Jordbærkompot til skyr og desserter. Uhm her får du opskriften på en lækker kompot med jordbær. Faktisk er det en nem jordbærcoulis jeg har lavet. Så lækker til is og i desserter.
Hvis du har lidt jordbær i overskud, så kig med her. Måske de sidste bær i bakken ikke ser helt så kønne ud eller måske I har en lille portion I bare ikke kan få spist?
På 10 minutter kan du trylle en nem portion jordbærkompot, der smager skønt som tilbehør til desserter eller på din skyr til morgenmad.
Uhm – jeg tænker også at den vil være fin at bruge til en portion ris a la mande?
Faktisk får jeg virkelig lyst til at lave ris a la mande i en sommerlig version med jordbærkompot lige nu!
Kompot laver man nemt ved bare at koge bær, sukker og vanilje og gerne lidt vand også.
Kompotten kan du koge ind til du synes den har en passende konsistens.
Jeg kan godt lide den er lidt tynd, for så bliver kompotten nemlig som en slags jordbærsirup.
Få også tips til andre lækre opskrifter på marmelade og syltetøj. Jeg har brugt min jordbærkompot som topping på små ostekager.
Jeg har også planer om at røre jordbærglasur til medaljer af dem. Kan man mon ikke det? Jeg tror det 🙂
Nederst i dette indlæg får du opskrifter på lækre kager og desserter du kan lave med jordbærkompot.
Portionen bliver ret lille, men det er passende, for så kan man nemlig nå at få den brugt, imens den stadig kan holde sig.
Laver du en større portion, så brug gerne lidt Atamon.
Opskriften på jordbærkompot er rigtig nem og du får den lige her:
Jordbærkompot til skyr og dessert – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 250 gram jordbær andre bær og frugter kan bruges og rabarber også.
- 30 gram sukker smag evt. til med lidt ekstra
- 1 tsk vaniljesukker smag evt. til med lidt ekstra
- ½ dl vand du kan nøjes med det halve, hvis du ønsker en mere fyldig kompot
Sådan gør du
- Vask jordbærrene og snit dem i mindre stykker.
- Læg jordbærrene i en gryde og bland dem med de øvrige ingredienser
- Lad kompotten simre uden låg ved middelvarme og rør undervejs. Kompotten er færdig, når den er tyknet lidt og du synes den har en passende konsistens. Den tykner lidt mere, når den er afkølet.Smag evt. til med ekstra sukker og vaniljesukker
- Skyl et glas med kogende vand (og låget også) og hæld straks kompotten heri. Skru låget på og stil glasset til afkøling. Kompotten opbevares i køleskab og kan holde sig i 1-2 uger
Noter
Kompot eller coulis med jordbær og vanilje – nem kompot til desserter og morgenmad
Det er virkelig super smart at man kan få brugt en lille rest bær til en lækker kompot. Stop bærspild. Stop madspild 🙂
Opskriften ovenfor kan du også bruge til bærcoulis med andre bær. Prøv f.eks. denne hindbærcoulis eller denne brombærkompot. Når jordbærrene koger ind til kompotten, bliver smagen ekstra koncentreret. Jeg siger dig at duften, der breder sig i huset, er himmelsk.
Smagen – og duften – af jordbærkompot er skøn!
Du bestemmer selv hvor koncentreret du ønsker vaniljesmagen skal være i din kompot. Du kan evt. smage kompotten lidt til, til sidst.
Er du dristig kan du eksperimentere med andre smage – tilsæt f.eks. lidt citronsaft.
Jeg har set at nogen også prøver at tilsætte basilikum, men så dristig har jeg endnu ikke været.
Basilikum skulle smage godt sammen med jordbær, så måske vi skulle prøve lykken en dag?
Heldige mig. Nu har jeg et glas jordbærkompot der står og venter i køleskabet.
Jeg har allerede brugt den til denne lækre skyr dessert:
Måske der er helt andre og nye jordbærlækkerier på vej med den gode kompot?
Uhm – vi skal da også prøve den på hjemmelavet is! 🙂
og halløj – hvad med pandekager med is og jordbærkompot? 🙂
Prøv den også i en lækker roulade:
eller i en god lagkage
Du kan også bruge kompot som topping på din morgenmad: skyr eller havregrød. Det smager også godt på fromage, på skyr desserter og hjemmelavet is.
God fornøjelse med din jordbærkompot.
Snart er brombærrene klar her i sommerhuset. Der er med garanti også flere portioner lækker brombærkompot på vej.
Skønt at man kan lave kompot med alskens frugter og bær – spring du også bare på 🙂
Få flere gode opskrifter på kompot eller coulis her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.