Skyr dessert. Uhm her får du opskriften på en let og luftig skyr dessert med flødeskum, vanilje og jordbærkompot.
I dag skal du høre om en rigtig nem og lækker dessert, der kan laves på ganske få minutter.
En skøn skyr dessert med vaniljeskyr og flødeskum, toppet med lækker bærkompot.
Jeg har brugt jordbærkompot, men brug bare sæsonens frugt. Lige nu er der brombær i skoven, så den kan også fint nydes med en lækker brombærkompot.
Du kan knuse lidt makroner og putte i bunden, men ellers smager desserten bare godt som den er – cremet og fløjlsblød – ja helt perfekt.
Desserten er rigtig nem at lave til gæster og faktisk er det en billig dessert at lave også.
Den er også et hit at servere som en kølig sommerdessert. Den kan dog sagtens nydes med velbehag året rundt, med kompot af sæsonens frugt på toppen.
Prøv den også i en julet version med kirsebærsauce, uhm.
Skyr desserten er rimeligt sund og kalorielet, for jeg har brugt den gode vaniljeskyr med kun 0,2 % fedt.
Al slags skyr kan bruges og også kvark/ymer eller lignende (den vil nok skulle sødes lidt ekstra så).
Vil du gerne lave en ekstra fedtfattig dessert, så udelad blot flødeskum . Vaniljeskyr med bærkompot kan du sagtens nyde, evt. med lidt ristet “crunch” i bunden (f.eks. sukkerristede havregryn).
Desserten kan laves på få minutter. Ja faktisk er det bare flødeskum der skal røres i vaniljeskyr med et drys vaniljesukker. Nemmere dessert kan man vist næsten ikke lave. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Skyr dessert med flødeskum og vanilje – god nem opskrift

Ingredienser
- 3½ dl vaniljeskyr alm. skyr kan bruges, græsk yoghurt, ymer og kvark også
- 1 dl piskefløde evt. cremefine, hvis du vil spare på kalorierne. Fløde kan også udelades
- 1 tsk vaniljesukker
- 4-6 tsk Bærkompot Friske bær kan også bruges, Kirsebærsauce også
- Evt: knuste makroner
Sådan gør du
- Pisk fløden til skum ogvend den i vaniljeskyr

- Tilsæt vaniljesukker og vend massen forsigtigt rundt

- Smag til og fordel skyr cremen i 2-3 portionsglas/portionsskåle. Stil glassene på køl, til de skal serveres.

- Top med bærkompot eller friske bær lige før servering. Du kan også udrøre lildt syltetøj med lidt vand.

Noter
Drys evt. lidt knuste makroner i bunden af glassene/portionsskålene
Ønsker du en fedtfattig version? Udelad fløde eller erstat med cremefine Smager skønt med al slags topping også crunch, granola, knuste kammerjunker, friske bær ell. lign.Du kan lave en hurtig "kompot" ved at udrøre lidt syltetøj med en lille smule vand
Prøv også desserten med kirsebærsovs, rabarberkompot, el. brombærkompot herPrøv en lækker vaniljedessert med skyr og bærkompot – klar på 5 minutter
Det er ikke lyv. Den lækre skyr dessert med vanilje kan laves på kun 5 minutter. Har du en portion kompot på lager, så er det verdens nemmeste dessert.
Jeg har lavet 2 lidt store portioner hér, men du vil fint kunne dele portionen i 3 tror jeg.
Desserten smagte skønt, så vi kunne sagtens spise op, men det var lidt store portionsglas, så brug du gerne mindre.:-)
Er I flere gæster omkring dit middagsbord, så ganger du jo selvfølgelig bare portionen op.
Har du ingen kompot, så kan du snyde og lave en hurtig kompot ved at udrøre lidt syltetøj med vand eller citronsaft. Så bliver den ekstra syrlig. Bare lige et lille kompot-snydetip til dig.
Flødeskum piskes og udrøres i vaniljeskum med vaniljesukker. Voila!
Desserten minder næsten om en fromage, den er bare endnu nemmere, for den kan jo laves helt uden husblas. Smart!
Har du vaniljeskyr i køleskabet, så er det en meget nem, hurtig og billig dessert at lave. Bare spring på,
Skyr desserten er helt perfekt efter en god lidt tung middag, da den er frisk og let.
Den kan også nydes som eftermiddagsdessert i haven, på en dejlig sommerdag. Servér den også gerne som dessert på et buffetbord.
Glassene vil forsvinde rasende hurtigt – med garanti. De vil pynte så fint 🙂
Jeg vil helt sikkert også prøve at lave en juleversion med kirsebærsauce på toppen.
Ja faktisk vil den snildt kunne gøre det ud for en lidt mere kalorielet “ris a la mande” altså bare uden ris.
Prøv den til jul, hvis du får gæster på besøg der ikke er storfans af ris a la mande, mon ikke de vil elske denne version? Jeg tror det 🙂
God fornøjelse med skyr desserten – jeg er sikker på at I også bliver vilde med den hjemme hos jer 🙂

Prøv også skyr med kakao – også en skøn dessert eller de tykke pandekager med skyr og havregryn.
Lækre kompot opskrifter du kan bruge på skyr desserten:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Få flere lækre opskrifter på skyr desserter her:
1.

2.

3.

4.

5.









Kan man lave desserten dagen før ?
Lige en lille rettelse, i opskriften står der:
“4 – 5 tsl Bærkompot”… Jeg er da sikker på at det skulle være:
“tsk”
🙂