Asparges med mozzarella. Uhm hvor er jeg altså bare vild med grønne asparges tilberedt i alle afskygninger.
I dag får du opskriften på en helt ny variant. Et totalt eksperiment, jeg prøvede forleden.
Jeg havde et bundt grønne asparges og en kugle mozzarella i køleskabet. Tænke, tænke. Kunne man mon ikke prøve at gratinere asparges’ene i ovnen med mozzarellaosten?
Hvo intet vover, intet vinder. Sådan starter de fleste eksperimenter jo gerne i mit køkken 🙂
Juhuu – projektet lykkedes. Det blev bare nogle lækre asparges.
Mozzarellaosten smeltede ned over asparges’ene imens de bagte i ovnen. Mega nemt og SÅ lækkert! 
Det eneste du skal er faktisk bare at gøre asparges klar, dryppe med olie, salt og fordele mozzarella på toppen.
Voila! Så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.
Du kan også vikle serranoskinke om asparges’ene, før du fordeler osten på toppen. Det smager nemlig også rigtigt godt.
Få inspiration til flere lækre opskrifter med asparges nederst i dette indlæg.
I dag får du opskriften på de nemme asparges med mozzarella. Dem må du prøve. De smager skønt som snacks, som forret, som tilbehør til tapas?
Du kan være sikker på, at uanset hvor mange du laver, så vil de blive spist op 🙂
Asparges med mozzarella i ovn – nem og lækker opskrift på grønne asparges som tilbehør

Ingredienser
- 10 grønne asparges friske
- 1 kugle mozzarella (125 gram)
- 1 spsk olie rapsolie eller solsikkeolie
- salt
Sådan gør du
- Vask asparges'ene og skær den nederste del af stokken fra
- Læg aspargesene i en lille bradepande eller ildfast fad. Dryp med lidt olie og salt

- Skær mozzarellaosten i små tern og fordel den over asparges'ene

- Bag/gratinér asparges'ene ca. 15 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Asparges'ene er færdige, når de er møre og og osten er gyldenbrun og gratineret på toppen

- Servér asparges'ene straks lune. Vi spiste dem som snack tilbehør til hovedretten

Noter
Gratinerede grønne asparges med mozzarellaost. Nem og lækker snack tilbehør til hovedretter eller til tapas
2-3 ingredienser og 2-3 trin – voila! Så har du lavet de lækre asparges med mozzarella.
Mozzarellaost er en ost der er mild i smagen og den er perfekt at gratinere med. Du kan sagtens også bruge parmesanost. Asparges med parmesan smager nemlig også super godt.
Vi bruger den også tit som f.eks. pizzatopping eller i lune pastaretter f.eks.?
1.

2.

3.

4.

Kold smager mozzarella jo selvfølgelig også godt. Tomatsalat og melonsalat med mozzarella er jo f.eks. gode klassikere
1.

2.

Dagens opskrift på asparges med mozzarella er ny klassiker. Den var et kæmpe hit herhjemme hos os. Jeg er sikker på, at det vil blive en populær servering hjemme hos dig. 
Vi var kun 2 mand omkring middagsbordet. Vi var så vilde med de lækre asparges, at vi måtte tælle dem milimeter-nøjagtigt op.
Der var 6 pr. mand i et bundt og vi kunne sagtens have spist mange flere. 🙂
Måske du skulle prøve de lækre gratinerede asparges? Det vil du helt sikkert ikke fortryde.

Hvis du er helt vild med både de grønne og hvide asparges, så kan du finde en masse lækre opskrifter fra nogetiovnen.dk her:
1.

2.

3.

4.

Få flere ideer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.







