Ymerfromage med mandel krokant er en rigtig lækker frisk dessert, der er nem at lave.
Jeg elsker bare ymerfromage! I hele mit liv har jeg været vild med den friske dessert. Den smager bare SÅ godt! Syrlig, sød, frisk, cremet. Så lækker!
Først alt for sent har jeg opdaget at det jo faktisk er super nemt at lave fromage, også selvom desserten er lavet med husblas.
Tænk alle de fromager, jeg er gået glip af! Jeg må tage revanche. 🙂
I opskriften nedenfor får du tips til, hvordan du også nemt kan få styr på at lave en fromage med husblas.
Ymerfromage er også en billig dessert, du kan lave med få ingredienser. Ymer, vanilje, sukker og ja så også husblas. Voila!
Ymer kan erstattes med andet surmælksprodukt. Prøv også en lækker kærnemælksfromage eller koldskålsfromage ? Måske du lige har en rest i køleskabet? Få tips til flere fromage desserter nederst i dette indlæg.
Opskriften på den lækre fromage dessert får du lige her.
Ymerfromage med mandel krokant – god fromage opskrift

Ingredienser
- 4 blade husblas
- ½ liter ymer kan erstattes med f.eks. tykmælk, kærnemælk eller koldskål. Alle surmælksprodukter kan bruges
- ½ tsk vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
- 3-4 spsk sukker smag til
- 2½ dl fløde
- 4-6 spsk Mandelkrokant kan erstattes med anden topping. Grofthakket Daim f.eks.
Sådan gør du
- Opblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter eller til den er opløst.

- Bland ymer med sukker og vaniljesukker eller vaniljemarv. Hvis du bruger en vaniljestang, så skrab vaniljemarven ud og bland med sukkeret, så er det nemmere at få rørt ud. Du kan også sagtens bare bruge vaniljesukker.

- Pisk fløden og vend den med i ymerblandingen. Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker/vanilje.

- Kram vandet af den opblødte husblas. Lun husblassen ca. 5 minutter i mikroovnen, eller indtil den er helt smeltet. Kan også lunes over vandbad.
- Rør ca. 2-3 spsk ymerblanding i den lune husblas, så den afkøles/tempereres lidt. Pisk herefter husblasblandingen i ymerblandingen. Hæld den i med en tynd stråle imens du pisker godt. Skulle det ske at din fromage "trevler" så si den her.
- Fordel fromagen i 4 dessertskåle. Tildæk dem med film og lad dem afkøle i køleskabet i mindst 2 timer eller til din ymerfromage er stivnet.

- Pynt fromagen lige inden serveringen. Jeg brugte mandelkrokant (knuste brændte mandler), men du kan også pynte med kompot eller f.eks. kirsebærsauce Servér

Noter
Fromage kan laves med alle surmælksprodukter - prøv ogsåmed yoghurt, koldskål eller tykmælk.

Lækker fløjlsblød fromage med ymer og mandelkrokant
Jeg brugte mandel krokant på toppen. En fromage er nemlig så lækker med lidt knas på toppen.
Du kan sagtens bruge anden topping f.eks. rabarberkompot, jordbærkompot eller kirsebærsovs måske? Så vil du faktisk kunne servere desserten som alternativ til risalamande juleaften.
Måske du tænker. Jeg KAN bare ikke lave desserter med husblas?
Det kan være du også mindes at have smagt fromage med trevler i? Bare rolig.
Trevlerne kan du sagtens undgå. Prøv med denne opskrift. Så kan du også lave en vellykket fromage med husblas. 
Sådan undgår du “trevler” i din fromage
Tricket er at husblassen lige skal tempereres lidt, før du hælder den i den kolde masse. Hvis temperaturforskellen er for stor, så kan massen trevle. Få tips i opskriften.
Skulle skaden være sket, og din fromage trevler, så kan du si massen. Du behøver ikke kassere den. Frygt ej husblas desserterne.
Fromage kan laves helt uden æg. Den er også et hit om sommeren, som et alternativ til hjemmelavet is. 
Jeg anrettede ymerfromagen fint i 4 portionsskåle, men du kan også bruge en stor serveringsskål. Så kan dine gæster selv bestemme hvor stor en portion de tager.
Alle slags dessertskåle eller serveringsglas kan bruges.

Ymerfromage er nemt at lave. Tålmodigheden bliver bare sat lidt på prøve, når du skal vente på den afkøler i køleskabet.
Lige inden fromagerne skal bruges, skal de pyntes. Jeg brugte mandel krokant af en rest grofthakkede brændte mandler.

Du kan også lave krokant ved at lave en hurtig portion brændte mandler i mikroovnen.
Drys evt. også med lidt hakket hvid chokolade. Det smager også godt på ymerfromage. Prøv også med grofthakket Daim/mandler, som på denne tykmælksfromage.

En helt forrygende blanding! Den søde/syrlige fromage kombineret med det søde/sprøde knas. Den bedste dessert, den må du prøve!

Jeg vidste det i forvejen, men det er jo så blevet bekræftet nu igen.
Jeg er ikke bare vild med fromage, jeg ELSKER fromage – også ymerfromage. Denne ymerfromage var rigtig lækker. Ja de gode gamle klassiske mormordesserter holder stadig.
Alle de lækre fromager vi har i vente! Glæder mig til at prøve med alle mulige forskellige slags surmælksprodukter.
Rigtig god fornøjelse med din fromage
Prøv den gode ymerfromage som dessert til din familie eller dine gæster. Den vil også være et hit til brunch. Prøv den! 🙂
Du kan finde andre gode fromageopskrifter på bloggen. Kig med her:
Prøv også disse fromage opskrifter:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Prøv også disse lækre desserter uden husblas:
1.

2.

3.

4.








Ymerfromage har fuldt mig siden jeg i folkeskolen scorede et 11 tal i husgerning, ymerfromage var punktummet for min tre retters menu? og var såmen også desserten til min bryllup for 17 år siden? min mand har inviteret gæster til hans fødselsdag på lørdag og vil gerne have ymerfromage, jeg trænger til et nyt tilbehør i stedet for vores traditionelle lune frugtsovs, så jeg håber de sukkeristede mandler og hvid chokolade bliver vores nye hit..tak for tippet??
Øj, det ser bare lækkert ud – fromage er den ultimative dessert 😀
– Anne
Det ser SKØNT ud 🙂