Rabarbersuppe. Den dejligste sommer dessert! Her får du opskriften på kold rabarbersuppe.
Den nemmeste lækreste suppe med rabarber, der er super nem og hurtig at lave.
Rarbersuppen nød vi iskold, helt uden topping. Den smagte SÅ godt! Smagen af sol og sommer. Frisk, syrlig, let.
Du kan også servere en kugle vaniljeis eller flødeskum på suppen. Jeg rev også lidt valnødder over og pyntede med mynteblade.
Server også gerne rabarbersuppen med vaniljeskyr, creme fraiche rørt med vanilje eller du kan drysse crumble crunch/knas ovenpå?
Lidt jordbær skåret i små stykker, vil også være lækkert.
Når rabarbersuppe nydes iskold, er den rigtigt svalende på varme sommerdage. Den kan dog også nydes varm, hvis du foretrækker det.
Jeg kogte en stor portion rabarbersaft i går og lod 1 liter være tilbage i gryden. Herefter var det nemt og hurtigt at lave rabarbersuppen.Smart at man kan lave flere lækkerier ud af samme grund-opskift. Faktisk så kan du også koge rabarbersirup, ved at lave rabarbersaft koge ind. Prøv også denne lækre rabarbergelé.
Den pulp, der bliver i overskud fra saften, kan du smage til med sukker og vanilje. Så kan den fint spises som kompot, du kan nyde på brød eller i kager og desserter.
Lav gerne dobbelt portion nedenfor, hvis du også gerne vil lave en ekstra portion saft, nu du er igang med rabarber-kogeriet.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Rabarbersuppe opskrift – få en god nem opskrift på kold rabarbersuppe hér

Ingredienser
- 500 gram rabarber skåret i 2 cm stykker. Anden frugt/andre bær kan bruges
- 200 gram sukker eller 175 gram rørsukker
- 2-3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang. Smag til
- 1 liter kogende vand
- 4 tsk majsstivelse el. kartoffelmel. Kan udelades
- Tilbehør: evt. vaniljeis, crumble crunch, ristede havregryn
Sådan gør du
- Vask og rens rabarberne. Skær blad og kun den allernederste brune del på stokken væk. Skær rabarberne i stykker på ca. 1-2 cm
- Kog 1 liter vand i elkedel og hæld det i en gryde. Tilsæt rabarber sammen med sukker og vaniljesukker. Gem gerne lidt sukker og smag til med det til sidst. Måske du ikke har/får brug for 200 gram
- Kog rabarberne op og lad dem herefter simre ca. 10 minutter ved middelvarme (eller til rabarberstykkerne er udkogte). Rør godt, så rabarbestykkerne opløses
- Hæld rabarberblandingen igennem en sigte ned i en anden gryde
- Mas pulpen godt med en ske, så du får mest mulig smag med i rabarbersaften
- Hæld pulpen på et skoldet syltetøjsglas - det kan fint bruges som kompot på brød, i kager og desserter. Smag evt. til med ekstra sukker/vanilje
- Kog rabarbersuppen op igen og tilsæt jævning. Rør f.eks. majsstivelsen ud i lidt rabarbersaft. Kan også laves uden jævning. Smag rabarbersuppen til. Er smagen for krafig så fortynd med en smule vand
- Stil rabarbersuppen på køl, til den skal serveres. Kan også nydes varm
- Rabarbersuppen nydes iskold. Kan nydes som den er eller serveres med en kugle vaniljeis, flødeskum. sorbet og/eller lidt ristet havregryn. Jeg rev også lidt valnødder over og pyntede med et mynteblad.
Noter
Frosne rabarber kan bruges. Fryseegnet. Kan laves med anden frugt, prøv også denne æblesuppe
Rabarbersuppen kan holde sig flere dage i køleskabet. Opbevares tildækketHvis du koger rabarbersuppen yderligere ind, vil du kunne lave den lækreste rabarbersirup. Undlad jævning til sirup. Prøv også denne lækre rabarbergelé
Kan nydes med vaniljeis, flødeskum, creme fraiche/skyr rørt med vanilje eller f.eks. kanelcroutoner, crumble crunch eller ristet havregrynEn dejlig sommer suppe med rabarber – kan nydes med flødeskum eller is. En rigtig mormor dessertUh
Uh – jeg elsker bare at genopdage og afprøve de gode gamle opskrifter. Rabarbersuppen er én af dem. En ægte mormor dessert. Mormormad er altid et hit!
Sød suppe smager godt som dessert eller som “eftermad” som man kaldte det førhen. Prøv også denne æblesuppe.
Mon ikke vi er mange der har glade barndomsminder med sådan en dejlig frugtsuppe?
For os bliver rabarbersuppen en fast bestanddel fremover herhjemme om sommeren.
Smart at man kan lave en portion, der står klar i køleskabet. Heldigvis har vi en rest tilbage til i aften også. Uh – vi glæder os allerede. 🙂
Vi blev begge enige om herhjemme, at vi næsten er mere vilde med rabarbersuppe end med rabarbergrød.
Konsistensen er fløjlsblød og let – en mellemting mellem en drik og en suppe. Kan laves uden jævning også.
Suppen kan sagtens nydes uden topping. Den smager også rigtigt fint som den er, serveret i al sin enkelhed. Måske lige pyntet med et par mynte blade?
Den vil også smage godt med disse kanelcroutoner.
Rabarbersuppen kan også serveres i glas, som en dejlig sommerdessert. Tjek lige den farve! Den suppe servering vil bare pynte så fint på ethvert sommerdækket middagsbord.
Det er bare så nemt at koge både saft og suppe, så hvis du har rabarber i haven, så bare sæt i gang.
Du behøver hverken saftpresse eller klæde. Bare du har en helt almindelig si, så kan du lave denne rabarbersaft/ rabarbersuppe.
Lav gerne en stor portion og frys ned. Det er SÅ lækkert at nyde rabarbersuppe om vinteren og mindes dejlige sommerdage. 🙂
Du – og din familie – bliver vilde med rabarber lækkerierne, er jeg sikker på. 🙂
Hvis du gerne vil se flere dessert opskrifter på rabarber, så klik her eller se et lille udvalg nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

