Kogt hamburgerryg. Uhm her får du opskriften på hamburgerryg nemt kogt i gryde.
En lækker skive saftig hamburgerryg smager så godt. Det er meget nemt at lave og er lækkert at servere til f.eks. flødekartofler eller til jul / nytår med brunede kartofler
Prøv også at servere hamburgerryg til f.eks. kartofler og champignonsovs eller aspargessovs. Mormormad af allerbedste slags.
Server f.eks. også stuvet blomkål eller stuvede ærter og gulerødder til. God gammel dansk mad også fra mormor køkkenet.
Hamburgerryg kan spises hele året rundt. Prøv at servere det om sommeren, bare til en grøn salat, flutes og måske pastasalat eller rissalat.
Du kan også glasere en hamburgerryg i ovn med sennep og brun farin, og så tilberede den i ovnen.
Prøv også tricket med at tilberede den i staniol i ovnen. Så saftig en hamburgerryg og smagt, hvis du alligevel har ovnen igang.
Det smager også godt, men en kogt hamburgerryg er nemmere at lave og måske også en lille smule sundere?
Røget hamburgerryg er et fedtfattigt stykke kød, så det vil være en rimelig kalorielet menu, selvfølgelig afhængig af, hvad du serverer til.
Få inspiration til flere lækre opskrifter med hamburgerryg og lækkert tilbehør, du kan servere til, nederst i dette indlæg.
Den er et hit at lave til gæster, for den er så nem at lave.
Prøv den også til julefrokost bordet eller til nytårsaften med grønlangkål til? Det fik vi tit hjemme hos mine forældre til nytår, da jeg var barn.
Af med nettet og i gryden med hamburgerryggen. Dæk med kogende vand og lad så kødet simre ved svag varme. Voila!
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kogt hamburgerryg – saftig. Kogetid i gryde. Få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1,3 kg røget hamburgerryg ell. skinke eller brug den mængde du har. Beregn ca. 200 gram pr. person. Rester er gode at have
- 2 liter kogende vand kødet skal være dækket
Sådan gør du
- Fjern skind og net fra hamburgerryggen
- Læg hamburgerryggen i en gryde, der passer i størrelsen
- Kog vand i elkedlen og hæld det over kødet, til hamburgerryggen er dækket
- Kog hamburgerryggen under låg ved svag/middel varme i ca. 50 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på ca. 60 grader. Beregn ca. 45 min. pr. kg Vend hamburgerryggen undervejs. Sluk for gryden 5 minutter før kogetiden, så restvarmen kan udnyttes.
- Lad nu kødet trække i kogevandet i ca. 15 miniutter og skær herefter hamburgerryggen ud i skiver. Læg evt. resten af hamburgerryggen tilbage i kogevandet, så den kan holde sig varm, til der evt. skal serveres 2. gang ved bordet.
Noter
Bayonneskinke, herregårdsskinke ell. lign. kan også tilberedes efter ovennævnte metode.
Hamburgerryggen kogt i gryde bliver saftig og lækker. Lad den gerne trække/hvile i kogevandet, for mest mulig smag og saftighed
Du skal kun bruge følge få enkle trin, for at kunne lave en saftig og lækker hamburgerryg.
Bayonneskinke, herregårdsskinke ell. lign. kan du også tilberede efter ovennævnte metode.
Gå efter en kernetemperatur på 60 grader og lad hamburgerryggen hvile/trække i kogevandet før servering.
Tit kan man købe en lille skinke/hamburgerryg rimeligt billigt, så hold godt øje i din butik eller hos din slagter.
Nogle gange kan man også købe en stor hamburgerryg, til billigere pris. Sådan én kan fint halveres og resten nedfryses til senere brug.
Kog endelig en stor hamburgerryg, nu du er i gang.
Resten er nemlig lækkert at bruge som pålæg eller til hjemmelavet skinkesalat. En evt. rest kan du også bruge til de populære hamburgerkoteletter, bare stegt i smør eller panerede.
Skal skind og net af, når man koger hamburgerryg og skinke?
Ja det plejer jeg altid at gøre. Nettet kan nemlig nogle gange være lidt svært at få af, efter kogningen, uden at kødet hænger fast.
Jeg tænker jo også lidt på, om plastic’en vil afgive noget under kogningen? Jeg tager derfor altid nettet af, for en sikkerheds skyld.
Så er der hamburgerryg klar til servering. Uhm jeg elsker det! Det har altid været et hit herhjemme i min familie.
Gem kogevandet og brug det evt. som smagsgiver til sovs.
Jeg mener min mor hun brugte kogevandet fra skinke eller hamburgerryg som smagsgiver i f.eks. aspargessovs eller champignonsovs.
Det gav en fin røget smag og kraft og saft fra kødet genbruges som fond.
Hvad kan man servere til kogt hamburgerryg? Få tips og gode opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Få flere gode opskrifter med hamburgerryg her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Kan jeg godt koge hamburgerryg og sætte den kold og køre 8 timer og derefter glaser den og i ovn
Hej
Du glemmer da det vigtigste jule-tilbehør til hamburgerryg: grønlangkål! En fuldstændig uundværlig ret i december.
Bh.
Mette