Cookies med mandler og chokolade og et nip salt, er sprøde lækre småkager, der er nemme og hurtige at lave.
Der kommer gæster i sommerhuset i morgen, så jeg har været i fuld gang med kageforberedelserne.
Søde mennesker, som jeg glæder mig meget til at se. Selvfølgelig skal vi da spise kager når de kommer! 🙂
Jeg har bagt en portion af disse knasende sprøde cookies med mandler og chokolade.
3 æggeblommer brugte jeg til kagerne, og æggehviderne brugte jeg til disse kokosmakroner.
Perfekt med to slags kager, med kun 3 æg i alt. Smart og så er der i hvert fald rigeligt kage til kaffegæsterne. 🙂
Denne cookie opskrift kan du sagtens bruge som cookie grundopskrift. Den kan nemlig varieres i det uendelige.
Tilsæt gerne cookie lækkerier efter eget valg: skumfiduser, lakrids, tranebær, hasselnødder, hvid chokolade eller?
Lækre småkager, du kan bage helt sprøde. Ellers så bare tag dem ud nogle minutter før, hvis du mere er til bløde cookies.
Få inspiration til flere opskrifter på cookies nederst i dette indlæg.
Du får opskriften på de nemme chokoladecookies lige her:
Cookies med mandler og chokolade – få opskrift hér
Ingredienser
- 75 gram blødt smør
- 125 gram flormelis 2½ dl
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æggeblommer
- ½ tsk salt
- ½ tsk natron
- 150 gram hvedemel ca. 2½ dl
- 100 gram grofthakket chokolade
- 1 håndfuld grofthakkede mandler andre nødder kan bruges
Sådan gør du
- Blødgør evt. smørret 5 sekunder i mikroovnen. Rør smørret med flormelis, vaniljesukker og æggeblommer. Dejen kan sagtens røres med gaffel eller ske.
- Bland natron, salt og hvedemel og rør det i. Tilsæt chokolade og mandler og rør godt, til det er godt fordelt i dejen.
- Sæt dejkugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug 2 teskeer. Der skal være god afstand imellem kagerne, for de flyder meget ud., Der kan være 16 cookies pr. bageplade.
- Bag kagerne ca. 8-10 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagerne hæver op undervejs. Ønsker du bløde cookies, så tag kagerne ud her, ellers så vent til kagerne er "faldet sammen" igen, så bliver de helt sprøde.
- Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse
Noter
Bagetiden afhænger af kagernes størrelse og om du er til bløde eller sprøde cookies.
Alle slags nødder og al slags chokolade kan bruges - hvid, lys eller mørk chokoladeKagerne kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Med denne opskrift kan du nemt og hurtigt trylle et fad lækre sprøde cookies
Knasende sprøde cookies!
Bliver du lækkersulten, er disse kager hurtige at bage. Hjemmebag ER bare bedst, også når der kommer gæster.
Kan cookies laves i flere varianter?
Jeps sagtens! Du bestemmer helt selv, hvad dine cookies skal indeholde.
Jeg elsker at eksperimentere, når jeg bager cookies og bruger det jeg lige har på lager. Gerne også de lækkerier jeg synes bedst om.
Prøv f.eks. en Daim cookies , eller en variant med yankie-bar eller skumfiduser.
Jeg er også vild med en variant med hvid chokolade og tranebær. Uhm – måske du ender med at finde din helt variant?
Sådan laver du de lækre cookies med chokolade og mandler, se billederne her:
Et fad sprøde cookies er klar til servering. Uhm de er gode!
Er du til bløde eller sprøde cookies?
Hvis du mest er til bløde cookies, så lav bare kagerne større og bag dem kortere tid. Er du til sprøde cookies, så bag dem lidt længere og lav. dem evt. lidt mindre.
På den måde er det nemt at få dine cookies lige som du foretrækker dem. Bare prøv dig frem. Ovne varmer forskelligt, så hold øje med dine kager.
Prøv f.eks. disse store bløde cookies eller disse chocolate chip cookies.
Skal du kun bruge en lille portion cookies, så kan de bages i airfryer. Få opskrift her.
Rigtig god kagebagefornøjelse til dig. 🙂
Få flere opskrifter på cookies her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Her skal de vist prøves til vinterferien, hvor børnebørnene kommer på besøg.