Syltede kirsebær er så lækre at bruge til kager og desserter og her får du en helt enkel opskrift.

Syltede kirsebær smager skønt og er nemme at lave selv.

Du skal kun bruge få ingredienser og du kan koge en portion på få minutter.

Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce

Her får du en god grundopskrift, hvor du kan bruge både friske og frosne kirsebær.

De syltede kirsebær smager lækkert til desserter, risalamande selvfølgelig, men også til f.eks. fromage eller til vaniljeis. De smager også dejligt i trifli eller som topping på yoghurt eller skyr.

Kog en portion i sommersæsonen, hvor de friske kirsebær er i sæson. Hvis du tilsætter Atamon, kan sådan et glas holde sig længe.

Kirsebær

Har du kirsebær i haven, er det oplagt at sylte en portion, til senere brug.

Du kan også fryse kirsebærrene ned og sylte en portion til jul? Det er fornemt, når man kan servere hjemmelavede syltede kirsebær på risalamanden til jul.

Spring du bare på den nemme opskrift.

Få mere inspiration til lækre opskrifter med kirsebær nederst i dette indlæg.

Syltede kirsebær – nem opskrift

Syltede kirsebær - nem opskrift
Hjemmelavede syltede kirsebær til risalamande og desserter
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Syltede kirsebær - nem opskrift
Portioner: 1 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram kirsebær - udstenede friske, frosne kirsebær eller kirsebær fra glas kan bruges
  • 75-100 gram sukker smag til. Det er stor forskel på hvor søde/sure kirsebær er, så smag til
  • 1-2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang. Smag til
  • 2-3 tsk citronsaft smag til. Kan udelades
  • dl vand
  • evt. 1 dl kirsebærvin, appelsinjuice

Sådan gør du

  • Skyl kirsebærrene godt
    Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
  • Udsten kirsebærrene og hæld dem i en gryde. Tilsæt vand, evt. 1-2 tsk citronsaft og 1 tsk vaniljesukker. Start med at tilsætte 50-75 gram sukker i første omgang. Der er stor forskel på hvor søde/sure kirsebær er, så sukkermængden kan svinge.
    Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
  • Kog kirsebærrene under låg i ca. 5-8 minutter, til de er næsten møre, men stadig faste og har form.
    Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
  • Smag til evt. med ekstra sukker, vanilje og citronsaft, til du synes smagen er fin. Skold et opbevaringsglas og tilsæt evt. Atamon, hvis dine syltede kirsebær skal holde sig længe.
    Syltede kirsebær - nem opskrift
  • Dine syltede kirsebær kan serveres straks efter afkøling.
    Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce

Noter

Du kan også tilsætte f.eks. lidt kirsebærvin, rom, portvin, Amarettolikør.
Dine syltede kirsebær kan holde sig længe hvis du tilsætter lidt Atamon og skolder/skyller glasset i Atamon. Kan også fryses.
Holdbarhed uden Atamon, minimum 2-3 uger i køleskab. Hvis du tilsætter lidt jævning, kan du bruge opskriften til kirsebærsovs.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Syltede kirsebær - nem opskrift

Sylt kirsebær selv på 10 minutter. Så lækre at bruge til kager og desserter

Hvor er det skønt, at man så nemt og hurtigt kan sylte sine egne kirsebær.

Sådan et glas hjemmelavede kirsebær smager meget bedre end de købte og de er helt fri for tilsætningsstoffer.

Tips og variationer til opskriften:
  • Tilsæt lidt kirsebærvin, portvin eller Amaretto, det giver ekstra smag. Som ekstra bonus kan alkoholen være med til at forlænge holdbarheden.
  • Kirsebærrene kan også smages til med kanel, stjerneanis eller appelsinskal. Jeg brugte vaniljesukker, men skal det være ekstra luksus, så brug en vaniljestang.
  • Hvis du foretrækker dine bær serveret i en sovs i stedet, så er det nemt at jævne denne portion med lidt Maizena/kartoffelmel. Lad evt. bærrene koge lidt mere ud i så fald.

Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce

Hvad kan syltede kirsebær bruges til?

Et smart fif: Du kan nemt udstene kirsebær ved at placere dem på en flaskehals og presse stenen ud med en strikkepind eller tandstikker. Stenene falder lige ned i flasken. Bare lige et tip til dig. 🙂

Kirsebær smager skønt, som de er og når de er i sæson, så storspiser vi dem. De er nu også lækre at sylte.

Rigtig god fornøjelse med de syltede kirsebær. Dem må du da prøve.

Min mand har købt en bakke kirsebær i vejboden, så nu venter nye kirsebæreksperimenter forude. 🙂

Har du stadigvæk mange kirsebær i haven, så prøv også disse opskrifter:

1.

Kirsebæris med kirsebærsovs - nem opskrift
Lækker is med kirsebærsauce og kondenseret mælk
Se opskriften her
Kirsebæris med kirsebærsovs - nem opskrift

2.

Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej
Nemme hurtige butterdejssnegle med marcipan og kirsebærsauce
Se opskriften her
Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej

3.

Kirsebærmarmelade af en rest kirsebærsovs
Nem marmelade med kirsebær af en rest kirsebærsauce
Se opskriften her
Kirsebærmarmelade af en rest kirsebærsovs

4.

Kirsebær dessert i glas med flødeboller - nem
Flødebollekage i glas med kirsebær, makroner og flødecreme
Se opskriften her
Kirsebær dessert i glas med flødeboller - nem

5.

Nem julecheesecake med kirsebær i glas - uden husblas
Nemme jule cheesecakes på 5 minutter
Se opskriften her
Nem julecheesecake med kirsebær i glas - uden husblas

6.

Kirsebærkage med crumble - nem bærtærte
Nem bærtærte med kirsebær og crumbledrys
Se opskriften her
Kirsebærkage med crumble - nem bærtærte

7.

Jule panna cotta med kirsebær gelé og vanilje
Nem jule dessert med fløde og kirsebær
Se opskriften her
Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

8.

Kirsebærsnitter som små nissehuer - opskrift
Kirsebærsnitter - udskåret som små nissehuer
Se opskriften her
Kirsebærsnitter som små nissehuer - opskrift

9.

Kirsebærmuffins - lækre muffins med kirsebær
Lækre muffins med kirsebær
Se opskriften her
Kirsebærmuffins - lækre muffins med kirsebær

10.

Kirsebærmousse uden husblas - nem opskrift
Nem og lækker kirsebærmousse med 3 ingredienser uden husblas
Se opskriften her
Kirsebærmousse uden husblas - nem opskrift

11.

Kage med kirsebær - hvid chokolade brownie
En blondie er en hvid chokoladekage. Prøv denne med kirsebær
Se opskriften her
Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena

12.

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
Nemme cheesecakes i glas med crunch og kirsebærsovs
Se opskriften her
Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

13.

Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage
Nem og lækker kirsebærkage - fransk dessertkage
Se opskriften her
Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

14.

Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
Kirsebærsovs til risalamande og desserter
Se opskriften her
Kirsebærsovs - nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce

15.

Havregrynskager med mandler og kirsebær - uden æg
Nemme grove havregrynskager med mandler, chokolade og kirsebær
Se opskriften her
Havregrynskager uden æg - med mandler og kirsebær


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.