Marmelade med fersken. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker marmelade med fersken og nektarin.
Nogle gange kan man købe årstidens frugt rigtigt billigt, når man handler. Sådan gik det også i dag. En bakke nektariner til en femmer.
Så kan man jo nemt komme til at købe et par bakker. Hov og hvad hvis man også har en bakke ferskner i køleskabet? Så hober frugten sig jo pludseligt op
Hvad gør man så? Spiser frugt til man får ondt i maven eller lader en marmelade simre imens man alligevel laver aftensmad?
Jep – det blev til 3 glas marmelade med fersken og fersken af to bakker frugt.
Hvad er forskellen på ferskner og nektariner?
Ferskner og nektariner smager næsten på samme måde. En nektarin er en fersken-sort, men ferskner er er “lodne” udenpå, i modsætning til nektariner.
Tit synes jeg også at ferskner er blødere og lidt sødere i smagen, men det kommer an på hvor modne de er.
Som med al anden frugt, så er det sådan, at jo blødere en fersken /nektarin er, jo sødere og mere moden er den.
Frugterne kan holde sig længe i køleskabet, men de bliver hurtigere modne og søde, hvis du opbevarer dem i køleskabet.
Hjemme hos os, spiser vi nektariner og ferskner i flæng. Vi er vilde med begge slags og du kan bruge begge slags til den marmelade, du skal høre om i dag.
Her får du den hurtige nemme opskrift på nektarinmarmelade og ferskenmarmelade med vanilje:
Marmelade med fersken og nektarin – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 2 baker nektariner/ferskner á ca. 1 kg Bland gerne frugten bland gerne frugten eller nøjes med enten ferskner eller nektariner
- 1-1½ dl. sukker gem lidt og smag til, til sidst
- 1 hel vaniljestang med marv og stang. 1 spsk vaniljesukker kan sagtens bruges i stedet
- 1/4-1/2 brev Marmelit jeg brugte blå til sukkerreduceret syltning. Kan også koges uden Marmelit - tilsæt da mere sukker
- 1-2 tsk. Atamon kun hvis din marmelade skal holde sig længe
Sådan gør du
- Skyl ferskner og nektariner. Tag stenen ud og skær frugten i små stykker. Læg frugtstykkerne i en gryde
- Skvær vaniljestangen op og rør vaniljemarven med lidt sukker. Tilsæt sukker, vaniljesukker ell. vaniljemarv og den tomme vaniljestang til marmeladen.
- Lad marmeladen simre til frugterne er kogt næsten til mos/pure og det meste væde opsuget. Kan du bedst lide marmelade med solide frugtstykker i, skal du nok ikke lade marmeladen koge så længe. Marmeladen kan også blendes
- Når du synes din marmelade har fået en passende konsistens, tilsætter du Marmelit efter anvisningerne bag på pakken. Vej gerne frugten af først, så du bedre kan dosere mængden. Marmelit kan udelades, tilsæt i så fald mere sukker
- Lad marmeladen koge et par minutter med Marmelitten og tag den herefter af varmen. Tilsæt et par tsk. Atamon (medmindre I spiser marmeladen meget hurtigt).
- Skyl marmeladeglas og låg med kogende vand tilsat lidt Atamon.
- Fyld glassene med lækker marmelade og skru hurtigt lågene på. Lad gerne vaniljestangen blive i. Den afgiver god smag i marmeladen.
- Afkøl og sæt i køleskab bagefter, eller SPIS!
Noter
En nem og lækker marmelade med nektariner og ferskner
Marmeladen smager syrligt, sødt, friskt og lækkert. Den kan du altså godt glæde dig til. Se lige hvor fine farver 🙂
Sådan laver du marmelade med nektariner og ferskner – se billederne her:
Nylavet fersken-/nektarinmarmelade – vil du smage? 🙂
Øj manner hvor jeg glæder mig til at spise nylavet marmelade med fersken og nektarin på min morgenbolle eller på franskbrødet på søndag? Jeg har testsmagt og godkendt marmeladen, mere end godkendt.
Se lige en fin farve og tjek lige de vaniljeprikker. Fantastisk lækker sød og frisk marmeladesmag.
Hvorfor kan man mon ikke købe ferskenmarmelade eller nektarinmarmelade i butikkerne, når nu det smager så godt?
Så er det jo bare heldigt, at vi kan lave den selv og dejligt det er så nemt 😉
Kommer du forbi en butik med en bakke nektariner/ferskner til en femmer, så skynd dig at køb rigeligt med bakker.
Har du en frugtskål fyldt med frugt, I ikke kan få spist, så giv dine ferskner og nektariner et nyt og bedre liv i en lækker marmelade.
Bagenørden anbefaler nektarinmarmelade og ferskenmarmelade med vaniljeprikker:
Jeg fik 3 glas ud af denne portion. Det ene glas vil jeg give til mine forældre som vi skal besøge i morgen.
Bedstemor og bedstefar har inviteret os på stegt flæsk med persillesovs. Det spiser vi meget sjældent herhjemme. Godt bedsteforældrene kan råde bod på det. 🙂
Til gengæld tror jeg aldrig at de har prøvet at spise fersken-/nektarinmarmelade. Godt vi kan udveksle lidt hofretter.
God weekend til dig – håber du vil hygge dig i eller udenfor køkkenet?
Bag gerne en potion boller eller franskbrød til den lækre hurtige marmelade.
Hvis du vil se flere lækre opskrifter på marmelade, syltetøj og kompot, så klik her.
Få flere lækre opskrifter med nektariner eller ferskner her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Har købt frugt i dag. Kan man bruge andet end vaniljestænger til at give lidt ekstra til marmeladen – f.eks. kanelstænger eller???
Tak for opskriften på fersken marmelade, lavet af vore egne ferskner fra haven. Den smager bare mums 😍