Squash pandekager. Uhm her får du opskriften på lækre madpandekager med squash. Luftige, smagfulde, saftige.
Uhm sikke nogle dejlige pandekager jeg har spist til aftensmad idag. Pandekager med revet squash og parmesanost. Uhm hvor var de gode!
Ideen opstod fordi jeg lige havde en squash til overs i køleskabet. Ost havde jeg også. Jeg tænkte. Hmm. Kunne det mon ikke danne basis for en portion lækre madpandekager?
De blev simpelthen så gode, at jeg spiste dem bare som de var, helt uden noget til. Haps!
Squashpandekagerne vil sagtens også kunne laves med forskelligt fyld. Det kunne være revet skinke i pandekagedejen?
Det kunne også være med varmrøget laks, hytteost eller ristet kylling på toppen?
Jeg har brugt 1 æg i dejen og hvedemel også. Du kan også eksperimentere med at lave pandekagerne glutenfrie, måske med blendede glutenfrie havregryn?
Du vil også kunne tilsætte mere ost som bindemiddel og rasp måske, som i de populære squashfrikadeller? Revet kartoffel, vil også være et hit at komme i.
Er du ikke vild med ost, så kan de også bages uden ost. Tilsæst evt. lidt rasp i så fald eller smuldret feta måske?
Det blev til en portion nem og lækker aftensmad med squash. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem herhjemme.
Nederst i dette indlæg får du inspiration til flere lækre opskrifter med squash. Den gode grøntsag, der er så frodige i vores haver, i mange af årets måneder
Opskriften på de saftige squash pandekager er rigtig nem og du får den lige her:
Squash pandekager – opskrift på madpandekager med squash, æg og parmesanost

Ingredienser
- 350 gram squash revet. Jeg brugte 1 lille squash. Kan erstattes med f.eks. kartoffel eller gulerod
- 1 æg
- ½-1 dl mælk
- 125 gram hvedemel
- 2 fed hvidløg friskpresset/friskrevet
- 25-50 gram parmesanost eller anden ost. Smuldret feta kan også bruges. Ost kan også udelades. tilsæt så evt 3-4 spsk rasp
- salt/peber
- olie/smør til stegning jeg brugte olivenolie og 10 gram smør
- evt. 125-150 gram skinkestrimler
Sådan gør du
- Vask squash'en og riv den groft. Læg squashen i et rent viskestykke og kram mest muligt væde fra
- Fordel squashen i en skål og rør æg, mel, hvidløg, salt/ peber og revet parmesanost i .
- Tilsæt mælken lidt efter lidt, hold evt. lidt igen, så pandekagedejen ikke bliver for tynd
- Varm en pande op med rigeligt olie og fordel nu 3-4 spsk dej pr. pandekage. Bred massen godt ud. Jo tyndere - jo sprødere pandekager
- Steg pandekagerne ved middelvarme, til de er gyldenbrune. Vend dem forsigtigt med en paletkniv. Hold evt. pandekagerne varme i ovnen v. 125 grader varmluft, til de alle er færdige.
- Pandekagerne kan også laves i ovnen. Læg pandekagedej på en bageplade beklædt med bagepapir og bag pandekagerne ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er gyldne og sprøde
- Servér pandekagerne straks, gerne med revet parmesanost på toppen
Noter
Lækre squashpandekager med æg og ost. Saftige, lækre og meget nemme at lave. En skøn måde at bruge en squash på.
Pandekagerne med squash stegte jeg på en firkantet bradepande, der kan bruges på komfuret.
Du kan sagtens også stege dem på en almindelig pande. Jeg stegte dem i rigeligt olie og smør. Du kan også sagtens lave pandekagerne i ovnen – få tips i opskriften til hvordan du gør.
Bare fordel pandekagedejen på en bageplade og bag/rist dem i ovnen til de er gyldne. Det vil gøre dem en del sundere, hvis du steger dem uden fedtstof.
Jeg må dog indrømme at disse oliestegte squashpandekager smagte skønt! Uhm – haps, de forsvandt ret hurtigt. Det må da være den allerbedste anbefaling? 🙂
Squash kaldes også for courgette (på fransk) eller zucchini (på italiensk), men det er helt den samme grøntsag.
Squash pandekagerne kan du servere med eller uden fyld. Erstat gerne squash med kartofler, gulerødder eller andre rodfrugter?
Haps nogle lækre pandekager!
Jeg stablede squash pandekagerne, for at få det bedste pletskud til dig. Pandekagerne er dog så saftige, at de godt vil klæbe lidt. Bare lige så du er obs på det.
Opbevar gerne pandekagerne på en bageplade i ovnen, til de alle er færdige. Det giver bedst resultat. Hold dem lune v. 125 grader varmluft.
Dagens squash pandekager vil smage skønt med aioli eller fetadip eller tzatziki til måske? Bare lige nogle ideer fra mig til dig:
1.

2,

Der er 3 pandekager tilbage og dem gemmer jeg til frokosten i morgen. Jeg glæder mig allerede.
Uhm jeg glæder mig til at kunne rulle pandekagerne sammen om lækkert fyld i morgen, når de er kolde.
Pandekagerne smager nemlig også mega godt kolde. De kan sagtens holde sig i køleskabet i 2-3 dage, men de også fryses evt. med madpapir imellem.
De vil være et hit som madpakkepandekager til madpakken. Du vil kunne rulle dem sammen om en god tunsalat, skinkesalat eller rejesalat måske?
God fornøjelse med squash pandekagerne til dig. Jeg håber du vil synes om dem 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med squash her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17,

Kan man bruge græskar i stedet for squash. Jeg har nemlig en stor basse på 9 kg som jeg ikke lige ved hvad jeg skal bruge til udover at sylte nogle. Jeg har syltet en på 6 kg, hvor jeg dog tor 1 kg fra til græskarsuppe.