I dag skal du høre om lækre olieristede kartofler, vi spiste på terrassen i aftensol. Kartoffelfadet vil være rigtigt lækkert som grilltilbehør og som tilbehør til de fleste kødretter.
Kartoflerne blev rigtigt smagfulde og meget sprøde – og de blev syndigt ristet i olien fra de soltørrede tomater. Sikke et hit. Det er nemlig rigtigt smart at bruge den olie der følger med i glasset, også hvis du bruger f.eks. hele marinerede hvidløgsfed i olie.
Olien kan både bruges til stegning og til f.eks. marinader.Hæld derfor endelig ikke olien ud, når du køber et glas soltørrede tomater. Olien kan bruges i dressinger, i madbrød og altså også til at stege kartofler i. Bare lige et stop madspilds-tip fra mig til dig 😉Jeg tilsatte peberfrugt og rødløg til kartoffelfadet, men jeg tænker at du sagtens vil kunne bruge mange andre grøntsager lidt afhængigt af hvad du lige har på lager.
Det er nemt og hurtigt at lave kartoffelfadet og du får opskriften lige her:
Kartofler i ovn med soltørret tomat og rødløg
Ingredienser
- 1.6 kg kartofler gerne de "små hurtige kartofler" der bare kan vaskes. Halvér evt. store kartofler
- 300 gram soltørrede tomater i olie mindre er også fint. Kan evt. erstattes med hvidløg i olie
- 2 store rødløg i både
- 2-3 røde og gule peberfrugter i strimler skåret i strimler
- Salt/hvidløgspeber
- 50 gram pinjekerner eller flere. Kan også udelades
- Tilbehør: Evt. creme fraiche dressing eller aioli salt og hvidløgspeber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Vask og rens kartoflerne - befri dem for "øjne". Dup kartoflerne tørre
- Skær løg og peberfrugt i både og strimler og vend dem med kartoflerne
- Bland de soltørrede tomater med kartofler og grønt. Hæld også al olien ved
- Drys med salt og hvidløgspeber og bland godt.
- Sæt kartoffelfadet i ovnen og steg i 45-60 min. v. 175 grader varmluft
- Vend kartoflerne rundt flere gange.
- Drys med pinjekernerne 5-10 minutter før kartoflerne er helt færdige. De skal kun ristes lidt.
Noter
Nemme, sprøde lækre kartofler i ovn med soltørrede tomater, peberfrugt og rødløg
Måske du tænker at det var mange kartofler til 4 personer? Det er det ikke. Kartoflerne smager så godt at der går mange til. Vi er 4 i familien, dog med store børn, med god appetit. 🙂
Det er vigtigt at du vender kartoflerne flere gange undervejs, da de soltørrede tomater ellers nemt vil brænde af. En hvid dressing som dyp, smager rigtigt godt til.
Få f.eks. en lækker opskrift på creme fraiche dressing her
Kartoflerne vil også smage skønt med hjemmelavet aioli til
eller måske en hjemmelavet pesto?
Det var nogle nemme kartofler der blev lavet i dag og her ser du processen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du kartofler i ovn med soltørret tomat, rødløg, peberfrugt og pinjekerner:
Jeg kan anbefale dig kartoffelfadet til grillretter og andre kødretter. Kartoflerne vil også passe godt til kylling og kalkun.
Det smagte godt med pinjekernerne på toppen og de soltørrede tomater blev endnu mere intense i smagen, efter næsten 1 time i ovnen. En kold hvid creme fraiche dressing til, er helt perfekt.
Rigtig god fornøjelse med kartoffelfadet – det er allerede nu blevet en klassiker her hos os. Det skal laves, når der skal grilles igen.
Er spændt på, om det også bliver en succes hjemme hos dig. Rigtig god fornøjelse:-)
Ser meget lækre ud – så fandt jeg lige tilbehøret til lørdagens ovnstegte hamburgerryg ? ??