Ymerfromage med mandel krokant er en rigtig lækker frisk dessert, der er nem at lave.

 Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Jeg elsker bare ymerfromage! I hele mit liv har jeg været vild med den friske dessert. Den smager bare SÅ godt! Syrlig, sød, frisk, cremet. Så lækker!

Først alt for sent har jeg opdaget at det jo faktisk er super nemt at lave fromage, også selvom desserten er lavet med husblas.

Tænk alle de fromager, jeg er gået glip af! Jeg må tage revanche. 🙂

I opskriften nedenfor får du tips til, hvordan du også nemt kan få styr på at lave en fromage med husblas.Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Ymerfromage er også en billig dessert, du kan lave med få ingredienser. Ymer, vanilje, sukker og ja så også husblas. Voila!

Ymer kan erstattes med andet surmælksprodukt. Prøv også en lækker kærnemælksfromage eller koldskålsfromage ? Måske du lige har en rest i køleskabet? Få tips til flere fromage desserter nederst i dette indlæg.Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Opskriften på den lækre fromage dessert får du lige her.

Ymerfromage med mandel krokant – god fromage opskrift

Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
Ymerfromage - en nem og lækker dessert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • ½ liter ymer kan erstattes med f.eks. tykmælk, kærnemælk eller koldskål. Alle surmælksprodukter kan bruges
  • ½ tsk vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 3-4 spsk sukker smag til
  • dl fløde
  • 4-6 spsk Mandelkrokant kan erstattes med anden topping. Grofthakket Daim f.eks.

Sådan gør du

  • Opblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter eller til den er opløst.
    Ymerfromage med hvid chokolade & mandler
  • Bland ymer med sukker og vaniljesukker eller vaniljemarv. Hvis du bruger en vaniljestang, så skrab vaniljemarven ud og bland med sukkeret, så er det nemmere at få rørt ud. Du kan også sagtens bare bruge vaniljesukker.
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Pisk fløden og vend den med i ymerblandingen. Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker/vanilje.
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Kram vandet af den opblødte husblas. Lun husblassen ca. 5 minutter i mikroovnen, eller indtil den er helt smeltet. Kan også lunes over vandbad.
  • Rør ca. 2-3 spsk ymerblanding i den lune husblas, så den afkøles/tempereres lidt. Pisk herefter husblasblandingen i ymerblandingen. Hæld den i med en tynd stråle imens du pisker godt. Skulle det ske at din fromage "trevler" så si den her.
  • Fordel fromagen i 4 dessertskåle. Tildæk dem med film og lad dem afkøle i køleskabet i mindst 2 timer eller til din ymerfromage er stivnet.
    Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
  • Pynt fromagen lige inden serveringen. Jeg brugte mandelkrokant (knuste brændte mandler), men du kan også pynte med kompot eller f.eks. kirsebærsauce Servér
    Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Noter

Kan også serveres med f.eks. rabarberkompot eller jordbærkompot
Fromage kan laves med alle surmælksprodukter - prøv ogsåmed yoghurtkoldskål eller tykmælk.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Lækker fløjlsblød fromage med ymer og mandelkrokant  

Jeg brugte mandel krokant på toppen. En fromage er nemlig så lækker med lidt knas på toppen.

Du kan sagtens bruge anden topping f.eks. rabarberkompot, jordbærkompot eller kirsebærsovs måske? Så vil du faktisk kunne servere desserten som alternativ til risalamande juleaften.

Måske du tænker. Jeg KAN bare ikke lave desserter med husblas?

Det kan være du også mindes at have smagt fromage med trevler i? Bare rolig.

Trevlerne kan du sagtens undgå. Prøv med denne opskrift. Så kan du også lave en vellykket fromage med husblas. DSC_1129

Sådan undgår du “trevler” i din fromage

Tricket er at husblassen lige skal tempereres lidt, før du hælder den i den kolde masse. Hvis temperaturforskellen er for stor, så kan massen trevle. Få tips i opskriften.

Skulle skaden være sket, og din fromage trevler, så kan du si massen. Du behøver ikke kassere den. Frygt ej husblas desserterne.

Fromage kan laves helt uden æg. Den er også et hit om sommeren, som et alternativ til hjemmelavet is. DSC_1132

Jeg anrettede ymerfromagen fint i 4 portionsskåle, men du kan også bruge en stor serveringsskål. Så kan dine gæster selv bestemme hvor stor en portion de tager.

Alle slags dessertskåle eller serveringsglas kan bruges.

Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Ymerfromage er nemt at lave. Tålmodigheden bliver bare sat lidt på prøve, når du skal vente på den afkøler i køleskabet.

Lige inden fromagerne skal bruges, skal de pyntes. Jeg brugte mandel krokant af en rest grofthakkede brændte mandler.
Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant
Krokant med mandler - lækker mandelkrokant til desserter
Se opskriften her
Mandelkrokant

Du kan også lave krokant ved at lave en hurtig portion brændte mandler i mikroovnen.

DSC_1187Drys evt. også med lidt hakket hvid chokolade. Det smager også godt på ymerfromage. Prøv også med grofthakket Daim/mandler, som på denne tykmælksfromage. 
DSC_1184

En helt forrygende blanding! Den søde/syrlige fromage kombineret med det søde/sprøde knas. Den bedste dessert, den må du prøve!

Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Jeg vidste det i forvejen, men det er jo så blevet bekræftet nu igen.

Jeg er ikke bare vild med fromage, jeg ELSKER fromage – også ymerfromage. Denne ymerfromage var rigtig lækker. Ja de gode gamle klassiske mormordesserter holder stadig.

Alle de lækre fromager vi har i vente! Glæder mig til at prøve med alle mulige forskellige slags surmælksprodukter.

Rigtig god fornøjelse med din fromage

Prøv den gode ymerfromage som dessert til din familie eller dine gæster. Den vil også være et hit til brunch. Prøv den! 🙂

Du kan finde andre gode fromageopskrifter på bloggen. Kig med her:

Prøv også disse fromage opskrifter:

1.

Yoghurt fromage med citron god nem opskrift
Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave
Se opskriften her

2.

Citronfromage opskrift - lækker citron dessert
Frisk og syrlig sød citronfromage med flødeskum og granatæble
Se opskriften her

3.

Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
En nem og lækker fromage med tykmælk, Daim og mandelknas
Se opskriften her
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

4.

Fromage med tykmælk og rabarberkompot
Nem fromage med vanilje og rabarberkompot
Se opskriften her
Tykmælksfromage med rabarberkompot

5.

Koldskålsfromage med krokant - opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

6.

Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Nem fromage dessert med tykmælk
Se opskriften her
Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift

7.

Kærnemælksfromage med rabarber og knas
Nem fromage med kærnemælk, rabarberkompot og crumble knas
Se opskriften her
Kærnemælksfromage med rabarber og knas

8.

Kærnemælksfromage - nem opskrift uden æg
Nem fromage med kærnemælk - nem opskrift uden æg
Se opskriften her
Kærnemælksfromage - nem opskrift uden æg

Prøv også disse lækre desserter uden husblas:

1.

Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem
Nem og lækker skyr dessert med flødeskum og bærkompot
Se opskriften her
Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem

2.

Vaniljeskyr med jordbærkompot og Bastogne - nem skyr dessert
Nem og lækker skyr dessert med Bastogne kiks og bærkompot
Se opskriften her
Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot

3.

Citron cheesecake i glas uden husblas - nem
Nemme små cheesecakes med lemon curd - uden husblas
Se opskriften her
Citron cheesecake i glas uden husblas - nem

4.

Koldskål cheesecake i glas - uden husblas
Nemme små koldskåls cheesecakes i glas, lavet uden husblas
Se opskriften her
Koldskål cheesecake i glas - uden husblas


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.