Pavlova med banan. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker marengs dessert med banan, fløde og blåbær. En skøn dessert, både sommer og vinter.

Pavlova med banan - opskrift på nem dessertI dag skal du høre om en rigtig lækker dessert, som vi nød en dejlig sommerdag i sommerhuset.

Det er bagende varmt, men alligevel fik vi lyst til en sommerlig dessertkage og marengs er rigtigt godt i denne sammenhæng.

Marengs skal nemlig ikke bages ved høj temperatur.

En Pavlova er en lækker marengskage, med bær/frugt og flødeskum. En meget nem kage at lave og den pynter så fint på dessertbordet.

Få inspiration til flere lækre pavlova kager nederst i dette indlæg.

Pavlova med banan - opskrift på nem dessertFaktisk er det super nemt at lave marengs og faktisk skal du kun bruge ganske få ingredienser: æggehvide, sukker, flødeskum og bær/frugt.Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

Perfekt! Vi havde blåbær på lager i sommerhuset og så havde vi bananer, som jeg prøvede at putte i. Halløj en lækkerbisken!

Det smagte mega godt med banan i en pavlova, så prøv du endelig også gerne det. Kagen bliver slet ikke for sød, og de let syrlige blåbær, gav en fin kontrast.

Vi var 4 mand til bords og dagens pavlova med banan smagte så godt, at der kun var 1/4 kage tilbage.Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

“Dette er bare den bedste kage du har lavet!” “Hvor mange gange må man tage??”

Det var nogle af de begejstrede kommentarer min familie kom med, efter de havde prøvesmagt kagen. Det må da vist siges at være en god anbefaling 🙂

En kæmpe succes, og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Den er SÅ lækker og meget nem at lave.

Skal der eddike i marengs?

I denne marengs kage har jeg tilsat ½ tsk eddike og lidt salt, fordi det gør marengsen ekstra sej. Lidt tyggegumme-agtig. Du kan sagtens udelade eddike, så bliver marengsen bare mere porøs, men stadigvæk rigtig fin.Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

Vær ikke være nervøs for om eddiken kan smages. Den skarpe eddikesmag fordamper nemlig under bagningen, så den lille portion eddike vi slet ikke kunne smages.Pavlova med banan - opskrift på nem dessertI opskriften brugte jeg hvidvinseddike, men du kan sagtens også bare bruge almindelig lagereddike.
Pavlova med banan - opskrift på nem dessertOpskriften på den lækre pavlova med banan, flødeskum er rigtig nem og du får den lige her:

Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

Pavlova med banan, fløde og blåbær – få en god nem opskrift hér

Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Pavlova med banan - opskrift på nem dessert
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbund:

  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk eddike hvidvinseddike eller lagereddike kan bruges. Eddike kan også udelades
  • 1 knivspids salt

Fyld:

  • 2 bananer Du kan godt nøjes med 1
  • dl fløde piskefløde eller creme fine
  • 100-150 gram blåbær andre bær kan bruges
  • Revet mørk chokolade kan udelades
  • evt. 3-4 spsk creme fraiche/græsk yoghurt/skyr ell. lign

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Pisk æggehviderne let, til du kan vende skålen på hovedet, uden æggehviderne falder ud. Tilsæt evt. hvidvinseddike, vaniljesukker og salt
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Drys sukkeret meget langsomt i, imens du pisker. Kun 1 spsk af gangen Pisk gerne sukkeret i over minimum 5 minutter Pisk til marengsen er tyk, blank og sej og du kan trække toppe i massen
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og tegn et omrids omkring en tallerken på bagepapiret. Den tallerken jeg målte efter, var 25 cm. i diameter
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Fordel marengsen indenfor den tegnede kant, uden at komme helt ud til kanten. Vend evt. papiret om, så farven fra stregen ikke smitter af.
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Skru ovntemperaturen ned til 125 grader varmluft og bag nu marengsen i ca. 45 minutter. Når bagetiden er gået, så sluk for ovnvarmen (men lad blæseren i ovnen køre). Lad nu marengsbunden stå og tørre i ovnen i minimum 20 minutter eller gerne til marengsbunden er helt kold. Bruger du alm. ovn, så bag ved 150 grader.
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Løsn marengsbunden forsigtigt fra bagepapiret med en paletkniv og læg den over på et serveringsfad
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Skær bananen i skiver og læg den på marengsbunden. Jeg brugte kun 1 banan, da jeg tænkte at 2 ville søde for meget, men prøv dig gerne frem
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Pisk fløden til skum og læg den på toppen af kagen
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Skyl blåbærrene og dup dem tørre. Drys lidt mørk chokolade på toppen og fordel blåbærrene på toppen.
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Stil kagen på køl. til den skal serveres. Den har godt af at sætte sig nogle timer i køleskabet
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

Noter

Du kan bruge anden frugt/andre bær til kagen
Du kan blande lidt creme fraiche, skyr eller græsk yoghurt i flødeskummet, for at gøre den lidt syrlig
Bland evt. lidt kakaopulver i marengsen, så får du en lækker chokoladepavlova
En marengs bages længe ved lav temperatur. Du kan bage denne pavlova ved 100 grader varmluft og så forlænge bagetiden til 75 minutter + tørretid efterfølgende.
Du kan rive lidt marcipan i marengsdejen, det giver også en rigtig god smag i en marengsbund og gør også konsistensen sej
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

En rigtig nem Pavlova opskrift – en lækker dessertkage med bananer, flødeskum og blåbær

Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

Kombinationen banan – flødeskum og marengs var genial og min familie jublede. “Det er den bedste kage du har lavet mor!”

Blåbær gav lige et tilpas syrligt strejf til kagen.

Tilsæt gerne lidt græsk yoghurt eller creme fraiche til flødeskummet, men du kan også fint nøjes med syrlige bær på toppen.

Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

Du kan sagtens pynte med de bær du lige kan opdrive. Lige nu er det brombærsæson og jeg tænker de også vil kunne være fine på kagen? Det kunne også være ribs, hindbær eller jordbær?

Du kan fint også udelade banan og bare nøjes med bær på kagen, f.eks. jordbær og blåbær i kombination.

Uhm – jeg er totalt fan af Pavlova og det er en frisk og sommerlig kage, der er nem at lave.

En pavlova pynter fantastisk godt på et kagebord og den vil også gøre det fint ud af en lækker sommerdessert, serveret efter en god middag.

Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

En pavlova kan sagtens laves hele året rundt og du kan bruge sæsonens frugter.

Denne med banan er dog særligt god om vinteren, for bananer kan vi jo heldigvis købe billigt hele året.

Prøv f.eks. også denne Pavlova med ferskner  eller denne  pavlova er også rigtig lækker med jordbær. Få inspiration til flere lækre marengskager nederst i dette indlæg.

Du kan rive lidt marcipan i marengsdejen, det giver også en rigtig god smag i en marengsbund og gør også konsistensen sej

Kan en marengsbund laves i forvejen?

Du kan bage marengsbunden dagen i forvejen og så vente med at pynte den til den skal serveres. Opbevar marengsbunden indpakket i en plastpose/tildækket med viskestykke. Pak den først ind, når den er helt afkølet.

Marengsbunden vil kunne holde sig 2-3 dage på denne måde, eller længere tid måske?Pavlova med banan - opskrift på nem dessertGlæd dig til en virkelig lækker kage. Den må du prøve.

Jeg spurgte på bloggens Facebook-side, om I kunne tænke jer opskriften og er du vimmer, et heppekor der meldte sig

Verdens bedste heppekor! Faktisk er der nu over 44.000 der synes godt om Noget i ovnen hos Bagenørden på Facebook. Det er en mega-hyggelig klub – hvis du ikke allerede følger siden hér, så er du meget velkommen 🙂

Pavlova med banan - opskrift på nem dessert

Få flere gode opskrifter på nemme lækre kager og desserter med marengs her:

1.

Marengsreder med rabarberskum - opskrift
Marengs fuglereder med rabarber flødeskum
Se opskriften her
Marengsreder med rabarberskum - opskrift

2.

Eton mess med jordbær, flødeskum & marengs
En nem marengs dessert med bær, marengs og flødeskum
Se opskriften her
Eton mess med jordbær, flødeskum & marengs

3.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

4.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

5.

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her

6.

Kyskager - nem opskrift på marengs kys
Nemme kyskager - god grundopskrift
Se opskriften her
Marengs kys - nem opskrift på kyskager

7.

Marengs - store marengskys med chokolade
Nemme kyskager med chokoladestriber
Se opskriften her
Marengs - store marengskys med chokolade

Pavlova med banan - opskrift på nem dessert