Påskekage med marcipan og citron – den må du prøve. En svampet og saftig citronkage, med en syrlig smag af citron.
En skøn kage, der er nem at lave og som du kan lave med få ingredienser. Har du ingen marcipan, så pyt. Kagen kan nemlig sagtens laves uden.
Du kan også tilsætte birkes til dejen og kagen kan også laves med appelsin. En skøn kage opskrift, du sagtens kan eksperimentere med.
En skøn saftig citronkage med masser af smag. Den fungerede perfekt som påskekage, som vi nød med vores kaffegæster.
Påskekagen smagte skønt og resten af kagen forærede jeg til vores søde sommerhusnaboer. Jeg nåede faktisk ikke engang at få taget et billede af kagen indeni, men den var et stort hit.
Det var faktisk bare denne citronkage med marcipan jeg har lavet med lidt ekstra citron og pyntet med påskeæg på toppen.
Citronkagen smager jo skønt, også selvom det ikke er påske. Du kan sagtens bare servere kagen uden påskeæg eller du kan pynte den med anden chokoladedrys på toppen.
Kæmpe succes! Den må du prøve.
Få tips til flere opskrifter på påskekager nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Påskekage med marcipan og citron – opskrift på påske citronkage
Ingredienser
Citronkage:
- 160 gram smør blødt
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 250 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 2 tsk bagepulver
- ¾ dl mælk eller creme fraiche, tykmælk ell. lign.
- 1½ øko. citroner - usprøjtet (revet skal og saft) gem saften fra ½ citron til glasuren. Citron kan erstattes med appelsin
- 100 gram marcipan revet. Kan udelades eller du kan tilsætte mere.
Citronglasur og pynt:
- 100 gram flormelis ca.
- citronsaft fra en halv citron kan erstattes med vand
- 8-10 chokolade påskeæg eller anden grofthakket chokolade/mandler/ krymmel/fintrevet citronskal
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt. Pisk æggene i ét af gangen
- Skyl/vask citronerne, riv skallen og tilsæt til dejen. Bland hvedemel med bagepulver og salt og rør det i, skiftesvis med mælken.
- Pres citronen og tilsæt citronsaften til dejen. Gem saft fra ½ citron til glasuren.
- Riv marcipanen og tilsæt. Vend dejen med en dejskraber
- Beklæd en sandkageform / rugbrødsform med bagepapir. Min form målte 1½ liter. (30x11x6cm) Krøl bagepapiret, så er det nemmere at få til at ligge i formen. Fordel dejen i formen. Kan også bages i springform eller tærtefad.
- Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag kagen nederst i ovnen Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle helt
- Rør citronglasuren og fordel den på kagen. Du kan lave glasuren med citronsaft alene, blandet citron/vand eller med kogende vand alene. Den må gerne være lidt tyk, så den ikke løber for meget. Fordel glasuren på den afkølede kage.
- Hak påskeæggene og drys dem straks på glasuren. før den stivner. Lad nu glasuren stivne helt før du skærer skiver af kagen
Noter
Tilsæt evt. birkes til citronkagen
Påske citronkage med marcipan – en svampet saftig kage, der er nem og hurtig at lave.
Jeg elsker citronkager! Den har den fineste smag af citron, godt syrlig men ikke for syrlig. Du kan sagtens pynte citronglasuren med almindelig hvid glasur, hvis du foretrækker det.
Vi fik kaffegæster på besøg i sommerhuset. Skønt at kunne fremtrylle en lækker kage til kaffen. Det er påske lige nu, så kagen pyntede jeg med grofthakkede påskeæg. Hvor var den bare fin. 🙂
Der er bare noget med citronkager og påske? Måske det har noget med den solgule farve at gøre?
Citronkagen vil også være lækker med appelsin. Prøv også denne mazarinkage med appelsin eller denne kage med appelsin og marcipan.
Hvis du er helt vild med citronkager, så prøv også denne citronkage med birkes. Disse citron cookies er også sprøde og lækre.
Rigtig god fornøjelse med påskekagen. Den var en stor succes herhjemme og jeg er sikker på den også vil være et hit hjemme hos dig. 🙂
Få flere opskrifter på påskekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Få flere opskrifter på citronkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.