Squash frikadeller – uhm i dag får du opskriften på lækre vegetar frikadeller med squash.
Wow – da sikke nogle lækre squashfrikadeller vi fik tryllet her på matriklen i dag.
De smager bare skønt! Jeg forstår slet ikke hvorfor jeg har levet så langt liv, helt uden uden at have lavet frikadeller af squash før.
Det er da bare et frygteligt spild! Jeg må hellere skynde mig at tage revanche nu. 🙂
Måske du vil tænke: “Ja ja, men squashfrikadeller kan nu alligevel aldrig stikke rigtige frikadeller?”. Jo faktisk! Det kan de!
Dem vi spiste i dag kunne vi altså spise ustoppeligt mange af og det kan vi nu alligevel ikke af rigtige frikadeller.De smager altså bare skønt de gode frikadeller af squash! Har du squash i haven om sommeren, er du altså bare en heldig kartoffel.
Så vil du jo kunne leve af squash frikadeller 🙂Hvis du, som jeg, må købe squash hos grønthandleren eller i supermarkederne, så fortvivl ej.
Til denne portion er der faktisk kun brugt en enkelt squash…..som jeg gav 6 kroner for.
Det er altså bare en nem og billig servering og er du vegetar, er squashfrikadeller jo også bare en oplagt ret for dig 🙂
Vegetar kan jeg dog ikke kalde os i dag, for vi spiste en saftig og mør skaftkotelet til “frikadellerne”
En virkelig lækker torsdagsservering, hvis man altså er til kød. Er du vegetar, så dropper du jo bare koteletten. Squashfrikadellerne kan sagtens også spises som de er. 😉
Prøv også de lækre squash pandekager. De er altså også et hit. Få inspiration til flere lækre opskrifter med squash nederst i dette indlægJeg skynder mig at dele opskriften på de lækre vegetar frikadeller med dig. Du får den lige her:
Squash frikadeller – god nem vegetar opskrift
Ingredienser
- 1 squash (min vejede 350 gram) (revet)
- 3 kartofler (kan udelades) skrællede og revet
- 1 løg revet
- 2 æg
- 50 gram ost (gerne parmesan eller emmentaler) revet. Kan udelades
- 5 spsk rasp
- 2-3 spsk mel
- Krydderurter - salt og peber (rigeligt) (1 håndfuld friske krydderurter/ eller 1-2 tsk tørrede - brug f.eks. oregano, timian, rosmarin, persille eller andre. Krydderurter kan også udelades.
- 2 fed hvidløg
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Riv kartofler og squash og kram væden fra (vrid evt. i et viskestykke)
- Rør æg, hvidløg, revet ost, rasp og mel i "farsen". Farsen skal være sammenhængende uden at være for flydende eller fast.
- Tilsæt krydderurter og salt/peber
- Hæld olien på en pande, form frikadeller og læg dem på panden (tryk dem lidt flade)
- Steg squash frikadellerne ved middelvarme i ca. 5-7 minutter på hver side
- Squashfrikadellerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
Noter
Grøntsagsfrikadellerne med squash smager godt, næsten bedre end rigtige frikadeller
Squash-frikadellerne er SÅ lækre. De skal krydres godt, for squash smager jo rimeligt fersk i sig selv.
Jeg brugte en håndfuld krydderurter fra min krydderurtekrukke, men du kan også sagtens bruge tørrede krydderurter.
Jeg rev lidt kartofler i squashfrikadellerne, men de kan sagtens udelades, hvis du ønsker frikadeller helt uden stivelse.
Indrømmet. Mad lavet af grøntsager er bare smukkere. Disse frikadeller smager faktisk også bedre end rigtige frikadeller.
Du skulle også prøve disse squash fritter. De smager faktisk også bedre end rigtige pomme frites.
Dem må du altså prøve <3 Prøv dem også med broccoli – uhm broccoli frikadeller smager altså også bare godt.
Jeg håber jeg har inspireret dig til at prøve en portion squash-frikadeller? Du vil ikke fortryde det.
Prøv at nyde dem med lidt aioli til måske? Det ville smage skønt! Eller hvad med tzatziki? Uhm.
Uhm glæder mig til næste gang jeg skal lave grøntsagsfrikadellerne. Glæder mig allerede 🙂
Få inspiration til mange flere lækre opskrifter med squash her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Det lyder utroligt godt!!! Og jeg sætter hændende i dejen, lige nu. Baaare… jeg har Hokkaido græsker, som jeg elsker. Kan jeg bruge den i stedet for ???.. Mange tak for din svar. Helst til min mail.