Rabarber cookies – sprøde, lækre grove rabarberkager med mandler og sirup. Hvis du er vild med rabarber, vil du elske disse kager.

Ja faktisk er det havregrynskager med rabarber, af den nemme dej, der bare skal smeltes sammen i en gryde.
Lækre kager og de er faktisk helt uden æg. Du skal bruge få ingredienser, og mon ikke du har dem alle i dit køkkenskab?

Der er også sirup i kagedejen, så disse rabarber cookies får en rigtig god og lækker karamelsmag.
Rabarberne giver kagerne et friskt syrligt pift, som passer perfekt i den søde småkage.
Småkagerne bliver seje, en smule bløde i midten og helt sprøde i kanten. Jo længere tid, du bager kagerne, jo sprødere bliver de, så konsistensen bestemmer du selv.
Kagerne er nemme at bage. Skønt med en lidt anderledes småkage med frugt.

Du kan også erstatte rabarber med bær? Opskriften kan du sagtens bruge som grundopskrift til andre småkager. Bare eksperimentér løs.
Sommer småkager med rabarber. Dem må du prøve, nu det er rabarbersæson.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre kager med rabarber.
Rabarber cookies – grove rabarberkager med mandler og havregryn

Ingredienser
Rabarberblanding:
- 125 gram rabarber fintsnittet. Kan erstattes med anden frugt/bær
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk majsstivelse kan erstattes med kartoffelmel
Cookies dej:
- 125 gram smør
- 150 gram sukker Brun farin kan også bruges
- 4 spsk sirup lys eller mørk. Kan erstattes med honning.
- 150 gram havregryn
- 125 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron kan erstattes med bagepulver
- 1 nip salt
- 50-60 gram mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder.
- Evt. 50-100 gram hvid chokolade
Sådan gør du
Rabarber blanding:
- Snit rabarberne fint. Bland dem med 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljesukker og 2 tsk majsstivelse og lad dem trække lidt.

- Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker, sirup, mel, bagepulver, havregryn, natron, salt og mandler. Rør det hele godt sammen.

- Vend rabarberblandingen i dejen.

- Hak mandlerne groft og vend dem i dejen.

- Rør dejen, til alle ingredienser er rørt godt sammen

- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt dejen på med to teskeer. Kagerne vil flyde lidt ud, så lav god afstand. Jeg fik plads til 25 småkager pr. bageplade.

- Bag ved 175 grader varmluft (200 alm. ovn) i ca. 8-10 minutter, eller til de er sprøde og gyldenbrune. Jo længere bagetid, jo sprødere kager. Kan du godt lide bløde cookies, så bag dine kager kortere tid.

- Lad kagerne køle lidt af på pladen og bagefter evt. på en rist. De skal være helt kolde og sprøde, før du putter dem i kagedåse.

Noter

Sprøde småkager med rabarber, havregryn og mandler – havregrynssmåkager på en ny måde
Jeg elsker at give mig selv bageudfordringer i køkkenet og her var udfordringen.
Kan man mon bage cookies med rabarber i?
Det skulle prøves! Det blev til nogle lækre grove rabarberkager med havregryn og mandler. Hvo intet vover, intet vinder. 🙂

Tips og variationer til opskriften:
- Rabarber kan erstattes med anden fintsnittet frugt, f.eks. mango i tern
- Brug valnødder, hasselnødder eller pekannødder i stedet for mandler.
- Tilsæt gerne hvid chokolade til kagerne. Rabarber og hvid chokolade passer så godt sammen.
- Tilsæt evt. lidt kanel. Det smager også godt sammen med rabarber. Prøv f.eks. denne kage.

Sprøde lækre cookies! Skønt når bageprojekter lykkes.
Kagedåsen blev fyldt med lækre småkager og de smagte skønt, både til kaffen og eftermiddagsteen. Vi var vilde med dem herhjeme.
Hvis du vil prøve andre småkager med rabarber, så prøv disse specier. Disse specier er også resultatet af en idé og en bageudfordring, jeg gav mig selv.
Prøv også denne sprøde crumble med rabarber, havregryn og mandler – også en lækker kage, der er god som desssert.
Rigtig god fornøjelse med dine grove rabarberkager – måske det også bliver en ny forårs- eller sommerfavorit hjemme hos jer?

Få flere opskrifter på cookies i denne kategori
Prøv også disse lækre kager med rabarber:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






