Rabarbersnitter med crumble. Uhm i dag får du opskriften på lækre snitter med rabarber og havregryns crumble.
På bloggen finder du rabarberkager i stribevis. Måske du tænker: “Kan hun da blive ved med at finde på rabarberkager hende Bagenørden?”
Ork ja! I dag skal du høre om en ny og lækker kage med rabarber.
Lækre rabarbersnitter med crumble topping.
En virkelig lækker og sprød rabarberkage, der faktisk er en mellemting mellem en rabarberkage og en rabarbercrumble.
Kagebunden er crumbledej der er presset sammen. Som topping er det sidste crumble drysset på.
Det bliver en rigtig lækker og sprød kage, der kan skæres ud i små rabarbersnitter. Rabarbersnitterne er nemme og hurtige at lave, så bare spring på.
Kagerne kan sagtens laves med al anden frugt og andre bær også.
Denne gang brugte jeg rabarber, fordi de er i sæson lige nu og fordi vi har dem i haven.
Brug bare den frugt du lige har på lager, til de lækre snitter. Det kunne også være jordbær, æbler, blommer, eller brombær?
Skøn opskrift, som jeg har glædet mig til at dele med dig. Tænk alle de crumblesnitte eksperimenter vi nu har forude.:-)
Rabarbersnitterne er meget nemme at lave. Det er lynhurtigt at koge den smule kompot du skal bruge til kagen. Du kan f.eks. koge den i mikroovnen?
Har du rabarberkompot på lager i forvejen, går det jo selvfølgelig endnu hurtigere.
Jeg har brugt havregryn i denne rabarbercrumble, så den er grov og har “bid”.
En rigtig nem og lækker crumbledej, du sagtens kan bruge til andre crumblekager også.
Foretrækker du at drysse al crumblemassen på toppen og lægge rabarberkompotten i bunden, så gør du jo selvfølgelig også bare det 🙂Jeg har brugt lidt Maizenamel i kompotten, så den er fast. Det er nødvendigt, for at snitterne kan skæres ud.
Vil du bare lave en almindelig rabarbercrumble af crumbledejen, så kan du fint udelade Maizena.
Rabarbersnitterne er skønne kager, der vil være perfekte at servere på terrassen en dejlig sommerdag.
Lige nu skinner solen, fuglene fløjter og jeg sidder i bare tæer på terrassen og skriver denne opskrift til dig.
Skønt – ægte forår er nu altså bare bedst! 🙂Opskriften på rabarbersnitterne er rigtig nem og du får den lige her:
Rabarbersnitter med crumble topping – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Rabarberkompot
- 300 gram rabarber kan erstattes med anden frugt f.eks. jordbær eller æble
- 100 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ spsk Maizenamel
Crumbledej:
- 100 gram smør blødt
- 100 gram havregryn
- 100 gram hvedemel kan erstattes med f.eks. mandelmel
- 100 gram rørsukker almindelig sukker eller brun farin kan bruges
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk natron
Sådan gør du
Rabarberkompot:
- Vask og rens rabarberne. Skær kun den nederste brune del af, men lad resten af stokken blive på. Fjern blad.
- Skær rabarberne i 2-3 cm stykker og put dem i en gryde
- Bland sukker, vaniljesukker og Maizenamel og hæld det i gryden
- Varm rabarberkompotten op ved svag varme, til sukkeret er smeltet. Rør godt undervejs
- Kog kompotten til den er tyknet. Rør godt undervejs
- Smag evt. kompotten til med ekstra sukker og/eller vaniljesukker og hæld nu kompotten til afkøling på en tallerken. Lzv crumbledejen imens
Crumbledej:
- Bland alle de tørre ingredienser i en smål og smuldr smørret i
- Beklæd en bageform med bagepapir og pres nu 2/3 af crumbledejen heri. Min form målte ca. 20x22 cm. Brug et firkantet fad, hvis du vil udskære kagen til snitter bagefter
- Fordel rabarberkompotten på crumbledejen og drys den sidste 1/3 på toppen
- Bag kagen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Den er færdig, når den er sprød og gylden
- Lad kagen afkøle helt, før du udskærer den til snitter. Brug en skarp kniv. Du kan også servere den lun, uden at udskære den
- Servér kagen med vaniljeis eller flødeskum til
Noter
Kompotten kan nemt koges i mikroovn. Få en god nem opskrift her.
Al crumble dejen kan også lægges på toppen af kagen. Rabarbersnitterne kan laves med anden frugt eller andre bær.Opbevares tildækket på køkkenbordet. Rabarbersnitterne bliver sprøde igen, hvis de lunes i ovn/airfryer.
Kan fryesSprøde lækre crumble snitter med rabarber – nemme at lave og de smager skønt
Det er rigtigt nemt at koge en hurtig portion rabarberkompot. Når du skal bruge så lille en mængde, så det tager ikke mange minutter.
Kog gerne lidt ekstra kompot, så du har til din ostemad og morgenskyr også 🙂
Få flere nemme opskrifter på rabarberkompot her:
1.
2.
3.
For mig er rabarber ægte forårs- og sommerbebudere. Har du rabarber på frost, så kan du dog sagtens også bage rabarberkager om vinteren.
Frosne rabarber er også fine at bruge til disse rabarbersnitter.
Det er bare så lækkert med en sommerlig kage en mørk vinterdag.
Her er kompotten lagt på crumbledejen.
Det kan være virkelig svært at vente på at kagen afkøler, for den dufter så skønt! Her ser du den fine og færdige kage.
Der var rigeligt med tid til at tage en masse billeder af kagen, imens den afkølede. Ventetiden kan være drøj ….og lang 🙂
Endelig kunne jeg udskære kagen til lækre snitter.
Jeg skar bevidst små rabarbersnitter, for kagerne er jo lidt søde i det.
Så kan dem med en ekstra sød tand jo bare tage et ekstra stykke. Det var vi nu flere der gjorde 😀
Rabarbersnitterne var en succes.
Jeg er vild med den sprøde crumble topping og det smarte er, at kagebunden bare er lavet af den samme crumbledej.
Det er en hurtig kage at bage og du får kage til mange, hvis du og dine gæster altså kan nøjes med et enkelt stykke 🙂
Lige om lidt venter en desserttallerken med rabarbersnitter og en kugle vaniljeis tror jeg.
Uhm en lækkerbisken med vaniljeis, men prøv også at servere flødeskum til. Skønne små sommerlige dessertkager.
Prøv dem en dag du vil forkæle familien eller dine gæster måske?
De vil også være fine at servere som dessert efter en god middag 🙂
Endnu en rabarberkage er tilføjet til samlingen.
Min rabarberkage-ønskebageliste er stadigvæk lang, jep jeg er totalt rabarber-ustoppelig 🙂
Rigtig god fornøjelse med rabarbersnitterne til dig. Jeg håber også at de vil smage dig 🙂
Få flere gode nemme opskriffter på rabarber crumble og andre rabarbersnitter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.