Vegetariske frikadeller med spidskål og peberfrugt – her får du en god nem opskrift på kålfrikadeller.
Kan man lave frikadeller med spidskål? Ja man kan godt lave frikadeller uden kød, og de smager super godt!
Spidskålsfrikadeller er både sunde, billige at lave og så smager de faktisk næsten endnu bedre end de klassiske frikadeller, synes jeg.
Jeg er helt vild med squash frikadeller og har også prøvet at lave frikadeller med både broccoli og ærter.
Nu ville jeg prøve med spidskål og halløj hvor blev det til nogle lækre vegetariske frikadeller! Vi havde også lige en rød peberfrugt, der skulle bruges, så den kom også i.
Det blev en stor portion sprøde, saftige, smagfulde spidskålsfrikadeller, med en god sprød stegeskorpe.
Sunde og mættende og meget billigere at lave end versionen med kød, især nu kød er blevet så dyrt.
De vegetariske frikadeller er et hit både som nem aftensmad, i madpakken eller på frokostbordet. 
Vi spiser meget kål herhjemme, især spidskål, og jeg elsker at eksperimentere med det milde kål. Du kan derfor finde MANGE opskrifter med spidskål på nogetiovnen.dk
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på vegetar frikadeller.
Vegetariske frikadeller med spidskål – kål frikadeller

Ingredienser
- 1 spidskål ca. 500 gram, fintrevet - kan erstattes med f.eks. blomkål, broccoli, squash eller andre grøntsager
- 1 peberfrugt i små tern - kan udelades eller erstattes med andre grøntsager
- 1 løg fintrevet
- 4-5 fed hvidløg fintrevet - kan udelades eller du kan nøjes med færre fed
- 1 bouillonterning revet
- 2 æg
- 5 spsk rasp - gerne pankorasp
- 3-5 spsk havregryn - eller til farsen føles fast. Kan erstattes med hvedemel eller ekstra rasp.
- 25-50 gram ost revet (f.eks. danbo, mozzarella, cheddar eller feta). Kan udelades eller du kan bruge mere ost end jeg.
- Salt og peber smag til
- Rigeligt smør eller olie til stegning jeg brugte smør
Sådan gør du
- Skyl spidskålen og riv den fint. Jeg brugte et rivejern og rev kålen direkte ned i en stor røreskål. Juliennejern, minihakker eller blender kan også bruges. Skær peberfrugt i små tern. Riv løg, hvidløg og bouillonterning fint og tilsæt.

- Rør æg og rasp i.

- Supplér med havregryn, til farsen hænger sammen, men den vil stadig er ret klistret.

- Revet ost er lækkert i frikadellerne, men kan udelades. Krydr med salt og peber og smag gerne farsen til. Lad gerne farsen trække i 5-10 minutter, så havregrynene kan suge væsken til sig.

- Varm en pande med rigeligt smør eller olie. Smør giver god smag. Form små frikadeller med en spiseske og steg frikadellerne på panden. Jeg fik 20 stk af denne portion og fik 2 fyldte pander. Supplér evt. med ekstra smør undervejs.

- Steg frikadellerne ca. 5-8 minutter på hver side ved middel varme (4-5 på komfuret), eller til de er sprøde og gyldne. Vend dem forsigtigt, når de har fået stegeskorpe. Hold øje med de ikke bliver for mørke, sænk evt. temperaturen lidt.

- Servér straks lune som tilbehør eller som hovedret med aioli og salat til. Smager også godt kolde i madpakken.

Noter
Lækre sunde vegetar frikadeller med spidskål, peberfrugt, løg og ost
Disse vegetariske frikadeller er nemme at lave og de kan laves med andre grøntsager/andre typer kål.
Det er en rigtig god nem grundopskrift på vegetar deller, du får opskriften på her.
Eksperimentér gerne løs, med andre grøntsager.
Kål frikadellerne er nemme og enkle at lave: Spidskål rives fint og blandes med løg, peberfrugt, æg, rasp, havregryn og ost.
Så formes farsen til små frikadeller, som steges i rigeligt fedtstof, til de er sprøde og gyldne.
Perfekte “Grønne frikadeller” til både vegetarer og alle os, der gerne vil have flere grøntsager ind i hverdagsmaden.
Hvorfor lave vegetariske frikadeller?
De er både sundere, smukkere i farven og et billigt alternativ til kød versionen. De vil pynte på ethvert middagsbord og også på en buffet. Kan serveres både for vegetarer og ikke-vegetarer.
Selvom man ikke er vegetar, vil vegetar dellerne være et hit. Tro mig, du bliver vild med dem.
Jeg tilsatte en del hvidløg til frikadellerne og det gav rigtig god smag. Du kan sagtens udelade hvidløg eller nøjes med færre hvidløgsfed end jeg.

Tips og variationer til opskriften på opskriften på vegetariske frikadeller med spidskål:
- Brug andre grøntsager f.eks. også revet gulerod, squash eller blomkål.
- Ost giver en ekstra god smag. Jeg brugte bare lidt Danbo ost fra køleskabet, men prøv også med feta/salattern, cheddar, hytteost eller revet parmesan.
- Du kan tilsætte f.eks. paprika, chili/cayennepeber, spidskommen eller karry hvis du ønsker ekstra smag.
- Gør frikadellerne mere mættende: Bland evt. lidt revet kartoffel (rå eller kogte) eller kogte kolde ris med i farsen.
- Bag i ovnen: Vil du spare på fedtstoffet, kan frikadellerne bages i ovnen ved 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) i ca. 20 minutter – vendes undervejs.
- De vegetariske frikadeller kan fryses og nydes kolde eller varmes i ovn eller airfryer.
- Har du grøntsagsforskrækkede børn, så blend bare grøntsagerne helt fint, så de ikke kan “opdages”. 🙂

Hvad kan man servere til kålfrikadellerne?
Servér straks – gerne lune, med en frisk salat, kartofler, ris eller som tilbehør til en hovedret.
Vi nød vores vegetar deller med rugbrød og aioli til og haps en lækker snack! Bearnaise mayo vil også være lækkert at servere til.
Min mand opdagede faktisk slet ikke, at der ikke var kød i frikadellerne! Han troede næsten ikke på, at der kun var grøntsager i. Jep, det er ganske vist. 🙂
En virkelig nem opskrift på vegetariske frikadeller, der er fulde af smag og grøntsager.
De var et hit hjemme hos os og jeg tænker, de også vil blive populære hjemme hos dig. Både børn og voksne vil elske dem!
Rigtig god fornøjelse med spidskålsfrikadellerne.
Prøv også disse pastinak røsti eller disse gulerodsrøsti.
Få flere opskrifter på vegetar frikadeller her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.







Glædes over dem