensmad. Man forstår det næsten ikke. Hverken ris eller grøntsager koger ud, selvom de er i ovnen så længe.
Jeg brugte bare de grøntsager jeg havde i grøntsagsskuffen. Du kan sagtens udskifte med dem du lige har på lager.
Det er mest kylling jeg har brugt i mine One Pot-retter. Jeg synes især at kylling med skind er godt at bruge, for stykkerne her bliver ikke så nemt tørre.
Du kan både bruge kyllingelår og kyllingeoverlår til denne opskrift. Du kan også bruge kyllingebrystfilet i baconsvøb.
Og hvordan laver man så den dér kylling i fad med ris?
Jeg brugte min sautérpande og forstegte kyllingen og svitsede herefter grøntsager og vendte ris i.
Jeg hældte kogende vand ved og tilberedte ½ time under låg på komfuret og den sidste ½ time i ovnen uden låg. Retten kan også laves i ovnen alene (uden låg den sidste ½ time).
En helt perfekt One Pot Ris-ret, som du roligt kan kaste dig ud i 🙂Har du ikke nogen sautérpande, så kan retten også fint laves i en wok eller stegegryde af støbejern tænker jeg?
Måske du også har en bradepande, der kan bruges på både komfur og i ovn?
Opskriften nedenfor er kun vejledende. Bare brug de grøntsager, du har i din grøntsagsskuffe
Kylling i fad med ris og grøntsager i ovn – opskrift på One pan ret med kylling
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1½ kg parteret kylling jeg brugte 1,5 kg parteret kylling blandet kyllingelår og rygben
- 1 løg i tern
- 1 rødløg i tern
- 5 fed hvidløg
- 5-6 forårsløg
- 1 rød peberfrugt andre farver kan bruges
- 2 gulerødder i små tern
- 2 hønsebouillonterninger
- 5 spsk hvidvinseddike kan udelades eller erstattes med hvidvin
- Salt/peber
- 7 dl ris eller andre slags ris
- 1 liter kogende vand
- Evt. Et drys røget paprika
Sådan gør du
- Svits kyllingestykkerne og krydr dem godt på begge sider med salt/peber og evt. røget paprika
- Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme på en tallerken tildækket med stanniol
- Svits alle grøntsagerne i kyllingefedtet - tilsæt evt. lidt olie. Svits bouillonterninger og hvidløgsfed med med og krydr godt.
- Vend risene i og rør godt rundt
- Læg kyllingestykkerne på toppen og hæld kogende vand ved. Portionen kræver en dyb sautérpande, wok- eller støbejernsgryde.
- Læg låget på gryden/panden og steg ved middelvarme i ½ time på komfuret (eller i ovnen v. 175 grader varmluft)
- Sæt herefter panden i ovnen uden låg (hvis den kan tåle varmen) og steg fadet 20-30 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med at risene ikke bliver for tørre. Tryk dem evt. lidt ned i fadet undervejs.
- Retten kan tilberedes i ovnen alene i 1 time v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), den sidste halve time uden låg.
- Retten er færdig, når kyllingen er gennemstegt. Server retten rygende varm evt. med et lækkert madbrød til
Noter
Både kyllingelår og kyllingeoverlår kan bruges.
Retten kan tilberedes i ovnen alene i 1 time v. 175 grader varmluft, den sidste halve time uden låg.One Pot ret med kylling, ris og grøntsager i ovn – en nem “mad i fad” ret til aftensmad.
Jeg serverede retten en fredag, som ellers er udnævnt til højhellig “kyllinge-dag” her på matriklen.
Min familie foretrækker normalt grillkylling og hjemmelavede pommes frites, på kyllingedagene.
Denne gang var de heldigvis friske på et eksperiment. Halløj, hvor var det godt vi “vovede pelsen”.
“Hvo intet vover, intet vinder” siger man, og det passer i forhold til køkkeneksperimenter, er min erfaring.
Vi var vilde med retten alle mand og Amanda spurgte om hun kunne få den overskydende portion med hjem.
Det må da vist siges at være en god anbefaling (eller også var SU’en bare sluppet op 😉
Jeg brugte min store, dybe Scanpan sautérpande. Hvis du ikke har sådan én, kan du sagtens bruge en anden pande med låg eller nogle af de andre alternativer, jeg har opridset ovenfor.
Er du vild med Kina restauranternes stegte ris, vil du også være vild med denne ret.
Genialt at koge på komfur først og stege færdigt i ovn. Du kan også vælge kun at tilberede retten i ovn. Du bestemmer. Tjek lige om din gryde/stegepande kan tåle høj ovn-temperatur først.
Det er vigtigt at gryden steger uden låg den sidste halve time, ellers vil kylllingen blive “slatten” og risene kogte i stedet for sprødstegte.
Forberedelserne til retten tager et kvartér og herefter klarer komfuret/ovnen al arbejdet. SÅ nemt! Perfekt til lange, sene, travle, hverdage.
Portionen bliver stor, og du kan være heldig, at den rækker til to dage. Resten smager også rigtigt fint til frokosten dagen efter, til dig selv, eller til dine sultne børn, der er flyttet hjemmefra 😉
Sådan laver du kylling i fad med ris og grøntsager – se billederne her:
Rigtig god fornøjelse med din One pot ris-ret. Jeg håber den vil smage dig.
Tro mig, du bliver rigtig populær omkring dit middagsbord, når du serverer denne ret. Jeg er sikker på at I hermed får en ny livret hjemme i familien 🙂
Prøv også denne lækre One pan pasta ret med kylling, den er sørme også lækker.
Vil du gerne se flere opskrifter på “Mad i fad” retter så kig med her. Du finder en masse tips til gode ovnretter.
Få flere lækre kylling i fad opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Wow en irriterende pop up film der afspilles og konstant følger med 🙁 Den gjorde at jeg ikke rigtigt kunne se opskriften og egentlig bare giver op og lukker din side ned.Tænkte bare at du måske ville vide det så du kunne forbedre din sides reklamer da det fjerner fokus fra indholdet og skræmmer folk væk.