Skaldyrsdressing smager skønt til rejer og alle former for skaldyr og retter med fisk også f.eks. stjerneskud.
Her får du en god nem opskrift på dressing der passer perfekt til både rejer, hummer og fisk. Dressingen er også god som tilbehør til tapas eller frokostbordet.
En kold cremet dressing, der også passer godt til jomfruhummer, rejecocktail eller hummersalat.
Denne hjemmelavede skaldyrsdressing er også billig at lave og du skal kun bruge få ingredienser.
Jeg har bl.a. brugt mayonnaise, cremefraiche og ketchup i dressingen. Ketchuppen giver både en sød diskret tomatsmag og en fin rød farve.
Der er også paprika i skaldyrsdressingen og det giver også både smag og farve. Du kan også tilsætte lidt sennep eller sød chilisauce, som i denne opskrift.
En dressing til skaldyr smager godt, når den er mild og cremet og har en lidt sød/syrlig smag.
Bare smag dressingen til, så den kommer til at passe til dine smagsløg. Det er nemlig smag og behag, om man synes smagen skal være syrlig, sødlig eller krydret.
Skal du bruge dressingen til rejer, så kan du med fordel også smage dressingen til med lage fra rejerne. Det giver en god smag af skaldyr.
Du kan også tilsætte vand fra asparges, hvis du bruger asparges på dåse. Måske du vil lave krabbesalat eller rejesalat?
Dressingen hér kan du bruge til mange forskellige retter med fisk eller skaldyr. Den kan både bruges som dip, som tilbehør eller i en skaldyrssalat.
Nederst i dette indlæg får du opskrifter på retter du kan servere dressingen til og du får også flere opskrifter på dressinger.
Skaldyrsdressing – nem opskrift på rød dressing til rejer og skaldyr

Ingredienser
- 5 spsk cremefraiche - ca. 150 gram græsk yoghurt, skyr el. lign. kan også bruges
- 2 spsk mayonnaise - ca 50 gram gerne god mayonnaise a al Hellmanns
- 2 tsk paprika smag til
- Salt og peber smag til
- 1-2 spsk ketchup smag til
- ½-1 tsk sukker eller flormelis smag til. Kan erstattes med akaciehonning
- 1 tsk løgpulver/hvidløgspulver smag til. Kan erstattes med lidt fintrevet løg
- 1 tsk citronsaft smag til. Kan udelades eller erstattes med f.eks. rejevand - bare smag til
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen og smag evt. til med ekstra af ingredienserne. Du kan også smage til undervejs? Det er smag og behag hvor sød/syrlig/krydret man ønsker dressingen skal være. Tilsæt evt. også lidt rejevand / vand fra asparges.
- På 2 minutter er din skaldyrsdressing klar. Lad gerne dressingen trække lidt før du serverer den, så trækker den mere smag. Kan laves i god tid før du skal bruge den. Opbevares på køl.
Noter
Nem dressing til skaldyr – en rød creme fraiche dressing til rejer, hummer eller fisk
Vi nød faktisk dressingen til kogt torsk, selvom jeg kalder dressingen for skaldyrsdressing. Det smagte skønt!
Selv jeg, der ellers ikke er den store fiskespiser, elsker kogt torsk, når bare der serveres en god dressing til. 🙂
Hvilke retter kan du servere skaldyrsdressingen til?
- Rejecocktail eller salat med rejer
- Som dressing til en rejemad
- Maskeret blomkål
- Til tigerrejer, krabbesalat eller jomfruhummerhaler
- Til rødspætter, fiskefilet, torsk, tunfrikadeller eller fiskefrikadeller
- Som dip til grøntsagsstave eller chips
Prøv den også som dip til tapas eller til buffet med fisk og skaldyr. Den vil være dekorativ på middagsbordet p.g.a. den fine røde farve.
Vil du gerne have lidt fylde i dressingen, så kan du tilsætte f.eks. fintrevet rødløg/løg. Almindelig løg kan også sagtens bruges, hvis du ikke har løgpulver hjemme.
Frisk dild eller purløg er også lækkert i dressingen og måske også ramsløg?
Hvis du er vild med drueagurker, så prøv også denne dressing. Lagen fra syltede agurker kan faktisk også bruges som lage i dressingen.
Jeg håber du synes om min version af skaldyrsdressingen.
Rigtig god fornøjelse med den og de lækre retter du vil bruge dressingen til.
Tips til retter du kan servere dressingen til:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Få flere opskrifter på dressing her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
