Selleribøffer. Tænk at man kan lave så lækre “bøffer” af selleri. I dag får du opskriften på sprøde vegetar bøffer af selleri.

Vi havde et knoldselleri i køleskabet og straks begyndte mine ideer at pible. Ja hvordan spiser man selleri?

Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Selleribøffer smager så godt og sådan en opskrift mangler vi da på nogetiovnen.dk – jeps det skulle prøves!

Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Jeg har smagt selleribøffer før, men hér blev det serveret som en slags paneret bøf af selleri, skåret i  hele skiver.

Her synes jeg måske at selleri-smagen blev lidt for koncentreret.

De selleribøffer, du skal høre om i dag, er derfor med revet selleri og wow hvor var de bare gode!

“Farsen” har jeg blandet op med revet ost, krydderier, hvidløg, løg og rasp. Lidt á la disse røsti af kartofler, rødbede bøffer eller disse lækre pastinak røsti.

Al slags ost kan bruges. De er også lækre med friskrevet parmesan.

Man kan også bruge et koldselleri til andre ting. Man kan f.eks. lave selleri fritter a la disse pastinak fritter? eller man kan tilberede det som bagte rodfrugter.

Få tips til flere opskrifter med rodfrugter nederst i dette indlæg. Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Du kan sagtens tilsætte f.eks. bacon i tern til selleribøfferne. Uhm så lækkert! Så er det jo ikke vegetar bøffer længere 🙂

Jeg burde have en medalje, for jeg rev et helt knoldselleri på mit rivejern. Brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har sådan én. Det var lidt hårdt for armene. Du kan evt. også nøjes med halv portion.Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Til denne opskrift brugte jeg et helt knoldselleri og fik 16 selleribøffer. “Bøfferne” kan sagtens fryses, så det er smart at lave en stor portion, nu du er i gang.

Hvis du luner bøfferne i ovnen/airfryeren, eller på panden, efter optøning, bliver de sprøde og lækre igen.

Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Selleribøfferne stegte jeg på min Scanpan bradepande, men en helt almindelig stegepande kan også bruges. Så skal du nok bare stege dem i 2 omgange, for at få plads til dem alle

Rodfrugt bøfferne også tilberedes, steges færdige/holdes varme eller genopvarmes i ovn eller airfryer efter optøning.

Bare læg bøfferne på bagepapir og pensl med rigeligt olie. Steg, til de er gyldenbrune. Forbrun dem evt. på en pande først

Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Opskriften er nem og du får den lige her

Selleribøffer – få en god nem opskrift på lækre vegetar bøffer af selleri hér

Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri
Sprøde vegetar bøffer af selleri
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 1 knoldselleri mit vejede 625 gram. Kan erstattes med andre rodfrugter: pastinak, kartofler, sød kartoffel, gulerødderi
  • 3-4 fed hvidløg kan udelades
  • 2 løg revet
  • 100 gram revet ost al slags kan bruges også parmesanost. Kan udelades
  • 3 æg
  • dl rasp
  • 1 tsk røget paprika kan udelades eller erstattes med alm. paprika
  • salt/peber de skal krydres godt
  • olie til stegning rigeligt

Sådan gør du

  • Skræl knoldselleriet - gøres nemmest med kniv
    Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri
  • Riv løg og knoldselleri på rivejern eller køkkenmaskine
    Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri
  • Tilsæt hvidløg, rasp, revet ost, salt/peber og evt. røget paprika. Rør æggene i, ét af gangen
    Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri
  • Hæld rigeligt med olie på en pande. Jeg brugte min Scanpan bradepande, der også kan bruges på komfur. Pres/form nu selleribøffer med hænderne og læg dem på panden, når olien er varm- Steg selleribøfferne ved middel varme og vend dem, når de har fået farve/stegeskorpe.
    Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri
  • Tilsæt mere olie undervejs. De suger godt med olie. Jeg fik plads til 16 stk, men hvis du bruger en alm. pande, skal du nok stege dem af 2 omgange. Selleribøfferne er færdige, når de er møre og gennemstegte
    Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri
  • Kan nydes som de er med aioli til, eller i en vegetar burger. Kan også serveres som røsti i stedet for kartoffeltilbehør
    Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Noter

Kan nydes som de er med aioli til, eller i en vegetar burger.
Kan også serveres som røsti i stedet for kartoffeltilbehør. Smager også lækkert med bacon i.
Selleribøfferne kan også laves med andre rodfrugter: pastinak, kartofler, sød kartoffel, gulerødderi
Rodfrugt bøfferne også tilberedes i ovn eller airfryer.
Bare læg dem på bagepapir og pensl med rigeligt olie. Steg, til de er gyldenbrune. Forbrun dem evt. på en pande først
Kan fryses
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Vegetar bøffer af knoldselleri – sprøde, lækre og nemme at lave. Kan laves i ovn / airfryer og du kan bruge andre rodfrugter også

Sprøde bøffer af selleri. De var et hit herhjemme.

Min datter, der er vegetar, fik serveret selleribøfferne en dag hun var hjemme på besøg. De blev mere end godkendt og hun ville have resten med hjem. Kæmpe succes!

Hvad er forskellen på knoldselleri og selleri?

Knoldselleri er en dejlig rodfrugt fyldt med smag og gode vitaminer og mineraler. Selleri findes også som bladselleri, der er en lang grøn stængel, der også kan bruges i salater f.eks. den populære waldorfsalat.

Waldorfsalat opskrift - nem lækker klassisk salat
En frisk nem salat med æbler, vindruer, bladselleri, valnødder og dressing
Se opskriften her
Waldorfsalat opskrift - nem lækker klassisk salat
Et knoldselleri kan holde sig virkelig længe i køleskabet eller i det fri, om vinteren.

Rodfrugten er rig på fibre og kan bruges i stedet for kartofler. Selleri kan både bages i ovnen, koges og altså også steges, som disse selleribøffer.Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Knoldselleriet bruges tit som rodfrugt i suppe, skåret i små tern. Man kan også bruge de grønne stængler fra rodfrugten, til suppe eller bouillon.

Knoldselleri er en sund nem billig rodfrugt at bruge i køkkenet. Prøv at servere selleribøfferne som røsti i stedet for kartofler.

Du behøver altså slet ikke være vegetar for at nyde dem. 🙂 Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Hvad kan man servere som tilbehør til selleribøfferne?

Du kan servere f.eks. en frisk salat med spidskål og creme fraiche. Det kunne også være denne hvidkålssalat med eddike dressing eller en flot rødkålssalat? Det kunne også være en tomatsalat?

Prøv også at servere dem som tilbehør til f.eks. disse sprøde kyllingelår med sesam, gerne med lidt aioli til.

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Billig mad! 16 selleribøffer – eller sellerirøsti lavet af 1 knoldselleri, købt for en ti’er.

Spring du bare på de lækre selleribøffer, og nyd dem enten som tilbehør eller som hovedret, måske med bacon tern i.

Det behøver nemlig slet ikke være en kedelig omgang, at snuppe en kødfri dag. Selleribøffer - lækre vegetar bøffer af selleri

Få inspiration til flere gode nemme opskrifter med rodfrugter her:

1.

Selleri fritter af knoldselleri - rodfrugt opskrift
Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovn
Se opskriften her
Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovn

2.

Bagte rodfrugter med bacon - pastinak i ovn
Pastinakker med bacon i ovn
Se opskriften her
Bagte rodfrugter med bacon - pastinak i ovn

3.

Pastinak rodfrugt pommes frites i ovn
Rodfrugt pommes frites lavet af pastinak
Se opskriften her
Pastinak i ovn rodfrugt pommes frites opskrift

4.

Pastinakker på panden med bacon - opskrift
Sauteret pastinak på panden med bacon og timian
Se opskriften her
Pastinakker på panden med bacon - opskrift

5.

Pastinak røsti - vegetar frikadeller opskrift
Lækre vegetar frikadeller af pastinak. Skøn røsti opskrift
Se opskriften her
Pastinak røsti - vegetar frikadeller opskrift

6.

Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker
Hasselback pastinakker med salt - SÅ lækre
Se opskriften her
Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker

7.

Ovnbagte rodfrugter med balsamico og timian
Bagte rodfrugter med honning, timian og balsamico
Se opskriften her
Ovnbagte rodfrugter med balsamico og timian

8.

Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Skønne Pommes Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Se opskriften her
Rösti med kartofler, gulerødder og cheddar - nem og lækker opskrift

9.

Røsti på pande - nem kartoffelrøsti opskrift
Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pande
Se opskriften her

10.

Rødbedebøffer - vegetarbøffer med rødbeder
Vegetarbøffer med revet rødbede, rasp og havregryn
Se opskriften her
Rødbedebøffer - vegetarbøffer med rødbeder


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.