Specier med rabarber, mandler og hvid chokolade. Juhuu – det lykkedes! Jeg har bagt de lækreste småkager med rabarber!
Jeg har tænkt på bageudfordringen længe, for som du ved, så har jeg jo dejligt mange rabarber i haven.
Det blev de nemme specier, jeg eksperimenterede med i dag og sikke et hit.
Rabarber specier med hvid chokolade og mandler – sikke nogle lækre kager!Uh – jeg var spændt på, om de ville blive sprøde, selvom der var rabarber i, men det gjorde de!
Det er helt sikkert nogle småkager jeg vil komme til at bage mange gange fremover.
Dem må du prøve. Jeg håber også du bliver vild med dem?
Nu glæder jeg mig bare til at prøve at eksperimentere med andre frugter/bær i denne specie opskrift.
Ttror du ikke en version med hindbær, med små æblestykker, jordbær, abrikos kunne blive lækre?
Brug gerne tørret frugt, måske tranebær, tørret abrikos eller måske korender eller rosiner? Alle de gode specie lækkerier vi har i vente. 🙂
Du kan sagtens eksperimentere med opskriften. Den er nem og du får den lige her:
Specier med rabarber, mandler og hvid chokolade – nem småkage opskrift
Ingredienser
- 175 gram hvedemel
- 3 tsk vaniljesukker
- 125 gram flormelis kan erstattes med alm. sukker
- 1 knivspids salt
- 100 gram smør
- 50 gram hvid chokolade kan udelades eller erstattes med mørk chokolade
- 1 håndfuld mandler grofthakkede. Kan udelades
- 60 gram rabarber fintsnittede. Kan udelades eller erstattes med anden frugt/bær - gerne tørret
Sådan gør du
- Snit rabarberne fint
- Snit også mandlerne og chokoladen fint
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smuldr smørret i
- Tilsæt rabarber, mandler og chokolade og ælt dejen godt sammen, til den kan formes som en kugle. Brug hænder eller køkkenmaskine. Fugt evt. hænderne med lidt vand. Varmen fra dine hænder vil blødgøre smørret. Læg nu gerne dejen til afkøling i fryser/køleskab i minimum 10 minutter
- Tril dejstænger af dejen. Dyp evt. fingrene i lidt mel, hvis du synes den klæber for meget. Stil nu gerne dejstængerne til afkøling i fryser/køleskab i minimum 10 minutter
- Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn)
- Skær speciesmåkagerne tyndt ud med en kniv og læg dem direkte på bagepladen. Tryk evt. kagerne lidt flade. Der er ikke hævemiddel i dejen, så kagerne hæver ikke ikke meget. Jeg fik plads til 50 på én bageplade
- Bag nu kagerne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er gyldne og brune i kanten. De bliver helt sprøde efter afkøling
- Lad småkagerne afkøle helt på en bagerist, før du putter dem i kagedåse. De holde sig 1-2 uger i kagedåse, eller lige til de er spist
Noter
Du kan også bruge frisk frugt f.eks. meget fintsnittet æble, mango ell. lign.
Mandler og chokolade kan udelades. Specierne kan holde sig flere uger i tætsluttende kagedåseSprøde småkager med rabarber, hvid chokolade og mandler. Nemme rabarberspecier
Det var nogle rigtigt dejlige specier, jeg lige fik fremtryllet dér.
Endelig lykkedes det! Jeg har tit tænkt: Man burde da også kunne trylle lækre småkager med de søde rabarber? Hvo intet vover, intet vinder. Du ved 🙂
Kan man lave specierne med andre ingredienser?
Hvid chokolade kan erstattes af mørk, men chokolade kan også sagtens udelades. Mandler kan også udelades, eller erstattes med andre nødder? Disse nøddespecier er f.eks. rigtigt lækre.
På denne måde, er en specieopskrift rigtig god, for den kan varieres på utallige måder.
Klik her for at se flere opskrifter på specie varianter på bloggen.
Det er super nemt at lave specier. Småkagerne er uden æg og faktisk består af kun 3 grundingredienser: smør, sukker og mel.
Jeg har dog peppet dagens specier med rabarber op med lidt flere ingredienser, men ikke mange 🙂
Jeg har tidligere – med succes – eksperimenteret med at putte rabarber i gode kage klassikere.
Se f.eks. opskrifter på lækre kokosmakroner med rabarber, en kage i kop med rabarber eller den populære drømmekage tilsat rabarber.
1.
2.
3.
Jeg er vild med at eksperimentere med rabarber! Se flere tips herDagens specier var nemme at lave og de blev super gode. Sprøde og lækre.
Dejstængerne klistrede lidt, da jeg skulle rulle dem ud, men det kunne fint løses ved at duppe fingrene i lidt mel.Lad gerne din småkagedej afkøle godt. Tålmodighed er en dyd. Det er ikke altid min tålmodighed rækker 🙂
Endnu en god ny rabarber opskrift er hermed klar til dig.
Har du mon rabarber i haven du kan bruge? Ellers kan det være du kan finde et rabarberbed, du kan låne af, hos gode mennesker du kender?
Mon ikke du kan få lov til at “låne” nogle rabarber, hvis du leverer en skål rabarber småkager retur 🙂
Rigtig god fornøjelse med småkagerne til dig. Jeg håber du også bliver vild med dem.
Få inspiration til flere opskrifter på specier her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Flere opskrifter på flere lækre kager med rabarber her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Kære du. For det første vil jeg gerne sige, at du har de bedste opskrifter. Dine chokoladespecier er de bedste, jeg kan faktisk ikke bage nok. Dels elsker jeg dem selv. Dels venner og familie synes de smager SÅ godt. – Og helt ærligt, de smager som min afdøde mors. Det er da det ultimative kompliment. For det andet, hvis jeg søger på en opskrift og “noget i ovnen” står som ejer af opskriften er det den jeg vælger. Du har så mange gode. Og for det 3.. Du giver mig lyst til at lege. Så du lavede rabarber specier.… Læs mere »