Stegt kål. Her får du en god nem opskrift på stegt kål på panden. Rødkål og spidskål stegt sammen med smør, honning og salt og peber.
Super nemt, super sundt, billigt, mættende og fyldt med vitaminer.
Det er virkelig en god ret, hvis du lige skulle have lidt rødkøl og spidskål eller hvidkål i overskud.
Stegt kål er genialt tilbehør til mange retter, hele året rundt. Prøv den også til andestegen?
Den stegte kål har jeg stegt på stegepanden. Du kan også riste det på panden og stege det færdigt i ovnen, til kålen falder sammen. Smart, så slipper du for at vende den ofte.
Jeg brugte en kombination af rødkål og spidskål, fordi jeg lige havde 1 spidskål og 1/4 rødkål, der skulle bruges. Smagsmæssigt var det en super god idé og se da lige de farver. 🙂
Rødkål alene kan også være være lidt kraftigt i smagen, men når det kombineres med det milde spidskål, så er det et hit.
Uhm – jeg brugte også lidt akaciehonning, citron og et strejf krydderurter. Du kan også sagtens nøjes med salt og peber, men et drys timian, oregano eller rosmarin smager lækkert.
Nederst i dette indlæg får du flere gode kål opskrifter. Bare tjek listen ud, hvis du kan bruge mere inspiration.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Stegt kål – nem, sund opskrift på rødkål og spidskål stegt på panden – eller i ovn
Ingredienser
- 400 gram rødkål ca 1/4 rødkål
- 4-700 gram spidskål 1 spidskål eller hvidkål
- 1 tsk akaciehonning kan udelades
- 1 spsk citronsaft kan udelades eller erstattes med f.eks. hvid balsamicoeddike
- 10 gram smør eller olie (raps- eller solsikkeolie)
- salt/peber
- 1-2 tsk krydderurter (timian, oregano, rosmarin) kan udelade
Sådan gør du
- Snit kålen fint
- Smelt smørret på en stor pande og fordel kålen herpå. En sautérpande eller en wok kan også bruges. Drys salt/peber og evt. krydderurter på. Fordel akaciehonning og evt. citronsaft på og rør rundt
- Svits kålen til den er faldet sammen og omrør undervejs. Du kan også stege kålen færdig i ovnen ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft. Forbrun den gerne på panden først. Retten er færdig til servering, når kålen er mør.
- Smag til evt. med ekstra krydderi/honning/citronsaft. Kan serveres til frikadeller, andesteg, hakkebøf, kylling? En evt. rest kan også nydes kold
Noter
Du kan bruge anden kål til retten. Retten kan laves med kun spidskål eller rødkål
Vælg gerne anden smagsgiver til retten: soya, hvid/rød balsamicoeddike, chilisovs? Retten nydes lun, men den smager også godt kold dagen efterSpidskål stegt sammen med rødkål på panden – sundt, billigt og meget nemt at lave
Lækkert kål tilbehør, der kan laves med få minutter forberedelse. En hurtig og lækker måde at få en masse grøntsager indenbords på.
Når du steger kål, så bliver smagen endnu mildere. Hvis dine børn ikke er så vilde med kål, så er jeg sikker på at den stegte kål vil være et hit.
Retten kan sagtens laves med spidskål alene. Kig f.eks. med på denne opskrift.
Du kan sagtens tilsætte andre gørntsager efter eget valg. Måske du har lidt ærter i overskud, lidt gulerødder, der kan skæres i tern, lidt løg?
Bare brug retten som en tøm grøntsagsskuffen ret. Brug bare de grøntsager du har på lager eller i din køkkenhave.
Få inspiration til flere lækre retter med spidskål ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12
Få opskrifter med rødkål her:
1.
2.
3.