Krydrede kyllingefrikadeller med bruschetta og peberfrugt

  • Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

 

Hvad siger du til en portion grove krydrede kyllingefrikadeller, fyldt med rigeligt grønt og smag?Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

Kyllingefrikadellerne spiste vi i sidste uge, og vi spiste krydrede ovnkartofler og kold bearnaise-dressing til. Sikke en fornem hverdagsmenu. Du kommer til at høre om kartofler og dressing i særskilte indlæg de nærmeste dage. Du har gode ting i vente 🙂

Ingredienslisten til kyllingefrikadellerne er noget længere end til almindelige frikadeller, men de er alle anstrengelserne værd. Hvad der ikke er i disse frikadeller! Alt godt – og stærkt – fra køkkenskabe og skuffer. Revet peberfrugt, bruschetta og sennep. Alles! Lækre og meget velsmagende røde frikadeller og her kommer opskriften:

Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

Krydrede kyllingefrikadeller med bruschetta, løg og peberfrugt:

Du skal bruge (40-50 minifrikadeller – mad til 4 i 2-3 dage):

1 kilo hakket kyllingefars (svinefars ell. oksefars kan også bruges)

4 æg

1 stort revet løg

2 revet rødløg

DSC_2350

4 fed pressede hvidløg

2 revet røde peberfrugter

1 spsk sennep

1 spsk. hvidløgspeber

1 tsk salt

1 glas bruschetta af soltørret tomat (1 glas rød pesto kan også bruges)

5 spsk. rasp + 5 spsk. hvedemel + 5 spsk havregryn

Smør til stegning (har du en slip-let-pande, så styg den del)

Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

Sådan laver du:

Krydrede kyllingefrikadeller med bruschetta, løg og peberfrugt:

  • Rør farsen med æg, sennep, salt og peber
  • Rør bruschetta ell. pesto i.
  • Tilsæt friskpresset hvidløg og fintrevet løg.
  • Riv peberfrugterne og tilsæt. Du behøver ikke kramme væden af, tilsæt også den.
  • Rør godt.
  • Tilsæt rasp, havregryn og hvedemel.

DSC_2363

  • Lad gerne farsen “sætte” sig ½ time i køleskab, eller lav frikadellerne med det samme.
  • Put smør på panden og form frikadeller med en mellemstørrelse ske (størrelsen bestemmer du helt selv)
  • Steg frikadellerne ved middelvarme 4-5 minutter på hver side, før de vendes. Tilsæt evt. lidt mere smør undervejs.
  • Servér frikadellerne imens de er sprøde, varme og lækre.
  • Tilbehør: Ris, ovnkartofler, pasta, kartoffelsalat, rissalat – alt vil passe godt til. Vi spiste ovnkartofler til.

Her ser du frikadelleprocessen i billeder fra start til slut.

Så er der frikadeller til folket! En lille haps’er må man gerne prøvesmage, men vogt over fadet hvis du har teenagere i huset (og en mand, og en hund der ville ønske den havde 1 meter lange ben, så den kunne nå op til panden). 😉

Frikadellerne kan serveres til hverdag og til frokostborde, til børnefødselsdage også. Selvom frikadellerne er stærke og krydrede er de ikke så stærke at børnene ikke vil elske dem. De vil blive et hit på dit middagsbord.

Rimeligt sunde er de jo også. Der er en mængde fibre i, både grøntsagsfibre og fibre fra havregryn. Der er næsten intet fedt i kyllingefars, men det er der jo så kompenseret for ved smørstegningen. 😉 Har du en sliplet-panden kan du dog fint undlade smør. Som udgangspunkt kalorielette “deller” 😉

Af denne portion bliver der rigeligt mad til to dage – incl. frikadeller nok til frokostsandwich også.

Bagenørden sender disse  små krydrede deller sine allerbedste anbefalinger 🙂
Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

Mere inspiration

Læg en kommentar