Syltede kirsebær er så lækre at bruge til kager og desserter og her får du en helt enkel opskrift.
Syltede kirsebær smager skønt og er nemme at lave selv.
Du skal kun bruge få ingredienser og du kan koge en portion på få minutter.
Her får du en god grundopskrift, hvor du kan bruge både friske og frosne kirsebær.
De syltede kirsebær smager lækkert til desserter, risalamande selvfølgelig, men også til f.eks. fromage eller til vaniljeis. De smager også dejligt i trifli eller som topping på yoghurt eller skyr.
Kog en portion i sommersæsonen, hvor de friske kirsebær er i sæson. Hvis du tilsætter Atamon, kan sådan et glas holde sig længe.
Har du kirsebær i haven, er det oplagt at sylte en portion, til senere brug.
Du kan også fryse kirsebærrene ned og sylte en portion til jul? Det er fornemt, når man kan servere hjemmelavede syltede kirsebær på risalamanden til jul.
Spring du bare på den nemme opskrift.
Få mere inspiration til lækre opskrifter med kirsebær nederst i dette indlæg.
Syltede kirsebær – nem opskrift
Ingredienser
- 250 gram kirsebær - udstenede friske, frosne kirsebær eller kirsebær fra glas kan bruges
- 75-100 gram sukker smag til. Det er stor forskel på hvor søde/sure kirsebær er, så smag til
- 1-2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang. Smag til
- 2-3 tsk citronsaft smag til. Kan udelades
- 1½ dl vand
- evt. 1 dl kirsebærvin, appelsinjuice
Sådan gør du
- Skyl kirsebærrene godt
- Udsten kirsebærrene og hæld dem i en gryde. Tilsæt vand, evt. 1-2 tsk citronsaft og 1 tsk vaniljesukker. Start med at tilsætte 50-75 gram sukker i første omgang. Der er stor forskel på hvor søde/sure kirsebær er, så sukkermængden kan svinge.
- Kog kirsebærrene under låg i ca. 5-8 minutter, til de er næsten møre, men stadig faste og har form.
- Smag til evt. med ekstra sukker, vanilje og citronsaft, til du synes smagen er fin. Skold et opbevaringsglas og tilsæt evt. Atamon, hvis dine syltede kirsebær skal holde sig længe.
- Dine syltede kirsebær kan serveres straks efter afkøling.
Noter
Sylt kirsebær selv på 10 minutter. Så lækre at bruge til kager og desserter
Hvor er det skønt, at man så nemt og hurtigt kan sylte sine egne kirsebær.
Sådan et glas hjemmelavede kirsebær smager meget bedre end de købte og de er helt fri for tilsætningsstoffer.
Tips og variationer til opskriften:
- Tilsæt lidt kirsebærvin, portvin eller Amaretto, det giver ekstra smag. Som ekstra bonus kan alkoholen være med til at forlænge holdbarheden.
- Kirsebærrene kan også smages til med kanel, stjerneanis eller appelsinskal. Jeg brugte vaniljesukker, men skal det være ekstra luksus, så brug en vaniljestang.
- Hvis du foretrækker dine bær serveret i en sovs i stedet, så er det nemt at jævne denne portion med lidt Maizena/kartoffelmel. Lad evt. bærrene koge lidt mere ud i så fald.
Hvad kan syltede kirsebær bruges til?
- Klassikeren er jo risalamande, men du kan også bruge dem til f.eks. panna cotta .
- Kirsebærrene kan du også bruge som fyld i lagkager eller roulade.
- Prøv også denne lækre kirsebærdessert a la trifli.
- Servér på vaniljeis eller i hjemmelavet kirsebæris.
- Brug dem som topping på morgenmad, yoghurt eller skyr.
Et smart fif: Du kan nemt udstene kirsebær ved at placere dem på en flaskehals og presse stenen ud med en strikkepind eller tandstikker. Stenene falder lige ned i flasken. Bare lige et tip til dig. 🙂
Kirsebær smager skønt, som de er og når de er i sæson, så storspiser vi dem. De er nu også lækre at sylte.
Rigtig god fornøjelse med de syltede kirsebær. Dem må du da prøve.
Min mand har købt en bakke kirsebær i vejboden, så nu venter nye kirsebæreksperimenter forude. 🙂
Har du stadigvæk mange kirsebær i haven, så prøv også disse opskrifter:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.
