Olieristede kartofler med soltørret tomat og pinjekerner

  • Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner

Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner

I dag skal du høre om lækre olieristede kartofler, vi spiste på terrassen i aftensol. Kartoffelfadet vil være rigtigt lækkert som grilltilbehør og som tilbehør til de fleste kødretter.

Kartoflerne blev rigtigt smagfulde og meget sprøde – og de blev meget syndigt ristet i olien fra de soltørrede tomater, heraf smag og sprødhed tænker jeg?

DSC_6004Hæld endelig ikke olien ud, når du køber et glas soltørrede tomater. Olien kan bruges i dressinger, i madbrød og altså også til at stege kartofler i. Olien fra et glas hele marinerede hvidløg kan bruges på samme vis #stopmadoliespild. Bare lige et tip fra mig til dig 😉

Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner

Det er nemt og hurtigt at lave kartoffelfadet og du får opskriften lige her:

Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner

Små olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Et lækkert kartoffelfad med olieristede kartofler, soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Mad til to dage
Portioner: 4
Det skal du bruge:
  • 2 poser "Små hurtige kartofler" á 800 gram
  • 1 glas soltørrede tomater i olie (et stort glas á ca. 300 gram)
  • 2 store rødløg i både
  • 2-3 røde og gule peberfrugter i strimler
  • Salt/hvidløgspeber
  • Pinjekerner
  • Dressing: Tykmælk/ylette/creme fraiche rørt med lidt akaciehonning, salt og hvidløgspeber
  • Tilbehør til: culottesteg, fyldt kalkunbryst, grillkoteletter.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen
  2. Vask og rens kartoflerne - befri dem for "øjne". Dup kartoflerne tørre
  3. Skær løg og peberfrugt i både og strimler og vend dem med kartoflerne
  4. Bland de soltørrede tomater med kartofler og grønt. Hæld også al olien ved
  5. Drys med salt og hvidløgspeber og bland godt.
  6. Sæt kartoffelfadet i ovnen og steg i 45-60 min. v. 175 grader varmluft
  7. Vend kartoflerne rundt flere gange.
  8. Drys med pinjekernerne 5-10 minutter før kartoflerne er helt færdige. De skal kun ristes lidt.

Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner

Måske du tænker at det var mange kartofler til 4 personer? Det er det ikke. Kartoflerne smager så godt at der går mange til. Vi er 4 i familien, dog med store børn, med god appetit. 🙂

Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekernerOlieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner

Det er vigtigt at du vender kartoflerne flere gange undervejs, da de soltørrede tomater ellers nemt vil brænde af. En hvid dressing som dyp, smager rigtigt godt til.

Det var nogle nemme kartofler der blev lavet i dag og her ser du processen i billeder fra start til slut:

Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekernerJeg kan anbefale dig kartoffelfadet til grillretter og andre kødretter. Vil også passe godt til kylling og kalkun tænker jeg?

Det smagte godt med pinjekernerne på toppen og de soltørrede tomater blev endnu mere intense i smagen, efter næsten 1 time i ovnen. En kold hvid dressing til, er helt perfekt.

Rigtig god fornøjelse med kartoffelfadet – det er allerede nu blevet en klassiker her hos os. Det skal laves, når der skal grilles igen.

Er spændt på, om det også bliver en succes hjemme hos dig. Rigtig god fornøjelse:-)

Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Randi Pedersen 8. september 2015 af 17:51- Svar

    Ser meget lækre ud – så fandt jeg lige tilbehøret til lørdagens ovnstegte hamburgerryg ? ??

    • Gitte Hansen 8. september 2015 af 19:57- Svar

      Perfekt. Det er totalt lækre kartofler og ja de kartofler vil da også passe perfekt til hamburgerryg. God ide og rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar