Krydret svinemørbrad på grill – med paprikamarinade og sesam

 • Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesam

Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesamDet er sommer og grilltid. Hvad skal vi dog grille i aften? Et af sommerens tilbagevendende store spørgsmål, som indimellem kan være svært at besvare. Hvad skal vi dog finde på?

Her i huset griller vi tit svinemørbrad og har efterhånden grillet dem i mange afskygninger. Storfavoritterne er f.eks. denne sennepsmarinerede mørbrad eller denne timianmarinerede med sesam i baconsvøb Klassikeren er dog svinemørbrad med baconsvøb – altid et hit!Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesamEn svinemørbrad bliver særlig lækker på grillen. Sprød, saftig og den kan passe sig selv på grillen, imens du laver grilltilbehøret. Svinemørbrad kan ofte fås på tilbud til 35-40 kr for 500 gram – altså ikke dyrt grillkød.

Har du ingen grill, så fortvivl ej. Svinemørbraden kan sagtens grilles på grillpande eller tilberedes i ovn.

I dag skal du høre om en helt ny grillet version, i den særligt nemme liga.

Lækre grillede svinemørbrad i krydret paprikamarinade med sesam. Marinaden tog to minutter at røre sammen og består af ganske få ingredienser. Start gerne i god tid, så svinemørbraden kan trække god smag længe.  Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesamVi spiste den lækre grillede svinemørbrad til den gode pastasalat med skyr. Det passede SÅ fint sammen og det var en rigtig frisk og sommerlig menu. Opskriften på skyr pastasalaten finder du lige her – den er også rigtigt nem 🙂Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesamOpskriften på dagens krydrede svinemørbrad med paprikamarinade får du lige her:

Krydret svinemørbrad på grill - med paprikamarinade og sesam
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Krydret svinemørbrad på grill - med paprikamarinade og sesam
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
 • 2 afpudsede svinemørbrad
 • Ca. ½ dl olie
 • 1-2 spsk tørret paprika
 • ½ spsk barbecuekrydderi
 • Salt/peber
 • Ca. ½ dl sesamfrø
Sådan gør du:
 1. Befri svinemørbraden for sener og hinder
 2. Pensl svinemørbradene med rigeligt olie og drys med krydderi
 3. Vend i sesam
 4. Grill ved indirekte varme (med lukket låg) i ca, 6-7 minutter på alle sider (vendes 4 gange) Kernetemperatur 63-65 grader.
 5. Lad gerne kødet hvile 5-10 minutter før servering
 6. Skæres ud i 1-2 cm stykker.

Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesamDet var en totalt lækker svinemørbrad og mega-nem at lave også. Det krydrede smag, var perfekt til det ferske kød. Hvorfor mon sesam udenpå? Tjo, det er fordi vi i familien har et særligt godt forhold til sesamristede retter. Siden vi smagte disse sesamfritter for første gang, har vi STORELSKET sesamretterne. Åh disse fritter må du altså prøve at lave! 🙂Sesam giver sprødhed og en lækker, knasende smag. Prøv også denne soyamarinerede kylling med sesam, den er altså også underskøn.Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesamI dag handler det om paprikamarineret svinemørbrad med sesam.

En lækker ret, der kræver ganske få anstrengelser. Du kan se billeder af den nemme arbejdsproces lige her:

Grill endelig ikke svinemørbraden for længe, for så bliver den nemlig tør og sej.  Jeg synes godt det kan være svært at vide hvornår den er gennemstegt? Brug gerne et stegetermometer, hvis du er i tvivl.

Jeg er begyndt at slukke grillen de sidste 5 minutter, før stegetiden udløber, så udnytter jeg restvarmen fra grillen og tiden fungerer samtidigt som hviletid. Ekstra bonus er, at man heller ikke risikerer at tørstege mørbraden. Smart! Måske jeg lige bør nævne, at jeg bruger gasgrill? Ellers kan man jo ikke bare “slukke” for en grill. 😉Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesamEr du vimmer, hvor er jeg/vi blevet fan af at grille, efter vi har fået en gasgrill i hus. Så nemt, bare at trykke på knappen. Vi griller nærmest dagligt i sommerhalvåret, særligt når solen skinner. Der er noget med solskin og gode grilldufte, synes du ikke? Måske du er en “hard-core-grillmester” der også griller om vinteren?

Det gad jeg godt være, men mangler bare motivationen. Der er lidt for koldt om fødderne i carporten synes jeg? 😉Krydret svinemørbrad på grill - med paprika og sesamSvinemørbrad er et fedtfattigt stykke kød og serveret med skyrpastasalaten lavet af fuldkornspasta, er det en særlig kalorielet grillmenu. Mine sunde store børn jublede særligt meget og vi andre var da også meget begejstrede for den gode smag fra både kød og tilbehør. Selvom retter er megasunde, kan de jo altså godt smage mega godt!

Spring du bare på denne opskrift, hvis du savner grillinspiration.

Rigtig god grillfornøjelse til dig.

Mange hilsner

Gitte

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Pia Conradsen 30. maj 2017 af 13:57- Svar

  Hej Gitte
  Super blok du har. Følger spændt dine opskrifter, har efterhånden lavet en del af dem.
  Mit spørgsmål går egentlig på din gasgrill, kan huske at du på et tidspunkt skrev, at du havde fået en gasgrill. Vi overvejer det samme, men min bedre halvdel sig at smagen er ikke den samme som med kul. Hvad synes du? kan du smage forskel på stegning med grillkul og med gasgrill.

  På forhånd tak.
  Pia

  • Gitte Hansen 30. maj 2017 af 20:33- Svar

   Hej Pia
   Tusind tak for dine søde ord. Dejligt du følger bloggen så trofast og bruger løs af opskrifterne.
   Du/I bliver så glade for gasgrillen, siden vi har fået den har vi slet ikke brugt kul. Det var kun i starten vi lige tænkte over det med røgsmagen, men tror nu mest det er tanken? Det er slet ikke noget vi tænker over længere, til gengæld griller vi næsten hver dag i sommerperiodenog det er bare SKØNT 🙂
   Go for it – siger jeg bare. I vil ikke fortryde det 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar