Tunfrikadeller. Uhm her får du opskriften på nemme, sprøde og lækre tun frikadeller.
Sprøde, lækre hjemmelavede fedtfattige fiskefrikadeller lavet af tunfisk. Sådan nogle lækre frikadeller skal du høre om i dag, plus det lækre tilbehør vi spiste til.
Kender du det med serveringer, hvor man spørger sig selv: “Hvorfor har du dog aldrig lavet den ret før? Det er da bare for dumt!?”
Sådan havde jeg det den dag hvor disse tunfrikadeller så dagens lys. Ej jamen altså, det er da bare for utroligt?!
Tunfrikadellerne tog jo ingen tid at lave og de består ovenikøbet af få ingredienser. En portion frikadeller af tun er nemme og billige at lave og hvis du gerne vil tabe dig, er de et hit.
Tun på dåse har vi jo næsten også altid på lager, og frikadellerne er derfor nemme at trylle, på en ideforladt dag, hvor man ellers ikke kan finde på en eneste aftensmadsidé.
Tunfrikadellerne er kalorielette, fedtfattige og et godt alternativ til frikadeller af svinekød.
Smagen er skøn og tunfrikadellerne vil passe godt til hjemmelavede pommes frites, sesamfritter måske?
Kolde i madpakken er de også rigtigt fine og de vil også smage godt til en frokost serveret med rigeligt grøn salat? Bare spring på 🙂
Jeg har brugt rødløg i tunfrikadellerne, for at lave lidt spræl på farvefronten, men du kan fint også bare bruge almindelige løg.
Måske frikadellerne skal på din menuplan i denne uge?
I min familie var vi meget begejstrede for dem og jeg synes da bare at du skal stege tunfrikadeller på livet løs.
Alle de år jeg har forsømt dette projekt – det skal indhentes nu. Jeg tager tunfrikadelle-revanche 🙂
Næste gang du køber tun på dåse, så køb rigeligt, så du også altid har forsyninger på lager til en nem og sund aftensmad-idé? Ja det må vel næsten være det nemmeste, sundeste fastfood du kan trylle?Opskriften får du lige her:
Frikadeller af tun – få en god nem opskrift fedtfattige fiskefrikadeller hér
Ingredienser
- 2 dåser tun i vand eller olie afdryppet. Tun i olie har mest smag. 185 gram/135 gram drænet vægt vejede de dåser jeg brugte
- 1 rødløg ell. alm. løg finthakket eller revet på rivejern
- 2 spsk citronsaft
- 1 æg
- 4 spsk rasp kan erstattes med havregryn
- 3 spsk mælk
- Salt/peber
- Olie og smør til stegning
- Tilbehør: hjemmelavede pommes frites og hjemmelavet gulerodssalat
Sådan gør du
- Hæld den afdryppede tunfisk i en skål. Olien fra tunfisken kan du bruge til at stege frikaellerne i
- Rør æg og revet/hakket rødløg i.
- Tilsæt citronsaft og krydderier
- Rør rasp og mælk i.
- Læg 10 gram smør og 2-3 spsk olie på en pande og steg tunfrikadellerne ved middelvarme. Du kan også stege frikadellerne i olien, fra tundåsen. Vær obs på at tunfrikadellerne er godt stegte, før du vender dem, ellers kan de nemt gå fra hinanden. "Farsen" er ret porøs.
- Hold øje med at frikadellerne ikke branker. Tilsæt evt. ekstra fedtstof.
- Server tunfrikadellerne rygende varme
Noter
Tunfrikadeller er både nemme, billige, sunde og fedtfattige
Vi spiste tunfrikadellerne med hjemmelavede pommes frites, aioli og snackgulerødder til. En lækker og ultranem menu.
Du kan sagtens lave en stor portion tunfrikadeller og så fryse dem ned I ikke spiser. De er nemme at tage op til madpakken eller til en hurtig frokost-aftenservering.
Det er ikke lyv, når jeg fortæller, at farsen er rørt sammen på under 10 minutter og selve stegningen også er klaret på 10 minutter.
Vildt nok alligevel, når man tænker på hvor lækre tunfrikadellerne var.
Billeder af arbejdsprocessen kan du se lige her:
Sådan laver man de sunde billige tunfrikadeller til aftensmad eller madpakken. Se billederne her:
Jeg er sikker på, at din familie vil være fan af tunfrikadellerne – både store og små.
Her i min familie var de et hit og der blev vogtet over resterne.. “Mor, må jeg få resten med i madpakken af de tunfrikadeller dér??” Det er gode anbefalinger, når disse ord lyder 🙂
Et totalt populært hverdagsmadhit, nemt, sundt og megabilligt. Bestemt SU-venlig mad, så jeg skynder mig straks at tippe min datter på SU- om hittet.
Tippet er nu hermed også givet videre til dig 🙂
Få flere opskrifter med tunfisk her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.